Bài tập ôn hè Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7 số 4

Đề ôn tập hè Tiếng Anh lớp 6 lên 7

Bài tập hè Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7 có đáp án được VnDoc biên soạn bao gồm bài tập ôn hè môn Tiếng Anh lớp 6 dành cho các em học sinh lớp 6 luyện tập, cùng cố lại kiến thức, nhằm chuẩn bị nền tảng vững chắc khi lên lớp 7, chuẩn bị kiến thức cho năm học mới.

Xem thêm: Bài tập ôn hè Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7 số 3 MỚI

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận ôn tập hè Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7 có đáp án tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ Văn 6. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập ôn hè Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7 có đáp án

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I/ Give the correct form of the verbs

Lan: Where (1. you/spend) ____________ your summer vacation, Hoa?

Hoa: I (2. go) ____________ to Tri Nguyen Aquarium in Nha Trang with my family. Lan: What (3. you/see) ____________there?

Hoa: I (4. see) ____________ a lot of types of fish and turtles.

Lan: (5. you/buy) ____________ any souvenirs?

Hoa: Yes, I (6. buy) ____________several beautiful souvenirs for my friends in the souvenir shop. I also (7. get) ____________ a big shell for myself. I (8. enjoy) ____________ the trip very much.

II/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. You should donate your old clothes, toys and furniture to people in ________.

A. order

B. fact

C. need

D. case

2. Almost 27,000 trees are cut __________ every day just to make toilet paper!

A. off

B. down

C. up

D. in

3. A smart ________ will keep track of your food stocks and suggest recipes based on food items you already have.

A. television

B. fridge

C. dishwasher

D. clock

4. A trip to Mars sounds amazing, ________ I would not like to live there!

A. but

B. so

C. and

D. because

5. France is the most _________ country to visit. It has about 76 million visitors a year.

A. visiting

B. expensive

C. popular

D. relaxing

III/ Write questions for underlined parts

1. Canberra is the capital city of Australia.

_____________________________________

2. My father watches the News every night.

_____________________________________

3. Many children like cartoons because they are funny.

_____________________________________

4. Thien Duong Cave was discovered in 2005.

_____________________________________

5. Visitors can get to Angel Fails by boat.

_____________________________________

IV/ Read the passage, and then choose the correct answers.

Tokyo is the capital of Japan. In Tokyo, there are always too many people in the place where you want to come.

People are very polite even when they often spend a long time on traffic jams. Tokyo is different from London when you want to walk to a place.

During the day, most people travel to work by train. Tokyo people buy six million train tickets every day. Although they are usually crowded, Japanese trains are very good. They always leave and arrive on time. On a London train, everybody in a seat seems to be asleep whether the journey is long or short.

The worst time to be in the street at night is about 11.30 when the nightclubs are closing and everybody wants to go home.

1. Tokyo is different from London because ___________.

A. it has a larger population

B. it is a noisy city

C. it is more difficult to walk to somewhere

D. its people are friendly and more polite

2. When does the writer think the worst time to go into the street?

A. When the nightclubs are closing.

B. At 8.00 am.

C. When the trains are full.

D. At 11.30 am

3. What does the writer think of Japanese trains?

A. They are very nice and comfortable.

B. There are not enough trains.

C. They often run late.

D. They leave and arrive on time.

4. In London trains, every British in a seat __________.

A. reads a newspaper

B. looks like being asleep

C. talks with other people

D. looks out of the window.

5. Which statement is NOT true according to the passage?

A. Most people in Tokyo travel to work by train.

B. It is very difficult to go around in Tokyo.

C. When Japanese people are on traffic jams, they are not polite.

D. Trains in Tokyo are very good - they always leave and arrive on time.

V/ Choose the correct answer.

1. We often go swimming ________ Sunday morning.

A. in B. on C. at D. for

2. Football is an example of a ________ sport where you play with several other people.

A. team B. individual C. indoor D. dangerous

3. Manchester is famous _________ its football teams.

A. in B. with C. for D. as

4. _________ do you live in? - Asia.

A. Where B. What country C. What continent D. What city

5. Do you know_____ drink in Viet Nam?

A. popular B. more popular C. more and more popular D. the most popular

6 _____you be in Rome tonight?

A. Will B. Might C. May D. Maybe

7. VTV is a __________TV channel in Vietnam. It attracts millions of viewers.

A. national B. natural C. international D. interesting

8. What is your favorite program? – It’s cartoon.

A. What program do you think the most boring? B. What program do you think the oldest?

C. What program do you like best? D. What program is on TV tonight?

9. TV_________ can join some game shows through phone or by email.

A. singers B. forecasters C. readers D. viewers

10. ______________are films by pictures, not real people, and often for children.

A. Documentaries B. Cartoons C. Comedies D. Plays

-The end-

Đáp án bài tập ôn hè Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7 số 4

I/ Give the correct form of the verbs

Lan: Where (1. you/spend) _____did you spend_______ your summer vacation, Hoa?

Hoa: I (2. go) ______went______ to Tri Nguyen Aquarium in Nha Trang with my family. Lan: What (3. you/see) ____did you see________there?

Hoa: I (4. see) _____saw_______ a lot of types of fish and turtles.

Lan: (5. you/buy) _____Did you buy_______ any souvenirs?

Hoa: Yes, I (6. buy) _______bought_____several beautiful souvenirs for my friends in the souvenir shop. I also (7. get) ___got_________ a big shell for myself. I (8. enjoy) _____enjoyed_______ the trip very much.

II/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. B

3. B

4. A

5. C

III/ Write questions for underlined parts

1. What is the capital city of Australia?

2. How often does your father watch the News?

3. Why do many children like cartoons?

4. When was Thien Duong Cave discovered?

5. How can visitors get to Angel Falls?

IV/ Read the passage, and then choose the correct answers.

1. C

2. A

3. D

4. B

5. C

V/ Choose the correct answer.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - C; 5 - D;

6 - A; 7 - A; 8 - C; 9 - D; 10 - B;

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập ôn hè Tiếng Anh 6 lên 7 có đáp án số 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bài tập ôn hè Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7 số 2, Bài tập ôn hè Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7 số 1, Bài tập ôn hè Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7 số 3 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập Tiếng Anh lớp 6

Đánh giá bài viết
3 436
Sắp xếp theo
    Tiếng anh 6 Xem thêm