Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 1 Home Life

Bài tập tiếng Anh 12 Unit 1 Home Life có đáp án

Nhằm nâng cao chất lượng dạy và học môn Tiếng Anh trong chương trình giáo dục phổ thông, VnDoc.com xin gửi các em Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 1 Home life có đáp án dưới đây. Bài tập Unit 1 lớp 12 Home life có đáp án giúp các em nắm được các kiến thức về từ vựng, ngữ pháp đã được học trong Unit 1 Home Life tiếng Anh 12 hệ 7 năm. Mời quý thầy cô giáo và các em học sinh tham khảo.

A. PRONUNCIATION

1. a. diagnoseb. achievementc. talentedd. anonymous
2. a. prostheticb. reputationc. dedicationd. respectable
3. a. distinguishedb. resultc. generosityd. respectable
4. a. waverb. reputationc. creativityd. character
5. a. perseveranceb. generosityc. talentedd. judgement
6. a. congestionb. ambitionc. influentiald. reputation

B. STRESS

7. a. perseveranceb. experiencec. dedicationd. influential
8. a. generosityb. hospitalityc. encyclopediad. creativity
9. a. celebrityb. charitablec. anonymousd. respectable
10. a. overcomeb. incidentc. dedicated. currently

C. VOCABULARY AND GRAMMAR

11. Before passing away, President Ho Chi Minh left the Vietnamese people with the ___ Testament (chúc thư).

a. important

b. essential

c. historic

d. historical

12. Her ___ to medicine was so great that she had little time for anything else.

a. importance

b. dedication

c. emphasis

d. reputation

13. Tran Hung Dao was a great ___ to lure the enemy to enter deeply into his land, then attacked to destroy them.

a. strategy

b. strategist

c. soldier

d. king

14. In spite of having a peasant ___, Nguyen Hue had proved that he was really an excellent general, only gained victories.

a. situation

b. experience

c. condition

d. background

15. In 1921, Phan Boi Chau studied socialism and the Soviet Union in ___ assistance from the Soviet Union or socialist groups.

a. hope to gain

b. hope of gaining

c. the hope of gaining

d. the hope to gain

16. Bill Gate’s ___ in donating large sums of money towards welfare activities is remarkable.

a. generosity

b. politeness

c. wealth

d. talent

17. Nguyen Hue invited ___ scholars at that time: Nguyen Thiep, Tran Van Ky, and Ngo Thoi Nham.

a. ɸ

b. that

c. some

d. the

18. At first, Microsoft had ___ hyphen in the name “Micro-soft”, combination of microcomputer and ___ software.

a. a-the-a

b. a-a- ɸ

c. the-the- ɸ

d. ɸ-a-the

19. Dr. Jane Luu ___ the huge telescope at the University of Hawaii while she ___ for any bodies beyond Neptune.

a. was using-searched

b. used-had searched

c. used-was searching

d. had used-searched

20. I first met her four years ago when we ___ at a middle school.

a. had been studying

b. are studying

c. have been studying

d. were studying

21. This school has an excellent ___ in the community.

a. image

b. reputation

c. name

d. opinion

22. He seems like a ___ businessman, but he has caused some personal scandals.

a. respecting

b. respectful

c. respectably

d. respectable

23. Le Loi used the ___ war, moving from little to large scale.

a. mid-term

b. short-term

c. long-term

d. half-term

24. Nguyen Hue, with his genius ___, created a people’s army, no matter small or large.

a. leading

b. leader

c. lead

d. leadership

25. Being stormy and sudden were the special characteristics in the battle ___ of Nguyen Hue.

a. method

b. approach

c. strategy

d. acsess

26. When his mother showed him a newspaper article about a man dealing with a severe disability, Vujicic realized he wasn’t ___ in his struggles.

a. unique

b. lonely

c. alone

d. only

27. As well as being a successful actor, Clint Eastwood is a ___ film director.

a. talent

b. talented

c. distinguish

d. respectful

28. ___ Emperor Quang Trung was ___ second emperor of ___ Tay Son Dynasty, reigning from 1788 to 1792.

a. The-a-the

b. ɸ-a-the

c. ɸ-the-the

d. ɸ-the- ɸ

29. Bill Gates was ___ middle child of William H. Gates II, ___ prominent Seattle lawyer, and Mary Gates, who worked as ___ teacher before she had children.

a. the-a-a

b. a-a-a

c. the-the-a

d. the-the-the

30. When Jane Luu ___ as a graduate student at MIT, David Jewitt ___ there as a professor.

a. enrolled - was working

b. had enrolled – was working

c. was enrolling – had worked

d. enrolled – has worked

D. WRITING:

1. Put the verbs in brackets in the past simple or the past continuous.

31. I (wait) _________ for a taxi when I saw my friend.

32. It (rain) _________ when I left the house.

33. Last night I (lie) _________ in bed when I (hear) _________ a strange noise.

34. When we (arrive) _________ home from Nha Trang, we (still wear) _________ T-shirts
and shorts.

35. I (look) _________ at some old photos when I (find) _________ one of my dad’s photos when he was seventeen. He (have) _________ really long hair.

2. Use the words or phrases given to write the meaningful sentences.

36. Nguyen Du/ pen-name/ To Nhu and Thanh Hien/ born/ 1765/ Thang Long.

________________________________________________________

37. Nguyen Du/ witness/ many changes/ transition/ the Le/ Nguyen Dynasties/ and/ his works/ reflect/ Vietnam’s society during these years.

_______________________________________________________

38. Nguyen Du’s poems/ display/ spiritual life/ Vietnamese people.

_______________________________________________________

39. His life/ career/ works/ especially The Tale of Kieu/ interest readers/ all walks/ life/
Vietnam/ and scholars abroad.

_______________________________________________________

40. Nguyen Du/ recognized/ World Cultural Celebrity/ UNESCO/ 2013.

______________________________________________________

ĐÁP ÁN

A. PRONUNCIATION

1 - c; 2 - d; 3 - b; 4 - d; 5 - a; 6 - a;

B. STRESS

7 - b; 8 - c; 9 - b; 10 - a;

C. VOCABULARY AND GRAMMAR

11 - d; 12 - b; 13 - b; 14 - d; 15 - c;

16 - a; 17 - d; 18 - b; 19 - c; 20 - b;

21 - b; 22 - d; 23 - c; 24 - d; 25 - c;

26 - c; 27 - b; 28 - c; 29 - a; 30 - a;

D. WRITING:

1. Put the verbs in brackets in the past simple or the past continuous.

31. I (wait) _____Was waiting____ for a taxi when I saw my friend.

32. It (rain) ____Was raining_____ when I left the house.

33. Last night I (lie) ____Was lying_____ in bed when I (hear) ____heard_____ a strange noise.

34. When we (arrive) _____arrived____ home from Nha Trang, we (still wear) _____were still wearing____ T-shirts
and shorts.

35. I (look) ____Was looking____ at some old photos when I (find) __found ________ one of my dad’s photos when he was seventeen. He (have) __had_______ really long hair.

2. Use the words or phrases given to write the meaningful sentences.

36. Nguyen Du, whose pen-names are To Nhu and Thanh Hien, was born in 1765 in Thang
Long.

37. Nguyen Du witnessed many changes in the transition form the Le to Nguyen Dynasties, and his works reflected Vietnam’s society during these years.

38. Nguyen Du’s poems displayed the spiritual life of Vietnamese people.

39. His life, career and works, especially the Tale of Kieu, interest readers of all walks of life in Vietnam and scholars abroad.

40. Nguyen Du was recognized as a World Cultural Celebrity by UNESCO in 2013

Download đề thi và đáp án tại: Đề ôn tập tiếng Anh 12 Unit 1 Home Life có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2021 - 2022.

Đánh giá bài viết
4 14.437
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm