Bài tập Unit 6 lớp 12 Endangered Species

Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 6 Endangered Species có đáp án

Trắc nghiệm tiếng Anh Unit 6 lớp 12 Endangered Species có đáp án dưới đây nằm trong bộ bài tập tiếng Anh lớp 12 chương trình mới năm 2020 - 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập Unit 6 tiếng Anh lớp 12 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh lớp 12 mới thường gặp giúp các em ôn tập kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

I. The word in brackets at the end of each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank.

1. We now realize that it is important to maintain the planet's ________, which is the richness of animal and plant life. DIVERSITY

2. A ________ is any natural region where wildlife lives undisturbed, for example, forests, ponds, marshes or deserts. HABITION

3. Take ________ actions in your community. CONSERVE

4. Officials said there were no __________ of the plane crash. SURVIVE

5. Logging, oil and gas drilling, over-grazing and development all result in habitat ____. DESTROY

6. The more species disappear, the more entire-systems become _______. VULNERABLY

7. ________ are killing rhinos because of their horns. POACHING

8. Although conservation groups are working to _________ wildlife, natural habitats are still being destroyed. PROTECTION

9. Due to poaching and civil war, the _______ of gorillas drops sharply. POPULAR

10. The dodo very quickly declined in numbers, and it was _________ by 1681. EXTINCTION

II. Choose the best answer to complete the following sentences.

1. ____ is a branch of Natural Science, and is the study of living organisms and how they interact with their environment

A. Biology

B. Biological

C. Biologist

D. Biologically

2. A/ an ____ species is a population of an organism which is at risk of becoming extinct.

A. dangerous

B. endanger

C. endangered

D. endangerment

3. Besides, several programmes should be ____ that spreads the world of the conservation of the elephants in the public.

A. told

B. used

C. operated

D. introduced

4. Cheetah's tail is ____ during fast running, because it balances the animal and allows fast and sudden turns which happen often when the prey tries to escape.

A. essential

B. basic

C. adequate

D. sufficient

5. People should be told about the things that threaten the safety of ____ so that they can avoid doing them.

A. the wild

B. wildness

C. wild life

D. wildlife

6. Humans depend on species diversity to provide food, clean air and water, and fertile soil for agriculture.

A. destruction

B. contamination

C. fertilizer

D. variety

7. The more you talk about the situation, ____.

A. it seems worse

B. the worse it seems

C. the worse does it seem

D. it seems the worse

8. ____ the Sun is, ____ the shadow is.

A. The higher / the low

B. The more high/ the more low

C. The higher / the lower

D. The more higher / the more lower

9. Life on Earth is disappearing fast and will continue to do so unless urgent action is taken.

A. vanishing

B. damaging

C. polluting

D. destroying

10. By December next year, we ____ in this house for twenty years.

A. will have lived

B. have lived

C. will live

D. had live

III. Rewrite the following sentences.

1. Her old house is bigger than her new one.

________________________________

2. No one in my class is taller than Peter.

________________________________

3. The black dress is more expensive than the white one.

________________________________

4. According to me, English is easier than Maths.

________________________________

5. No one in my group is more intelligent than Mary.

________________________________

6. No river in the world is longer than the Nile.

________________________________

7. Mount Everest is the highest mountain in the world.

________________________________

8. This is the first time I have ever met such a pretty girl.

________________________________

9. He works much. He feels tired.

________________________________

10. This computer works better than that one.

________________________________

ĐÁP ÁN

I. The word in brackets at the end of each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank.

1 - biodiversity; 2 - habitat; 3 - conservation; 4 - survivor; 5 - destruction;

6 - vulnerable; 7 - poachers; 8 - protect; 9 - population; 10 - extinct;

II. Choose the best answer to complete the following sentences.

1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - A; 5 - D; 

6 - D; 7 - B; 8 - C; 9 - A; 10 - A;

III. Rewrite the following sentences.

1 - Her new house isn’t so/ as big as her old one.

2 - Peter is the tallest in my class.

3 - The white dress isn’t so/ as expensive as the black one.

4 - According to me, Maths isn’t so/ as easy as English.

5 - Mary is the most intelligent in my group.

6 - The Nile is the longest river in the world.

7 - No mountain in the world is higher than Mount Everest.

8 - She is the prettiest girl I have ever met.

9 - The more he works, the more tired he feels.

10 - That computer doesn’t work so/ as well as this one.

Trên đây là Bài tập Unit 6 tiếng Anh lớp 12 mới kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
1 78
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 12 Xem thêm