Trắc nghiệm từ vựng Unit 6 lớp 12: Endangered Species

Bài tập trắc nghiệm môn Anh Unit 4 lớp 12

Trắc nghiệm từ vựng Unit 6 lớp 12: Endangered Species do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 12 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 12 Unit 6: Endangered Species MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 12

Bài tập trắc nghiệm môn Anh lớp 12 Unit 6 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 12 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 12Ngữ Văn lớp 12. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 6 lớp 12: Endangered Species

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. Hundreds of thousands of elephants were illegally poached and their tusks sold for profits.

A. conserved

B. preserved

C. captured

D. hunted

2. Saving endangered species from becoming extinct is crucial for our health and the future of our children.

A. resistant

B. dangerous

C. threatened

D. preserved

3. He looks after the land as a private reserve for wildlife habitat, running marsupials and their predators instead of cows.

A. money reserve

B. booking reservation

C. a protected area

D. an emergency fund

4. The number of amphibians on our planet is declining rapidly in both local mass extinction and population crashes.

A. reservation

B. protection

C. threat

D. disappearance

5. The domestic dog is thought to have evolved from the wolf.

A. resolved

B. involved

C. revolted

D. developed

Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

6. Dinosaurs were unable to survive severe ice age weather conditions.

A. remain alive

B. persist

C. get through

D. lose their lives

7. All visitors are kept out of the conservation area.

A. prevented from entering

B. prevented from destroying

C. allowed to enter

D. allowed to take photos

8. At the moment it is difficult to assess the extent of the damage that his company has caused to the environment.

A. benefit

B. destruction

C. devastation

D. extinction

9. In order to protect endangered species, it is important that all people join in.

A. participate

B. leave

C. take part

D. enjoy

10. Let's clear up this rubbish and put it in the bin.

A. mess up

B. clear away

C. tidy

D. clean off

Choose the correct answer

11. Only a few of the many species at risk of extinction actually make it to the lists and obtain legal ____.

A. protect

B. protection

C. protective

D. protector

12. People should be told about the things that threaten the safety of ____ so that they can avoid doing them.

A. the wild

B. wildness

C. wild life

D. wildlife

13. Besides, several programmes should be ____ that spreads the world of the conservation of the elephants in the public.

A. told

B. used

C. operated

D. introduced

14. Cheetah's tail is ____ during fast running, because it balances the animal and allows fast and sudden turns which happen often when the prey tries to escape.

A. essential

B. basic

C. adequate

D. sufficient

15. Saving ____ species from becoming extinct is crucial for our health and the future of our children.

A. dangerous

B. endanger

C. endangering

D. endangered

16. Many ____ groups now support putting a value on ecosystems.

A. conserve

B. conservative

C. endangering

D. endangered

17. Loss of habitat and increased commercial hunt ____ the number of chimpanzees from 2 million to 300,000 individuals.

A. reduced

B. lessened

C. weakened

D. limited

18. ____ is the protection of environment and natural resources.

A. Survival

B. Commerce

C. Conservation

D. Extinction

19. The saola is threatened primarily by hunting, rather than ____.

A. habitual loss

B. loss of life

C. habitation loss

D. habitat loss

20. It is reported that humans are the main reason for most species' declines and habitat ____ and degradation are the leading threats.

A. destroy

B. destructive

C. destructor

D. destruction

-The end-

Đáp án trắc nghiệm từ vựng Unit 6 lớp 12: Endangered Species

Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. D

2. C

3. C

4. D

5. D

Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

6. D

7. C

8. A

9. B

10. A

Choose the correct answer

11. B

12. D

13. D

14. A

15. D

16. C

17. A

18. C

19. D

20. D

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Trắc nghiệm từ vựng Unit 6 lớp 12: Endangered Species. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 12 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 12 Unit 6: Endangered Species.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 864
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 12 Xem thêm