Bài tập tiếng Anh 12 Unit 3 nâng cao: The Green Movement

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh Unit 3 lớp 12

Bài tập tiếng Anh 12 Unit 3The Green Movement nâng cao do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 12 mới đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 12

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 12 Unit 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 12 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 12Ngữ Văn lớp 12. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 3 nâng cao: The Green Movement

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. illegal

B. climatic

C. benefit

D. bioclimatic

2. A. arrested

B. estimated

C. claimed

D. penetrated

3. A. revolution

B. election

C. interrogation

D. question

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. attitude

B. infamously

C. geneticist

D. socialist

2. A. difficult

B. simplicity

C. discovery

D. commodity

3. A. interview

B. essential

C. comfortable

D. industry

Exercise 3: Choose the correct words in the box to complete the sentences

Contaminants

derived

energy

hydrogen

survival

1. The sun is a powerful ________ source, and this energy source can be harnessed by installing solar panels.

2. Pollution poses health hazards, endangers wild life and makes the planet unsafe for future human _________.

3. ______ are subsequently removed by harvesting the above-ground shoot biomass for volume reduction and storage.

4. Solar technology has also emerged for the clean and renewable production of __________ as an alternative energy source.

5. The term "plastic" is ________ from the Greek word "plastikos", meaning fit for moulding.

Exercise 4: Give the correct form of the words in the following sentences

1. Rooftop gardens prevent buildings from absorbing heat from the sun, which can ________ reduce cooling bills. SIGNIFICANT

2. Jane Goodall studied chimpanzees for many years in their native ________ in Africa. HABITATION

3. Do you know the oldest type of ________ energy is the biomass that is derived from plant matter? SUSTAIN

4. Nick left the house and strolled down the ______ to the garden. PATH

5. We buy _______ food at the farmers' market. It costs a little bit more, but we think it's better for our health. ORGAN

Exercise 5: Give the correct form of the verbs to fill in the blank.

1. Without action, the impacts of climate change _______________ (threaten) to catastrophically damage our world.

2. The importance of individual energy sources and options for power generation are changing, as are the ways in which electricity is ________________ (transmit) and distributed.

3. Offshore oil drilling has a significant negative impact on fragile marine and coastal ecosystems, and that the risk of a devastating spill isn't worth ____________ (take).

4. Many key economic sectors - from ______________ (fish) to energy to water utilities - will feel long-term impacts of climate change.

Exercise 6: Choose the best answer

1. Too many products come in ____ packaging, and it's so wasteful!

A. disposed

B. disposing

C. disposable

D. disposal

2. China, India, Nepal, Vietnam, Indonesia, the Philippines, and other nations of Asia and the Pacific are making substantial commitments to ____ their natural resources.

A. replace

B. conserving

C. conservation

D. be conserved

3. ____ any ice, there is nowhere for the bears to stalk their prey.

A. Despite

B. Without

C. In addition to

D. Apart from

4. Many native plants have been seriously ____ by the introduction of exotic plants which are taking over.

A. depleted

B. caused

C. disposed

D. fulfill

5. ____ these two sources is considered green energy because they produce a lot of pollution when they are burned.

A. Both of

B. Neither of

C. Because of

D. On account of

6. Mammals, ____ are warm-blooded, meaning that they generate their own body heat and are thus more tolerant of temperature extremes.

A. On the other hand

B. In contrast

C. In short

D. In conclusion

7. Water ______ is essential during the summer months

A. depletion

B. conservation

C. purification

D. pathway

8. There was no food in the refrigerator, so she had to visit the grocery store to ________ their supply.

A. replace

B. make full

C. fulfill

D. replenish

9. You should _________ your car with petrol before starting on a journey.

A. deal

B. supply

C. replenish

D. offer

10. The continued _____________ of our ozone may cause terrible destruction to our planet

A. redundancy

B. removal

C. change

D. depletion

Exercise 7: Choose the best answer to complete the passage.

INTERFERING WITH NATURE

Climate change is caused by the (1) ____ high levels of dangerous chemicals in the atmosphere, particularly carbon dioxide. It is estimated that average global temperatures will rise (2) ____ between two and six degrees by the end of this century. We all know the effects could be catastrophic, but are we (3) ____ of the possible solutions?

Crazy as it sounds, a group of academics from British universities is making a plan to build a 12-mile pipe, held up by a huge balloon, that would pump (4) ____ quantities of toxic chemicals, such as Sulphur dioxide, into the atmosphere. Surprisingly, there is good science behind the idea. The chemicals would form a (5) ____ layer around the Earth that would reflect sunlight and so cool the earth, much like the effects of a volcanic eruption.

1. A. absolutely

B. extremely

C. interestingly

D. repeatedly

2. A. by

B. with

C. for

D. in

3. A. able

B. capable

C. aware

D. fond

4. A. great

B. enormous

C. extreme

D. absolute

5. A. protecting

B. protected

C. protective

D. protection

Exercise 8: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

DESERTIFICATION

Desertification is the degradation of once-productive land into unproductive or poorly productive land. Since the first great urban-agricultural centers in Mesopotamia nearly 6,000 years ago, human activity has had a destructive impact on soil quality, leading to gradual desertification in virtually every area of the world.

It is a common misconception that desertification is caused by droughts. Although drought does make land more vulnerable, well-managed land can survive droughts and recover, even in arid regions. Another mistaken belief is that the process occurs only along the edges of deserts. In fact, it may take place in any arid or semiarid region, especially where poor land management is practiced. Most vulnerable, however, are the transitional zones between deserts and arable land; wherever human activity leads to land abuse in these fragile marginal areas, soil destruction is inevitable.

Agriculture and overgrazing are the two major sources of desertification Large-scale farming requires extensive irrigation, which ultimately destroys lands by depleting its nutrients and leaching minerals into the topsoil. Grazing is especially destructive to land because, in addition to depleting cover vegetation, herds of grazing mammals also trample the fine organic particles of the topsoil, leading to soil compaction and erosion. It takes about 500 years for the earth to build up 3 centimeters of topsoil. However, cattle ranching and agriculture can deplete as much as 2 to 3 centimeters of topsoil every 25 years - 60 to 80 times faster than it can be replaced by nature.

Salination is a type of land degradation that involves an increase in the same content of the soil. This usually occurs as a result of improper irrigation practices. The greatest Mesopotamian empires-Sumer, Akkad and Babylon- were built on the surplus of the enormously productive soil of the ancient Tigris- Euphrates alluvial plain. After nearly a thousand years of intensive cultivation, land quality was in evident decline. In response, around 2800 BC the Sumerians began digging the huge Tigris Euphrates canal system to irrigate the exhausted soil. A temporary gain in crop yield was achieved in this way, but over-irrigation was to have serious and unforeseen consequences. From as early as 2400 BC we find Sumerian documents referring to salinization as a soil problem. It is believed that the fall of the Akkadian Empire around 2150 BC may have been due to a catastrophic failure in land productivity; the soil was literally turned into salt. Even today, four thousand years later, vast tracks of salinized land between the Tigris and Euphrates rivers still resemble rock-hard fields of snow.

Soil erosion is another form of desertification. It is a self-reinforcing process, once the cycle of degradation begins, conditions are set for continual deterioration. As the vegetative cover begins to disappear, soil becomes more vulnerable to raindrop impact. Water runs off instead of soaking in to provide moisture for plans. This further diminishes plan cover by leaching away nutrients from the soil. As soil quality declines and runoff is increased, floods become more frequent and more severe. Flooding washes away topsoil, the thin, rich, uppermost layer of the earth's soil, and leaves finer underlying particles more vulnerable to wind erosion. Topsoil contains the earth's greatest concentration of organic matter and microorganisms, and is where most of the earth's land-based biological activity occurs. Without this fragile coat of nutrient-laden material, plan life cannot exist. An extreme case of its erosion is found in the Sahel, a transitional zone between the Sahara Desert and the tropical African rain forests, home to some 56 million people. Overpopulation and overgrazing have opened the hyperarid land to wind erosion, which is stripping away the protective margin of the Sahel, and causing the desert to grow at an alarming rate. Between 1950 and 1975, the Sahara Desert spread 100 kilometers southward through the Sahel.

1. Which of the following statement is true about desertification?

A. It has a history as long as that of civilization

B. It was just as serious in the past as it is today.

C. It is a fairy recent problem.

D. Ancient societies managed the problem well.

2. The word "arable" in paragraph 2 is closet in meaning to ____.

A. cultivate B. dry C. settled D. populated

3. According to the passage, many people's understanding of desertification is incorrect because ____.

A. they do not think of it as a serious problem

B. they see it as being reversible

C. they do not see it as being caused by human activity

D. they think of it as a very slow process

4. According to the passage, agriculture further desertification through which the following activities ____.

A. The repetitive planting of the same crop B. Irrigation

C. The stripping away of native vegetation D. Over fertilization

5. Paragraph 4 of the passage serves mainly to do which of the following ____.

A Show the progress of desertification down through history

B. Propose a method for dealing with the desertification problem

C. Describe one progress that leads to desertification

D. Describe the main cause of desertification in one particular area

Exercise 9: Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

1. Alex is very hard-working, yet he will never get promoted by his mean boss.

________________________________________________________________

2. If Ivan comes home late from the party tonight, give him a pair of keys.

________________________________________________________________

3. I dislike it when Carlos keeps going at me for such trivial mistakes.

________________________________________________________________

4. I am going to the Chinese class this morning, come rain or shine.

________________________________________________________________

5. The realization that he had been lying to me about his job all along came much later.

________________________________________________________________

Exercise 10: Indicate the correct answer to complete each of the following questions.

1. There has been a rapid migration of ____ people to urban areas for jobs and better living.

A. out-skirts

B. country

C. rural

D. suburb

2. Since the renovation policy launched in 1986, Ho Chi Minh City, Vietnam, ____ the fastest urbanization process.

A. has experienced

B. experience

C. is experiencing

D. has been experienced

3. Slums are urban areas that are ____ populated with substandard housing and very poor living conditions.

A. steadily

B. heavily

C. strongly

D. generally

4. Drastic measures to boost housing development ____ to prevent properly market from becoming a boom.

A. should initiate

B. have initiated

C. should be initiated

D. initiating

5. Although the UK is an urban society, more and more people are choosing to ____ to the countryside.

A. relocate

B. illocate

C. unlocate

D. mislocate

6. A smart sustainable city will meet the needs of present and future generations with respect to ____, social and environmental aspects.

A. economy

B. economic

C. economize

D. economizing

7. There are several factors at play that have led to the urbanization in India ____ population growth and migration as one of the 2 major factors.

A. led to

B. came to

C. went to

D. stop

8. Anna organized a few games to ____ the ice when the new students first arrived.

A. break

B. crack

C. drill

D. melt

9. It is difficult to quantify the ____ that household waste has on the environment.

A. affect

B. effort

C. impact

D. implication

10. During the lesson if you have questions or comments, please feel free to ____ them.

A. enlarge

B. increase

C. go up

D. raise

Đáp án bài tập Tiếng Anh 12 Unit 3 nâng cao

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined.

1. B

2. C

3. D

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A

2. A

3. B

Exercise 3: Choose the correct words in the box to complete the sentences

1. The sun is a powerful ____energy____ source, and this energy source can be harnessed by installing solar panels.

2. Pollution poses health hazards, endangers wild life and makes the planet unsafe for future human _____ survival ____.

3. ___ Contaminants ___ are subsequently removed by harvesting the above-ground shoot biomass for volume reduction and storage.

4. Solar technology has also emerged for the clean and renewable production of _____hydrogen_____ as an alternative energy source.

5. The term "plastic" is _____ derived ___ from the Greek word "plastikos", meaning fit for moulding.

Exercise 4: Give the correct form of the words in the following sentences

1. Rooftop gardens prevent buildings from absorbing heat from the sun, which can ____significantly____ reduce cooling bills. SIGNIFICANT

2. Jane Goodall studied chimpanzees for many years in their native ____habitat____ in Africa. HABITATION

3. Do you know the oldest type of ____sustainable____ energy is the biomass that is derived from plant matter? SUSTAIN

4. Nick left the house and strolled down the ___pathway___ to the garden. PATH

5. We buy ____organic___ food at the farmers' market. It costs a little bit more, but we think it's better for our health. ORGAN

Exercise 5: Give the correct form of the verbs to fill in the blank.

1. Without action, the impacts of climate change _________ threaten ______ (threaten) to catastrophically damage our world.

2. The importance of individual energy sources and options for power generation are changing, as are the ways in which electricity is _______ transmitted_________ (transmit) and distributed.

3. Offshore oil drilling has a significant negative impact on fragile marine and coastal ecosystems, and that the risk of a devastating spill isn't worth ______taking______ (take).

4. Many key economic sectors - from _______fishing_______ (fish) to energy to water utilities - will feel long-term impacts of climate change.

Exercise 6: Choose the best answer

1. C

2. B

3. B

4. A

5. B

6. A

7. B

8. D

9. C

10. D

Exercise 7: Choose the best answer to complete the passage.

1. B

2. A

3. C

4. B

5. C

Exercise 8: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

1. A

2. A

3. C

4. B

5. C

Exercise 9: Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

1. Hard-working as Alex is, he will never get promoted by his mean boss.

2. In case Ivan comes home late from the party tonight, give him a pair of keys.

3. I object to Carlos keeping going at me for such trivial mistakes.

4. Whether it rains or shines, I am going to the Chinese class this morning.

5. Only much later did I realize that he had been lying to me about his job all along.

Exercise 10: Indicate the correct answer to complete each of the following questions.

1 - C; 2 - A; 3 - B; 4 - C; 5 - A;

6 - B; 7 - A; 8 - A; 9 - C; 10 - D;

Xem tiếp: Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 4 nâng cao: The mass media MỚI

Đề thi giữa kì 1 lớp 12 môn Tiếng Anh năm 2020 MỚI

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 3 nâng cao: The Green Movement. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 12 hay như Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 lớp 12: Ways Of Socialising hệ 7 năm, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 14.876
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm