Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 4 nâng cao The mass media

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh Unit 4 lớp 12

Bài tập tiếng Anh Unit 4 lớp 12 nâng cao: The mass media có đáp án do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 12 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 Tiếng Anh lớp 12: The Green Movement MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 12

Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 4 The mass media có đáp án tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 12 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 12Ngữ Văn lớp 12. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 4 nâng cao: The mass media

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. wanted

B. booked

C. stopped

D. laughed

2. A. attitude

B. advent

C. advantage

D. mass

3. A. media

B. network

C. website

D. connect

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. A. headache

B. present

C. nation

D. planet

2. A. dominant

B. Internet

C. attitude

D. entertain

Exercise 3: Choose the correct word in the bracket to complete the sentences

censore

refer

download

broadcast

show

1. I ___________ a good program from the Internet the other day. Would you like a copy?

2. They _________ the film before showing it on TV.

3. The BBC World Service ___________throughout the world.

4. The term the mass media in English ________ basically to TV, radio and newspapers.

5. They're ___________ a good film on TV tonight.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

1. The lessons provides by Duolingo are designed to increase in difficulty as the user __________.

A. continues

B. moves forward

C. progresses

D. goes forward

2. Have you any comment to ____ about the cause of the disaster?

A. make

B. complain

C. show

D. demonstrate

3. The ____ of 4, 5 and 9 is 6.

A. total

B. sum

C. amount

D. average

4. Are you ____ trouble again?

A. doing

B. causing

C. creating

D. bringing

5. I had dinner with Sue ____.

A. last night

B. already

C. so far

D. lately

6. After you ____, it automatically connects you to all the people in your address book who also are using WhatsApp.

A. log out

B. sign up

C. start

D. access

7. Similar to the way they use Facebook, teens may ____ the "success" of their photos - even their self-worth - by the number of likes or comments they receive.

A. value

B. indicate

C. weigh

D. measure

8. I'm phoning about your advertisement for a bicycle for sale, which ____ in the local paper. ____it? Or is it still available?

A. Saw - Have you sold

B. have seen - did you sell

C. saw - did you sell

D. have seen - have you sold

Exercise 5: Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. Media plays a significant role in keeping everyone updated about the various events around the world.

A. informed

B. disinterested

C. indifferent

D. reluctant

2. Cyber-bullying is commonplace online, causes emotional trauma, and sometimes even leads to suicide.

A. stimulation

B. motivation

C. disorder

D. excitement

3. Children addicted to computers are being sent on camping holidays designed to help them kick the habit.

A. dependent on

B. hooked on

C. indifferent to

D. exhausted by

Exercise 6: Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. Excessive amounts of time at a computer can contribute to obesity, undeveloped social skills and a form of addictive behavior.

A. over the top

B. a bit much

C. unrestrained

D. limited

2. Newspapers enjoyed the position of the most preferred medium to reach a wider audience until electronic communication emerged on the media scene.

A. turned up

B. came into view

C. came out

D. disappeared

3. Studies show that bullying can greatly impact a child's life and have long-lasting negative effects.

A. durable

B. short-lived

C. permanent

D. lifelong

Exercise 7: Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only one word in each space.

worth

sources

physical

delivered

contents

information

publications

drawbacks

convey

subscriptions

As printed media begin to lose their dominance as a way to (1) _________ information to the world, electronic media have stepped up and taken their place. Many people no longer read newspapers or magazines in their traditional paper forms, but they still do read. The (2) ________ delivery system is what has happened, may people are reading newspapers or magazines off of their smartphones, tablets, or on their computer screens. The (3) _________ of the newspapers and magazines strive to be the same, but the new way it is presented has some (4) ________ as well as benefits.

One of the biggest drawbacks about electronic newspapers and magazines is that they are often read without a subscription. As electronic media are (5) ________ instantly over the Internet, the only way that money can be made is through advertisements, as most people don't want to pay for electronic (6) ______. This has left many of the news outlets on the Internet scrambling to find (7) _________ of revenue.

Probably the greatest criticism of online newspapers and magazines is that there often isn't very much invested in the stories as they come out. Rather than serious investigative journalism, the main point of many online (8) ________ is merely to attract page views so that the advertisers on those pages must pay a small fee. In the age of (9) ____ information ____, finding the information (10) ________ learning becomes the hardest task of all.

Exercise 8: Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

1. I am determined to put in for that certificate for all that volunteer work I've done for this event though it seems hard.

________________________________________________________

2. It's more than 2 years since anyone heard of Julia.

________________________________________________________

3. We were taken aback by her incredible memory, we couldn't give her the first prize.

________________________________________________________

4. The last time Peter came here was in 2000.

________________________________________________________

5. I haven't been to an Australian restaurant for ages.

________________________________________________________

Exercise 9. Choose the correct answer A, B, C or D to complete the sentence. 

1. The mass media are ____ of communication, such as books, newspapers, recordings, radio, movies, television, mobile phones and the Internet.

A. models.

B. means

C. parts

D. types

2. TV companies ____ their programmes across the country or even across the world.

A. broadcast

B. refresh

C. connect

D. publish

3. While a sports match has spectators and radio has listeners, television has ____.

A. audience

B. witnesses

C. viewers

D. commentators

4. I hate ____ newspapers; they're just full of gossip, scandal and lies!

A. online

B. daily

C. tabloid

D. rubbish

5. There's a great ____ show on BBC1 tonight. Contestants have to race through a supermarket as quickly as they can, filling up their trolleys as they go.

A. talk

B. game

C. quiz

D. live

6. On some TV channels, a(n) ____ tells you what the next programme is going to be.

A. journalist

B. commentator

C. announcer

D. producer

7. The ____ involves TV, radio and even electronic forms of communication such as the Internet.

A. media

B. press

C. network

D. telecommunication

8. There's a(n) ____ in the paper about the Reality Television in Viet Nam.

A. feature

B. article

C. essay

D. announcement

9. I always get the news from my local radio ____.

A. place

B. site

C. studio

D. station

10. Johnny Depp rarely ____ invitations to do interviews.

A. agrees

B. accepts

C. denies

D. approves

11. Linda only ____ the film after she ____ the book.

A. understood – read

B. understood - had read

C. had understood – read

D. understood - was reading

12. ____ you ever ____ on TV before you ____ in this reality show?

A. Had ... appeared - took part

B. Have ... appeared - took part

C. Did ... appear - had taken part

D. Would ... appear - took part

13. I wasn't sure how Belinda would react because I ____ her long.

A. didn't know

B. wasn't knowing

C. hadn't been knowing

D. hadn't known

14. I wanted to say goodbye to Jerry, but he ____.

A. was already left

B. already left

C. had already been leaving

D. had already left

15. When we ____ to the airport, I realized that I ____ my passport at home.

A. got - had left

B. got - was left

C. got - left

D. had got - had left

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh 12 Unit 4 nâng cao

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A

2. C

3. A

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others

1. B

2. D

Exercise 3: Choose the correct word in the bracket to complete the sentences

1. I _____ downloaded______ a good program from the Internet the other day. Would you like a copy?

2. They ____ censored_____ the film before showing it on TV.

3. The BBC World Service ______ broadcasts _____throughout the world.

4. The term the mass media in English _____ refers ___ basically to TV, radio and newspapers.

5. They're _____ showing______ a good film on TV tonight.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. A

3. D

4. B

5. A

6. B

7. D

8. A

Exercise 5: Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. A

2. C

3. B

Exercise 6: Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. D

2. D

3. B

Exercise 7: Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only one word in each space.

As printed media begin to lose their dominance as a way to (1) ____ convey _____ information to the world, electronic media have stepped up and taken their place. Many people no longer read newspapers or magazines in their traditional paper forms, but they still do read. The (2) ____ physical ____ delivery system is what has happened, may people are reading newspapers or magazines off of their smartphones, tablets, or on their computer screens. The (3) ____ contents _____ of the newspapers and magazines strive to be the same, but the new way it is presented has some (4) ____ drawbacks ____ as well as benefits.

One of the biggest drawbacks about electronic newspapers and magazines is that they are often read without a subscription. As electronic media are (5) ____ delivered ____ instantly over the Internet, the only way that money can be made is through advertisements, as most people don't want to pay for electronic (6) ___ subscriptions ___. This has left many of the news outlets on the Internet scrambling to find (7) _____ sources ____ of revenue.

Probably the greatest criticism of online newspapers and magazines is that there often isn't very much invested in the stories as they come out. Rather than serious investigative journalism, the main point of many online (8) ____ publications ____ is merely to attract page views so that the advertisers on those pages must pay a small fee. In the age of (9) ____ information ____, finding the information (10) ____ worth ____ learning becomes the hardest task of all.

Exercise 8: Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

1. Hard as it seems, I am determined to put in for that certificate for all that volunteer work I've done for this event.

2. Julia was last heard of 2 years ago.

3. Taken aback as we were by her incredible memory, we couldn't give her the first prize.

4. Peter hasn't been here since 2000.

5. It's ages since I went to an Australian restaurant.

Exercise 9. Choose the correct answer A, B, C or D to complete the sentence.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - C; 5 - B;

6 - C; 7 - A; 8 - B; 9 - D; 10 - B;

11 - B; 12 - A; 13 - D; 14 - D; 15 - A;

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập unit 4 Tiếng Anh 12 nâng cao: The mass media có đáp án. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 12 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 12 Unit 3: The Green Movement, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 6.444
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 12 Xem thêm