Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 Tiếng Anh lớp 12: The Green Movement

Bài tập trắc nghiệm môn Anh Unit 3 lớp 12

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 Tiếng Anh lớp 12: The Green Movement do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 12 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 3 nâng cao: The Green Movement MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 12

Bài tập trắc nghiệm môn Anh lớp 12 Unit 3 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 12 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 12Ngữ Văn lớp 12. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 Tiếng Anh lớp 12: The Green Movement

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined

1. A. attained

B. resolved

C. disused

D. decreased

2. A. expand

B. stagnant

C. vacancy

D. applicant

3. A. demolish

B. supporter

C. resource

D. reformist

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the other

1. A. sustainable

B. geothermal

C. replenishment

D. organically

2. A. respiratory

B. initiative

C. eco-friendly

D. renewable

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. It is stated that we are now in the first stage of a battle for the ________ of life on the Earth

A. purification

B. sustainability

C. conservation

d. responsibility

2. An example of ____ is plant material that produces electricity with steam.

A. biomass

B. fossil fuel

C. purification

D. pathway

3. Many native plants have been seriously ____ by the introduction of exotic plants which are taking over.

A. depleted

B. caused

C. disposed

D. fulfill

4. China, India, Nepal, Vietnam, Indonesia, the Philippines, and other nations of Asia and the Pacific are making substantial commitments to ____ their natural resources.

A. replace

B. conserving

C. conservation

D. be conserved

5. The continued ____ of our ozone may cause terrible destruction to our planet.

A. conservation

B. responsibility

C. change

D. depletion

6. Many native plants have been seriously _______ by the introduction of exotic plants which are taking over.

A. depleted

B. caused

C. disposed

D. spoilt

7. Water _______ is essential during the summer months.

A. depletion

B. conservation

C. purification

D. pathway

8. There was no food in the refrigerator, so she had to visit the grocery store to ________ their supply.

A. replace

B. make full

C. fulfill

D. replenish

9. In Mexico and Central America, more than 65% of the natural ______ of the jaguar has been destroyed, mainly due to farming and deforestation.

A. area

B. habitat

C. ground

D. soil

10. You should _________ your car with petrol before starting on a journey.

A. deal

B. supply

C. replenish

D. Offer

Exercise 4: Choose the correct word to complete the following sentences

ecologically

patterns

infinite

expense

addressing

1. Today, the developed nations who achieved their wealth at the _________ of the environment will be held accountable for protecting the earth's resources.

2. You can make your voice heard in _________ of the living world by joining Greenpeace today.

3. The biological agents now in use are environmentally _________ and are harmless to humans.

4. Renewable resources are _________ so much that they will never be able to recover completely.

5. If we are sensible in how we use the resources they will remain _________.

-The end-

Đáp án trắc nghiệm từ vựng Unit 3 Tiếng Anh lớp 12

Exercise 1: Choose the word which has a different sound in the part underlined

1. D

2. C

3. A

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the other

1. D

2. A

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. A

3. A

4. B

5. D

6. A

7. B

8. C

9. C

10. A

Exercise 4: Choose the correct word to complete the following sentences

1. Today, the developed nations who achieved their wealth at the _____ expense ____ of the environment will be held accountable for protecting the earth's resources.

2. You can make your voice heard in ____ ecologically _____ of the living world by joining Greenpeace today.

3. The biological agents now in use are environmentally ____ addressing ______ and are harmless to humans.

4. Renewable resources are _____ infinite ____ so much that they will never be able to recover completely.

5. If we are sensible in how we use the resources they will remain _____ patterns ____.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Trắc nghiệm từ vựng Unit 3 Tiếng Anh lớp 12: The Green Movement. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 12 hay như Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 3 nâng cao: The Green Movement.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 328
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm