Ôn tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 8 The World Of Work

Bài tập tiếng Anh 12 unit 8 The World Of Work có đáp án

Nối tiếp bài tập Tiếng Anh 12 Unit 8 phần Từ vựng, đề ôn tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 8 The world of work có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit năm học 2022 - 2023 mới nhất trên VnDoc.com.

Part I. GRAMMAR

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. The shop assistant finally agreed____ a full refund.

A. giving me B. to give me C. give to me D. to me to give

2. Bill asked me why____ to go shopping with me.

A. I hadn't invited him B. hadn't I invited him

C. I hadn't him invited D. hadn't I him invited

3. "Don't come to the interview late," my mom said.

A. My mom told me do not come to the interview late.

B. My mom told me did not come to the interview late.

C. My mom told me not to come to the interview late.

D. My mom told me not coming to the interview late.

4. "I will help you with your CV, Mary," Peter said.

A. Peter advised Mary to write the CV. B. Peter promised to help Mary with her CV.

C. Peter advised Mary not to write her CV. D. Peter wanted Mary to help with the CV.

5. “____,” the doctor advised his patient.

A. You had better stop drinking B. You had better to drink

C. I would like you to drink D. Please drink some more

6. The woman said she____ in this company for over 20 years.

A. has been working B. was working C. had been working D. works

7. US scientists claim that they____ a new vaccine against malaria.

A. were developed B. have developed C. had developed D. was developing

8. If you saw a layer, he'd advise you____ legal action.

A. take B. taking C. to take D. for taking

9. The lecturer recommended____ a number of books before the exam.

A. reading B. to read C. we reading D. to have read

10. The boss____ because he was always behind the deadlines.

A. threatened to dismiss him B. suggested him to dismiss

C. threatened him to dismiss D. promised him to dismiss

11. “Go ahead. Jump again,” the instructor____.

A. urged B. promised C. demanded D. required

12. “____” Jim offered.

A. Can I get you a drink? B. May I drink?

C. Do you want to drink? D. Could I drink?

13. “____,” the workers refused.

A. We would like to work overtime

B. We had better work overtime

C. We're afraid that we really don't want to work overtime

D. We're willing to work overtime

14. “____,”Paul reminded me.

A. Don't forget to tailor your CV to match the job descriptions

B. I would tailor your CV if you do not mind

C. I remember to tailor the CV

D. I remember tailoring your CV

15. Ellie asked Stan____ to look at the new catalogue.

A. did he want B. do you want C. whether he wants D. if he wanted

16. Stephen ____ me he'd bought that suit in a sale.

A. said B. spoke C. told D. claimed

17. “What did the man say when you challenged him?”

“He said he ____ pay for the things in his bag, but I didn't believe him!”

A. is going to B. has been going to C. goes to D. was going to

18. When I last saw Carrie, she told me she____ of applying for another job, but now she's changed her mind.

A. thought B. is thinking C. was thinking D. has been thinking

19. “What did they say when they realized you weren't a shoplifter?”

“They apologized ____ me.”

A. to doubt B. they had doubted C. for doubting D. the doubt of

20. “What did Maria ask you?”

“She asked me ____ I had ever been abroad.”

A. that B. whether C. for D. About

21. It's about time Mrs Richards apologized to me____ me a gossip in front of everybody.

A. to have called B. from calling C. that she called D. for having called

22. She may claim ____ a PhD but nobody's ever actually seen the certificate.

A. having B. to have C. for having D. if she has

23. Tammy responded____ that at least she'd never lied to her parents.

A. to say B. that she said C. by saying D. with having said

24. The woman asked ____ get lunch at school.

A. can the children B. if the children can

C. whether the children could D. could the children

25. They said they had got back ____.

A. the following day B. the day after tomorrow

C. the next day D. the previous day

26. The accused denied ____ in the vicinity of the murder scene.

A. to have ever been B. have ever been

C. having been ever D. ever having been

27. We complained____ the manager____ the poor service we received at the restaurant.

A. on - about B. at - for C. with - of D. to - about

28. Police are advising____ away from the building.

A. people to stay B. people staying

C. people stay D. people will stay

29. The old man warned the young boys____in the deep river.

A. to swim B. not to swim C. don't swim D. against not swimming

30. “You must give me your essays,”Mrs. Vine said.

Mrs. Vine said we ____ give her our essays.

A. were having to B. will have to C. had to D. would have to

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

31. He complained (A) with (B) his friends about (C) the terrible working condition at that factory.(D)

32. She refused to tell (A) me what was (B) the director's salary was because that information (C) was confidential. (D)

33. You had better (A) learning (B) a foreign (C) language before applying (D) for a job.

34. The applicant (A) asked the head of the human resources (B) department to tell him what the skills (C) he needed (D) in order to get that job.

35. My friend offered (A) finding (B) more information about (C) the company that I was applying to (D).

36. She asked (A) me what the most (B) important thing to remember (C) at an interview is (D).

37. The shop has volunteered (A) that (B) it will deliver (C) the chairs by the end (D) of the week.

38. The old man warned (A) the children to not swim (B) in that (C) river because it was (D) very deep and dangerous.

39. We were disappointed (A) when the receptionist tells (B) that the hotel was fully booked (C) that week (D).

40. Before (A) the meeting finished (B), they arranged (C) when they met (D) next.

Part II. SPEAKING

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

41. "Hello, may I speak to the manager please?" “____”

A. No, you may not.

B. That's OK.

C. Hold on, please

D. You're welcome.

42. “Hi, Chris. Good day at work?” “ ____”

A. Yeah, not bad, thanks.

B. I'm fine, thanks.

C. No, thanks.

D. I'm terribly sorry.

43. "Your email was a bit of a shock: Rob trying to sell the coffee shop to Café Pronto. I couldn't believe it!”

A. Me, too.

B. So could I.

C. I couldn't, too.

D. Me neither.

44. “Congratulations! You did a great job!” “ ____”

A. It's my pleasure.

B. You're welcome.

C. It's nice of you to say so.

D. That's OK.

45. “Could you pick me up before 4 p.m?” “ ____ I'll be still working then."

A. I hope so.

B. Yes, I could.

C. I'm afraid I can't.

D. Yes, of course.

46. “What do you usually do on your days off?” “____”

A. I usually ride to work.

B. I often do not much.

C. Nothing much. I usually sleep until 10 a.m.

D. Very few.

47. “I'll help you write the CV if you want.” “____”

A. I don't want.

B. Really? That's very kind of you.

C. You shouldn't.

D. I really want.

48. “What do you do?” “____”

A. What do you do?

B. I work in advertising.

C. I do as an advertiser.

D. I am an advert

49. “That's new French restaurant does a fixed price menu for only £18.” “____”

A. It's very good value for money.

B. l'll save a bit of money.

C. What a waste of money.

D. It costs a fortune. 50. "Can I pay by credit card?" "____”

A. Well, there's 10% off if you pay cash.

B. Yes, I think I've got some pound coins

C. Yes, we take Visa and Master card.

D. Not too bad.

51. "Mandy doesn't seem very happy at the moment. Is she finding the course difficult?"“____”

A. No, the course is difficult.

B. No, she's going to drop out.

C. Yes, she's happy.

D. Yes, I think she's going to drop out and get a job

.52. "Hi, Susie, I haven't seen you around much recently." “____”

A. No, I've been at home revising most nights. B. Me neither.

C. Well, me too. D. I haven't seen you for ages, either.

53. "What gave you the impression that Greg was depressed?" “____”

A. Mary told me. B. Oh, I don't know. He just seemed a bit down.

C. He depressed me. D. He's really depressing.

54. "What are your weaknesses?" “____”

A. I'm not weak. B. In fact, I'm very strong.

C. Well, I suppose I'm a bit of a perfectionist. D. I'mperfect

55. "How do you do. Nice to meet you!” “____”

A. I'm fine, thank you.

B. How do you do. Nice to meet you, too.

C. Not bad. What about you?

D. It's very kind of you to say so.

Part III. READING

Exercise 4. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

A MORE COMMERCIAL TUNE

Roger Press, 40, has changed his career. After spending five years (56) ____ a concert pianist he has gone into business, recently (57) ____ up his own company. "After leaving university I decided to (58) ____ myself to a career in music. I loved performing but it was very hard (59) ____. I played at concerts in Europe and America, made recordings and got good (60) ____. But after a while I felt I had gone as (61) ____ as I could. Unless you are one of the world's top pianists, it's difficult to earn a good (62) ____ and I wasn't one of the greatest.

When I (63) ____ up my performing career, people around me were more sad and disappointed than I was. But I felt free and (64) ____ I knew I was getting serious about life. After getting a (65) ____ in business administration I joined the recording company EMI and started their classical video division, producing programs about famous artists. A year ago I left EMI and formed a new company, New Media System, which (66) ____ in multimedia programs.

Now that I run my own business I'm in control of my life and I feel proud of my achievements. Although the stress is high and I work (67) ____ hours, the stress involved in piano playing was much worse. It took physical, emotional and mental skills. I prefer the pressures I live with now.'

56. A. like B. working C. how D. as

57. A. giving B. setting C. forming D. bringing

58. A. devote B. take C. assign D. employ

59. A. job B. effort C. work D. career

60. A. reviews B. critics C. reports D. praise

61. A. soon B. often C. far D. much

62. A. life B. living C. money D. payment

63. A. took B. brought C. gave D. put

64. A. lastly B. at last C. at the end D. lately

65. A. qualification B. title C. graduate D. grade

66. A. specializes B. focuses C. concentrates D. dedicates

67. A. overtim B. large C. long D. bonus

ĐÁP ÁN

Part I. GRAMMAR

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. B

2. A

3. C

4. B

5. A

6. C

7. B

8. C

9. A

10. A

11. A

12. A

13. C

14. A

15. D

16. C

17. D

18. C

19. C

20. B

21. D

22. B

23. C

24. C

25. D

26. D

27. D

28. A

29. B

30. C

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

31. B

32. B

33. B

34. C

35. B

36. D

37. A

38. B

39. B

40. D

Part II. SPEAKING

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

41. C 42. A 43. D 44. C 45. C

46. C 47. B 48. B 49. A 50. C

51. D 52. A 53. B 54. C 55. B

Exercise 4. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

56. D

57. B

58. A

59. C

60. A

61. C

62. B

63. C

64. B

65. A

66. A

67. C

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung bài tập tại đây: Ôn tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 8 The World Of Work có đáp án. Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh unit 8 lớp 12 The world of work có đáp án được biên tập bám sát nội dung bài học tại Nhà trường giúp học sinh lớp 12 ôn tập Ngữ pháp Tiếng Anh, luyện kỹ năng Tiếng Anh hiệu quả đồng thời nâng cao vốn từ vựng Tiếng Anh theo chủ đề của bài 8.

Đánh giá bài viết
2 18.038
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh phổ thông

    Xem thêm