Trắc nghiệm từ vựng Unit 2 lớp 12: Cultural Diversity

Bài tập trắc nghiệm môn Anh Unit 2 lớp 12 Cultural diverisity

Trắc nghiệm từ vựng tiếng Anh 12 unit 2 Cultural Diversity hệ 7 năm do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 12 đi kèm đáp án giúp các em học sinh lớp 12 ôn tập Từ vựng tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit hiệu quả.

Trắc nghiệm từ vựng tiếng Anh unit 2 lớp 12 Cultural diverisity có đáp án tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 12 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 12Ngữ Văn lớp 12. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Soạn Unit 2 lớp 12 Cultural Diversity hệ 7 năm

Trắc nghiệm từ vựng Unit 2 lớp 12: Cultural Diversity

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. diversity

B. sacrifice

C. oblige

D. significant

2. A. ancestor

B. celebrate

C. conical

D. certain

3. A. confided

B. obliged

C. determined

D. agreed

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Approval or___________ of the project is up to the Italian cultural affairs minister.

A. rejection

B. admission

C. prevention

D. decision

2. Some people are concerned with physical ______when choosing a wife or husband.

A. attract

B. attractive

C. attractiveness

D. attractively

3. Safely should take ______ over all other matters in the workplace.

A. precede

B. precedent

C. preceding

D. precedence

4. Jane has become ________ to Roger, and the wedding will be in April.

A. proposed

B. engaged

C. settled

D. agreed

5. The young Americans are usually _________ with physical attractiveness when choosing a wife or a husband.

A. concerned

B. interested

C. conscious

D. critical

6. Most young people nowadays believe in ________marriage first comes love, then comes marriage.

A. romantic

B. unique

C. contractual

D. arranged

7. She was full of _______ to achieve her goals.

A. decision

B. sacrifice

C. obligation

D. determination

8. Unfortunately, not all candidates can be offered a job; ________ some have to be

A. required

B. rejected

C. remained

D. resigned

9. London is home to people of many __________ cultures.

A. diverse

B. diversity

C. diversify

D. diversification

10. Some researchers have just __________ a survey of young people’s points of view on contractual marriage

A. sent

B. directed

C. managed

D. conducted

11. It is thought that traditional marriage _________ are important basis of limiting divorce rates.

A. appearances

B. records

C. responses

D. values

12. Many young people have objected to ____________ marriage, which is decided by the parents of the bride and groom.

A. agreed

B. shared

C. contractual

D. sacrificed

Exercise 3: Circle the word which is stressed differently from the others

1. A. husband

B. precede

C. confide

D. demand

2. A. marriage

B. partnership

C. attitudes

D. contractual

3. A. unwise

B. better

C. beautiful

D. physical

Exercise 4. Choose the correct answer A, B, C or D.

1. A curriculum that ignores ethnic tensions, racial antagonisms, cultural _______ and religious differences is pot relevant.

a. diversity

b. contacts

c. relations

d. levels

2. Some researchers have just _______ a survey of young people's points of view on contractual marriage.

a. sent

b. directed

c. managed

d. conducted

3. It is not easy to ________ our beauty when we get older and older.

a. grow

b. maintain

c. gain

d. win

4. Many young people have objected to _______ marriage, which is decided by the parents of the bride and groom.

a. agreed

b. shared

c. contractual

d. sacrificed

5. All parents are _______ to at least try to behave in ways that will give their own children an important protection

a. determined

b. supposed

c. followed

d. objected

6. It is thought that traditional marriage _______ are important basis of limiting divorce rates.

a. effect

b. records

c. responses

d. values

7. Affected by the Western cultures, Vietnamese young people's attitudes _______ love and marriage have dramatically changed.

a. for

b. onto

c. through

d. towards

8. Sometimes she does not agree _______ her husband about child rearing but they soon find the solutions.

a. to

b. on

c. with

d. of

9. The young are _______ more concerned with physical attractiveness than elderly people.

a. much

b. most

c. many

d. as much as

10. It will take more or less a month to prepare _________ for the wedding.

a. approximately

b. generally

c. frankly

d. simply

-The end-

Đáp án trắc nghiệm từ vựng Unit 2 lớp 12 Cultural diversity

Exercise 1: Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. D

2. C

3. A

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. C

3. D

4. B

5. A

6. A

7. D

8. B

9. A

10. D

11. D

12. C

Exercise 3: Circle the word which is stressed differently from the others

1. A

2. D

3. A

Exercise 4. Choose the correct answer A, B, C or D.

1 - a; 2 - d; 3 - b; 4 - c; 5 - b;

6 - d; 7 - d; 8 - c; 9 - a; 10 - a;

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Trắc nghiệm từ vựng Unit 2 lớp 12: Cultural Diversity hệ 7 năm có đáp án. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 12 hay như Soạn Unit 2 lớp 12 Cultural Diversity hệ 7 năm, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 12

Đánh giá bài viết
1 3.610
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm