Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 11 Books có đáp án

Bài tập Unit 11 lớp 12 Books có đáp án

Với mong muốn giúp các em học sinh học tốt Tiếng Anh lớp 12, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu lý thuyết và bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit khác nhau. Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 12 Unit 11 Books có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 khác nhau được biên tập bám sát nội dung bài học giúp học sinh lớp 12 ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh trọng tâm Unit 11 Books hiệu quả. Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download tài liệu.

Nội dung đề trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 11

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1. a. entertainment b. information c. difficulty d. understanding
2. a. swallow b. subject c. digest d. enough
3. a. imagine b. important c. example d. wonderful
4. a. different b. carefully c. holiday d. reviewer
5. a. knowledge b. forever c. journey d. action

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6. Which subject is this book ________?

a. for

b. on

c. of

d. up

7. Francis Bacon lived ________ about the same time as Shakespeare.

a. at

b. for

c. in

d. over

8. People enjoy a book ________ different ways.

a. on

b. with

c. upon

d. in

9. This book is not really ________. It is a waste of money buying it.

a. inform

b. information

c. informative

d. informatively

10. Sometimes it is ________ to find suitable books for our children.

a. difficult

b. difficulty

c. difficultly

d. difficulties

11. A book may be evaluated by a reader or professional writer to create a book ________.

a. review

b. reviewing

c. reviewer

d. reviewed

12. As for me, I consider reading ________ important part of ________ life.

a. an/ Ø

b. the/ a

c. Ø/ the

d. an/ a

13. Anne says that she reads about half ________ hour a day, at least.

a. a

b. an

c. the

d. Ø

14. Different people like specific types of books, and some people just like ________ literature in general.

a. a

b. an

c. the

d. Ø

15. ____ books are ones in which the story is told or illustrated with pictures.

a. Comic

b. Thriller

c. Romantic

d. Science

16. Boy, stop reading. ________ the book down and go to bed.

a. Take

b. Put

c. Set

d. Pick

17. A book may be studied by students as the ________ of a writing and analysis exercise in the form of a book report.

a. limit

b. time

c. subject

d. interest

18. It is a good book. I think it is interesting enough for you to ________.

a. put down

b. swallow

c. look up

d. understand

19. A ________ is a report in a newspaper or magazine in which a writer gives his opinion of a book, a film, or a play.

a. page

b. subject

c. review

d. journey

20. If you ________ a book, you have a brief look at it without reading or studying it seriously.

a. dip into

b. put away

c. pick up

d. put down

21. Those letters ________ now. You can do the typing later.

a. need typing

b. needn't be typed

c. need to type

d. needn't typing

22. The museum is open to everybody. It ________ between 9am and 5pm.

a. visits

b. visited

c. can visit

d. can be visited

23. The train ________ by bad weather. I am not sure.

a. might delay

b. might be delaying

c. might have delayed

d. might have been delayed

24. The room ________ once a day.

a. should clean

b. should be cleaning

c. should be cleaned

d. should have cleaned

25. Two tablets ________ twice a day to have you recover from the illness quickly.

a. must take

b. must be taken

c. must have taken

d. must be taking

26. Theresa walked past me without saying a word. She ________ me.

a. can't have seen

b. can't see

c. can't have been seen

d. can be seen

27. I think the match ________. Everybody's gone into the stadium and you can hear them cheering.

a. was started

b. will be started

c. must started

d. must have started

28. We found the exam extremely easy. We ________ so hard.

a. needn't study

b. needn't be studying

c. needn't have studied

d. needn't have been studied

29. There is plenty of money in our account so those cheques ________ to the bank today.

a. needn't be taken

b. needn't be taking

c. needn't take

d. needn't taking

30. The picnic ________ because Peter has just had a traffic accident.

a. will cancel

b. will be cancelling

c. will be cancelled

d. will have cancelled

Error Identification.

31. Too much television can has negative effects(A) on young minds because of(B) higher levels of television viewing correlate with(C) lowered academic performance, especially(D) reading scores.

32. Neil Postman, an author(A) of some great books, pointed out(B) that reading teaches(C) us to think in a logically connected way, and cultivating(D) a sustained attention span.

33. Reading cannot make(A) your life longer(B), but reading really(C) makes your life more thicker(D).

34. It is really(A) sad how many(B) people have the misconception(C) that reading is bored(D) .

35. There are many benefits that we may be gained(A) by actually(B) taking the time to read a book instead of(C) sitting in front of the TV or(D) doing some other forms of mindless entertainment.

Read the passage carefully and choose the correct answer.

Reading, as you know, is a continuous and never ending process. If you do very little reading, or if you read only material that offers no challenge to your comprehension, your reading will be of very little use. Once we reach a certain age, or once our formal schooling is completed, many of us become so restricted in our choice of. reading that we rarely read any new type of reading experience. We tend to read only books in our professional or business field, or only inspirational books, or only our favorite newspapers every morning, or only one magazine for which we have developed a preference. And the trouble starts here. You should neither read only for entertainment nor only for information but you should also read for intellectual growth, for mental stimulation, for enriching your background of knowledge, for wisdom, and for broader outlook and mature understanding. What kind of books should you read to continue your intellectual growth, to gain a background for opinion and for judgment? The answer is simple one: Read books in fields you have little or no acquaintance with, books that will open for you new horizons of learning, books that will help you explore new areas of knowledge and experience, books that will make the world and people more understandable to you. Sadly, more and more people today are giving up the printed word in favor of being entertained and informed by watching TV, a popular entertainment ,device present at almost homes. More and more children are being subjected to TV programming, perhaps as a babysitter. More than two hours of TV time per day are now a part of children development, generating physiological and mental problems that are of growing concern among experts.

36. Reading ________.

a. completely stops when we finish our schooling

b. is an endless process

c. is of little use

d. should be done a little

37. According to the text, ________.

a. new type of reading experience often interests most of us.

b. we should only read for entertainment

c. reading for intellectual growth is necessary

d. we should not read for mental stimulation

38. What kind of books is recommended?

a. Books in fields you have little or no acquaintance with

b. Books that will help you explore new areas of knowledge and experience

c. Books that will open for you new horizons of learning

d. All are correct

39. We can learn from the text that today ________.

a. people spend more time watching TV than reading books

b. more and more people enjoy reading

c. most babysitters prefer watching TV

d. most children spend less than 2 hours a day watching TV

40. The writer ________.

a. does not approve of reading process

b. advises us to read as little as possible

c. prefers watching TV to reading

d. appreciates reading

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

If you want to prepare yourself for great achievement and have more to (41) ______ to your education or your work, try reading more books. (42) ______ up some of the interestingly informative books and search for well-researched material that can help you grow.

We should (43) ______ our children to read more books and (44) ______ less time watching TV. Some people have commented that this is inconsistent. "Why is the written word a superior way to get information than television?" That is (45) ______ interesting point of view worth further (46) ______. Reading is a skill that is in much greater demand than the demand for watching TV. There are no jobs that (47) ______ a person to be able to watch TV but reading is an integral part of many jobs. The written word is an incredibly flexible and efficient way of communication. You can write something down and, in no time, it can be (48) ______ to many different people. Not only that, we can (49) ______ vast amounts of information through reading in a very short time. A good reader can acquire more information in reading for two hours than someone watching TV can acquire in a full day. You are able to gain a lot of information quickly because you are a fast reader with good (50) ______ skills. It will save you massive amounts of time and you will be able to assimilate vast quantities of information.

41. a. contribute b. gather c. collect d. gain
42. a. Make b. Set c. Take d. Pick
43. a. discuss b. encourage c. suggest d. define
44. a. spend b. apply c. train d. waste
45. a. a b. an c. the d. no article
46. a. explore b. explorer c. exploration d. explorative
47. a. inquire b. tell c. require d. ask
48. a. submitted b. handed c. sent d. communicated
49. a. inhale b. breathe c. eat d. digest
50. a. apprehension b. enjoyment c. comprehension d. entertainment

Read the passage carefully and choose the correct answer.

Have you ever written a book report? First of all, you have to read the book.Your next step will be to organize what you are going to say about it in your report. Writing the basic elements down in an outline format will help you to organize your thoughts. What will you include in the outline? Follow whatever instructions your teacher has given you. If you are on your own, however, the following guidelines should help.Let's assume for the moment that you have chosen a work of fiction. We will start with a description of the book.The description should include such elements as:

1. The setting: Where does the story take place? Is it a real placeor an imaginary one? If the author does not tell you exactly, where the story is set, what can you tell about it from the way it is described?

2. The time period: Is the story set in the present day or in an earlier time period? Perhaps it is even set in the future! Let your reader know.

3. The main characters: Who is the story mostly about? Give a brief description. Often, one character can be singled out as the main character, but somebooks will have more than one.

4. The plot: What happens to the main character? Warning! Be careful here. Do not fall into the boring trap of reporting every single thing that happens in the story. Pick only the most important events. Here are some hints on how to do that. First, explain the situation of the main character as the story opens. Next, identify the basic plot element of the story - Is the main character trying to achieve something or overcome a particular problem? Thirdly, describe a few of the more importantthings that happen to the main characteras he/ she works toward that goal or solution.

Finally, you might hint at the story's conclusion without completely giving away the ending. The four points above deal with the report aspectof your work. For the final section of your outline, give your reader a sense of the impression the book made up on you. Ask yourself what the author was trying to achieve and whether or not he achieve dit with you. What larger idea does the story illustrate? How does it do that? How did you feel about the author's style of writing,the setting, or the mood of the novel? You do not have to limit yourself to these areas. Pick something which caught your attention, and let your reader know your personal response to what ever it was.

51. When you write a bookreport, you can organize your thoughts by writing the basicelements down in an outline format.

a. True

b. False

c. No information

52. The background of the story, place and time, is not necessary in a book report.

a. True

b. False

c. No information

53. Eachbook has only one main character.

a. True

b. False

c. No information

54. In your book report, only important events are told.

a. True

b. False

c. No information

55. When you report a non-fiction work, you needn't express your impression on the book.

a. True

b. False

c. No information

Đáp án đề trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 11

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1. c. difficulty; 2. d. enough; 3. d. wonderful; 4. d. reviewer; 5. b. forever;

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6. b. on; 7. a. at; 8. d. in; 9. c. informative; 10. a. difficult;

11. a. review; 12. a. an/ Ø; 13. b. an; 14. d. Ø; 15. a. Comic;

16. b. Put; 17. c. subject; 18. b. swallow; 19. c. review; 20. a. dip into;

21. b. needn't be typed; 22. d. can be visited; 23. d. might have been delayed;

24. c. should be cleaned; 25. b. must be taken; 26. a. can't have seen;

27. d. must have started; 28. c. needn't have studied; 29. a. needn't be taken;

30. c. will be cancelled

Error Identification.

31. B → because;

32. D → cultivates;

33. D → thicker;

34. D → boring;

35. A → may gain

Read the passage carefully and choose the correct answer.

36. b; 37. c; 38. d; 39. a; 40. d;

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

41. a; 42. d; 43. b; 44. a; 45. b; 46. c; 47. c; 48. d; 49. d; 50. c;

Read the passage carefully and choose the correct answer.

51 - a; 52 - b; 53 - b; 54 - a; 55 - c; 

Trên đây là toàn bộ nội dung của Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 11: Books có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 Unit 11 khác như: Từ vựng Tiếng Anh lớp 12 Unit 11: Books, Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 12 Unit 11: Books, ...

Ngoài ra, bạn đọc có thể tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 chương trình mới cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
6 36.873
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm