Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 5 nâng cao Cultural Identity

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh Unit 5 lớp 12 Cultural identity

Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 5 nâng cao Cultural Identity do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 12 mới đi kèm đáp án.

Xem thêm: Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 12 Unit 5: Cultural Identity MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 12 để nhận thêm những tài liệu hay: Nhóm Tài liệu học tập lớp 12

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 12 Unit 5 Cultural identity tổng hợp các dạng bài tập tiếng Anh lớp 12 chương trình mới phổ biến giúp học sinh lớp 12 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 12Ngữ Văn lớp 12. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 5 nâng cao: Cultural Identity

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose a word in each line that has different stress pattern

1. A. pressure

B. whiteboard

C. diverse

D. present

2. A. computer

B. socialize

C. diversity

D. facility

3. A. drastically

B. distinction

C. enjoyable

D. dependent

Exercise 2: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. housework

B. vision

C. hospital

D. classroom

2. A. evaluation

B. facilitator

C. guidance

D. female

3. A. burden

B. curtain

C. turtle

D. curriculum

Exercise 3: The word in brackets at the end of each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank.

1. My sister works hard to ________ close friendships with the students she studied with in London. (Maintainance)

2. A nation's culture resides in the ________ and in the soul of its people. (Mahatma Gandhi). (Heart)

3. A people without the _________ of their past history, origin and culture is like a tree without roots. (Marcus garvey) (Know)

4. Many of the different ___________ groups in North America speak their own unique language. (Aborigin)

5. Jane had to _________ a great deal of information on the first day of her new job. (Assimilation)

Exercise 4: Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. The mass media has become one of the main instruments of political change.

A. less

B. fewer

C. tiny

D. small

2. Match the word in A with its appropriate definition in B.

A. indirect

B. illegal

C. improper

D. unreal

3. We ought to keep these proposals secret from the chairman for the time being.

A. lively

B. frequented

C. accessible

D. revealed

Exercise 5: Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. The President escaped through a secret passage underneath the parliament building.

A. answer

B. hidden

C. confidence

D. basis

2. What types of the media are the most and the least important to you?

A. successful

B. significant

C. wonderful

D. attractive

3. Television also interferes with family life and communication.

A. conflicts

B. comes

C. goes

D. chats

Exercise 6: Choose the correct answer

1. The cuisine of France is ____.

A. more famous than that of England

B. famous than the cuisine of England

C. more famous than which of England

D. as famous than that of England

2. Earning money has always been the thing that pleases him most. ____ he becomes, he is ____.

A. The more rich/ the more happy

B. The richest/ the happiest

C. The richer/ the happier

D. Richer and richer/ happier and happier

3. Of all athletes, Alex is ____.

A. the less qualified

B. the less and less qualified

C. the more and more qualified

D. the least qualified

4. The climber was seventy miles in the wrong direction and got ____.

A. more panicked

B. the more panicked

C. more than panicked

D. more and more panicked

5. Thanks to the progress of science and technology, our lives have become ____.

A. more and more good

B. better and better

C. the more and more good

D. gooder and gooder

6. There were a lot of people on the bus. It was ____ than usual.

A. crowded

B. more and more crowed

C. a bit crowded

D. the most crowded

7. Studies show that children who are exposed to a more ____ community are more creative and tolerant of differences, because these students learn how to resolve conflict more easily.

A. various

B. similar

C. differently

D. diverse

8. Cutting back on red meat consumption can reduce your intake of fat, sodium and sugar ____ can cause obesity, heart disease, and cancer.

A. that

B. which

C. when

D. who

Exercise 7: Read the following passage and choose the best option for each numbered blank

Heritage is traditional (1) ____, customs, and culture. We sue the world "heritage" in many different ways. People talk about their family's heritage, their city's heritage, and their country's heritage.

Here are some examples of heritage. During Chinese New Year, people in Taiwan give red envelopes. That is part of Taiwanese (2) ____. Every year in the American city New Orleans, there is a huge party called Mardi Gras. That is a part of New Orleans' heritage. Heritages can also be more (3) ____ and personal. If your family has a big dinner every Sunday night, that's part of your family's heritage.

Today, heritage is changing. The Internet connects people around the world. In many ways, this is a good thing, (4) ____ we can learn about the heritage of other countries, and we can show our own heritage to the world. However, some people worry that traditional heritage is (5) ____. Think about it. In many ways, countries are becoming more and more (6) ____. In just about every country around the world, you can find MacDonald's, Nike shoes, Starbucks coffee, and American films. Some people think it is a good thing. However, almost everyone wants to protect (7) ____ traditional heritage, and sometimes this is hard. for example, when a new MacDonald's opens in your town, a traditional restaurant might have to close.

This is why heritage (8) ____ is so important. Heritage protection is a simple idea. It means (9) ____

your country's or your city's heritage alive. People do this in many ways. The biggest part of heritage protection is probably preserving old buildings. (10) ____ other examples of heritage protection are making sure your children speak your traditional language, and teaching your heritage to children

The world is changing very fast. This change brings a lot of good things. But as the world is changing, it is important to remember the heritage of our parents and our grandparents.

1. A. diversities

A. celebrations

B. beliefs

C. bases

2. A. cause

B. heritage

C. origin

D. celebration

3. A. private

B. own

C. common

D. public

4. A. so

B. therefore

C. although

D. because

5. A. disappearing

B. accepting

C. requesting

D. putting

6. A. lively

B. live

C. alike

D. living

7. A. our

B. its

C. whose

D. their

8. A. instruction

B. protection

C. position

D. management

9. A. rejecting

B. taking

C. keeping

D. turning

10. A. a little

B. a few

C. many

D. some

Exercise 8: Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

1. "Could I help you with the washing up?" Sophia said to her boyfriend.

__________________________________________________________

2. "I won't ever go and live in that haunted house with him." said Lana.

__________________________________________________________

3. "Don't let the child stay near the water, she might drown." Janet told me

__________________________________________________________

4. His optimism in his illness went beyond his family's expectation.

__________________________________________________________

5. "Where did you go last night? I was looking for you." said Lan to Nam.

__________________________________________________________

Exercise 9: Use double comparative to complete these following sentences.

1. She is mature, she becomes beautiful.

__________________________________________________________

2. He drinks much water, he becomes thirsty.

__________________________________________________________

3. You speak English much, your English will be good.

__________________________________________________________

4. We make much paper, it becomes cheap.

__________________________________________________________

5. Petrol becomes expensive, people drive little.

__________________________________________________________

Exercise 10. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. How long ____ Gary?

A. has you been knowing

B. has you know

C. have you been knowing

D. have you known

2. How many times ____ Paris?

A. has Lisa been visiting

B. has Lisa visited

C. have Lisa been visiting

D. have Lisa visited

3. He ____ Chinese words for hours, but he still doesn't remember all of them.

A. has been learning

B. has been learnt

C. has learnt

D. have been learning

4. My uncle ____.

A. has never smoked

B. have never smoked

C. has never been smoking

D. have never been smoking

5. Oh dear, the light ____ all day.

A. has been burning

B. has burnt

C. has burned

D. have burning

6. Jennie and Jisoo ____ Rose recently.

A. hasn't seen

B. haven't seen

C. haven't been seeing

D. haven't been seen

7. I ____ ten phone calls this morning.

A. has been making

B. have been making

C. have been made

D. have made

8. ____ anything so ridiculous in your life?

A. Have you ever been hearing

B. Have ever you been hearing

C. Have you ever heard

D. Have you ever heared

9. You're red in the face. ____

A. Has you ran?

B. Have you been runned?

C. Have you ran?

D. Have you been running?

10. The sun ____ since this morning.

A. has shining

B. has shined

C. has shone

D. has been shining

-The end-

Đáp án bài tập tiếng Anh unit 5 lớp 12 nâng cao Cultural Iedentity

Exercise 1: Choose a word in each line that has different stress pattern

1. C

2. B

3. A

Exercise 2: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. B

2. C

3. D

Exercise 3: The word in brackets at the end of each of the following sentences can be used to form a word that fits suitably in the blank.

1. My sister works hard to ____maintain____ close friendships with the students she studied with in London. (Maintainance)

2. A nation's culture resides in the ____hearts____ and in the soul of its people. (Mahatma Gandhi). (Heart)

3. A people without the _____knowledge____ of their past history, origin and culture is like a tree without roots. (Marcus garvey) (Know)

4. Many of the different _____aboriginal______ groups in North America speak their own unique language. (Aborigin)

5. Jane had to _____assimilate____ a great deal of information on the first day of her new job. (Assimilation)

Exercise 4: Indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. A

2. C

3. D

Exercise 5: Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. B

2. B

3. A

Exercise 6: Choose the correct answer

1. A

2. C

3. D

4. D

5. B

6. B

7. D

8. B

Exercise 7: Read the following passage and choose the best option for each numbered blank

1. C

2. B

3. A

4. D

5. A

6. C

7. D

8. B

9. C

10. B

Exercise 8: Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

1. Sophia offered to help her boyfriend with the washing up.

2. Lana refused to go and live in that/ the haunted house with him.

3. Janet warned me not to let the child stay near the water as she might drown.

4. Never had his family expected he was so optimism in his illness/ such optimism in his illness.

5. Lan asked Nam where he had gone the night before and that she had been looking for him.

Exercise 9: Use double comparative to complete these following sentences.

1. The more mature she is, the more beautiful she becomes.

2. The more water he drinks, the thirstier he becomes.

3. The more you speak English, the better your English will be.

4. The paper we make, the cheaper it becomes.

5. The more expensive petrol becomes, the less people drive.

Exercise 10. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1 - D; 2 - B; 3 - A; 4 - A; 5 - A;

6 - B; 7 - D; 8 - C; 9 - D; 10 - D;

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 5 nâng cao: Cultural Identity có đáp án. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 12 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 12 Unit 5: Cultural Identity, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 6.456
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh lớp 12 Xem thêm