Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bài tập từ vựng tiếng Anh lớp 12 Unit 10 Lifelong Learning

Bài tập Unit 10 lớp 12 Lifelong learning có đáp án

Đề ôn tập từ vựng tiếng Anh 12 Unit 10 Lifelong learning có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit năm 2023 - 2024 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện tập Tiếng Anh unit 10 lớp 12 Lifelong learning có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 khác nhau giúp học sinh lớp 12 nắm chắc Từ vựng Tiếng Anh 12 Unit 10 hiệu quả.

* Xem thêm: Bài tập Unit 10 lớp 12 Lifelong Learning có đáp án

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. graduate B. mandatory C. explode D. persuade

2. A. investigate B. neglect C. goal D. progress

3. A. chooses B. clothes C. encourages D. boxes

4. A. design B. persuade C. pursue D. increase

5. A. motivation B. initiative C. optional D. restricted

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6. A. authentic B. ultimate C. graduate D. personal

7. A. compulsory B. voluntary C. initiative D. investigate

8. A. optional B. primary C. selective D. national

9. A. unchangeable B. adjustable C. emotional D. privilege

10. A. reluctant B. different C. flexible D. willingly

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11. Secondary education is now compulsory nationwide.

A. optional B. selective C. primary D. mandatory

12. All students are required to attend the course in order to be eligible for a certificate.

A. see B. watch C. join D. study

13. The lecture is followed by a 15-minute discussion session.

A. length of journey B. period of time C. section D. set

14. It is important for high school students to acquire necessary living skills to live independently.

A. gain B. possess C. improve D. practise

15. Students' motivation for language learning really varies.

A. sense B. emotion C. feeling D. inspiration

16. Different learners have different learning styles.

A. steps B. means C. methods D. rituals

17. Online courses allow learners to study at flexible time.

A. fixed B. adjustable C. rigid D. unchangeable

18. No one asked him to donate his money. He did it voluntarily.

A. willingly B. unwillingly C. reluctantly D. suspiciously

19. More and more school leavers want to pursue higher education.

A. prepare B. surprise C. persuade D. continue

20. In fact, learning is not confined to the classroom environment and school subjects.

A. defined B. unlimited C. restricted D. designed

21. Children learn a great deal in their daily interaction with other peers at school.

A. interruption B. communication C. action D. projection

22. Lifelong learners are people who have a strong desire to learn and explore the world.

A. investigate B. invest C . explode D. express

23. Nowadays, lifelong learning is facilitated by e-learning platforms.

A. insisted B. assisted C. assessed D. accessed

24. Online courses have enabled many people to realize their learning objectives.

A. motivated B. discouraged C. allowed D. stopped

25. There are different courses available for students to select.

A. consider B. neglect C. collect D. choose

26. The ultimate aim of lifelong learning is to better yourself for personal or professional development.

A. utmost B. secondary C. trivial D. minimal

27. She has always showed her genuine interest in lifelong learning.

A. artificial B. fake C. genius D. authentic

28. Greater efforts are needed to reach the goal of universal education.

A. achieve B. archive C. receive D. risk

29. Having adequate funding is crucial throughout the learning process.

A. abundant B. enough C. insufficient D. unsatisfactory

30. Our first priority is to offer free education to all people.

A. attention B. help C. concern D. aid

31. It is equal-chance for everyone. No one should be given privilege.

A. time B. money C. disadvantage D. advantage

32. I don't think office work is suitable for me. I'd like to work in a more challenging environment.

A. rewarding B. enjoying C. relaxing D. demanding

33. She is very good at handling both her work and family life.

A. assessing B. reserving C. managing D. changing

34. I am lucky to have a very supportive supervisor.

A. survivor B. manager C. saver D. protector

35. Upon the project completion, I was transferred to the sales department.

A. moved B. dismissed C. retrained D. translated

36. If you have the right qualifications and are good at English, you are very likely to get promoted.

A. elevated B. enlightened C. encouraged D. endorsed

37. What is your barrier to lifelong learning?

A. bar B. obstacle C. badge D. motivation

38. A number of people are prevented from lifelong learning due to various reasons.

A. preserved B. invented C. hindered D. encouraged

39. His life is a rich source of inspiration for many writers and poets.

A. nuance B. hindrance C. discouragement D. encouragement

40. Lifelong learning can also help amend some of the weaknesses of the education system.

A. correct B. change C. develop D. intensify

41. A good lifelong learner can advance both at work and in life.

A. process B. progress C. precede D. recede

42. We all welcome the government's initiative to boost lifelong learning.

A. intention B. initial C. new plan D. prospect

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

43. The teacher asked us to get on with the next exercise and he would be back in a while.

A. finish doing B. start doing C. continue doing D . stop doing

44. Those students who fail the National High School exams may want to retake them the following year.

A. pass B. fall C. sit D. take

45. Thanks to lifelong learning, people's level of awareness has improved significantly.

A. has increased B. has declined C. has gone up D. has bettered

46. The teacher is going to a conference next week, so our presentation will be put off.

A. delayed B. deferred C. carried out D. cancelled

47. A new school has just been set up for the kids in the area.

A. started B. established C. built D. demolished

48.Unnecessary components should be removed from the current program to reduce the workload for school students.

A. added B. taken away C. taken off D. abolished

49. The school picnic has been cancelled because of bad weather.

A. called off B. continued C. destroyed D. broken off

50. If children are inactive most of the time, it is very easy for them to gain weight.

A. put up B. loose C. lose D. put on

Exercise 5. Give the correct form of the word in bracket.

51. She accepted that she had acted ____ and mistakenly, which broke up her marriage. (WISE)

52. Education brings ____ and teaches us to live in society with a changing environment. (MATURE)

53. They decided to divorce and Mary is ____ to get the right to raise the child.  (DETERMINE)

54. A covering letter is vital in creating a good first ____ and can be a key factor in getting you invited to a job interview.  (IMPRESS)

55. In order to be an effective learner you need to be ____ and use different approaches to suit the circumstances. (ADAPT)

56. It is expedient that special attention and care support is made available to them by _________ providers. HEALTH

57. It is hard to resist the _________ to buy a new car, but a used vehicle is much cheaper in the long run. TEMPT

58. I see my role as that of a _________, enabling other people to work in the way that suits them best. FACILY

59. The number of people __________ by the company has risen from 25 to 200 in three years. EMPLOY

60. I enjoy outdoor _________, like hiking and riding. PURSUITING

Exercise 6. Each sentence has a mistake find and correct it.

61. How about having dinner and then go to the theater?

62. It's possible store solar energy for a number of days.

63. Our environment has become worse but there are many factors causing from men.

64. My recent electricity bill is enormous so I'm worried in it.

65. She turned on her radio at the lowest in order not to disturb the others at night.

Đáp án bài tập tiếng Anh 12 Unit 10 Lifelong learning

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - A; 5 - D;

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - A;

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

11 - D; 12 - C; 13 - B; 14 - A; 15 - D;

16 - C; 17 - B; 18 - A; 19 - D; 20 - C;

21 - B; 22 - A; 23 - B; 24 - C; 25 - D;

26 - A; 27 - D; 28 - A; 29 - B; 30 - C;

31 - D; 32 - D; 33 - C; 34 - B; 35 - A;

36 - A; 37- B; 38 - C; 39 - D; 40 - A;

41 - A; 42 - B; 43 - C;

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

44 - D; 45 - A; 46 - B: 47 - C; 48 - D; 49 - B; 50 - C;

Exercise 5. Give the correct form of the word in bracket.

51. She accepted that she had acted _unwisely__ and mistakenly, which broke up her marriage. (WISE)

52. Education brings __maturity__ and teaches us to live in society with a changing environment. (MATURE)

53. They decided to divorce and Mary is __determined__ to get the right to raise the child. (DETERMINE)

54. A covering letter is vital in creating a good first __impression__ and can be a key factor in getting you invited to a job interview. (IMPRESS)

55. In order to be an effective learner you need to be __adaptable__ and use different approaches to suit the circumstances. (ADAPT)

56. It is expedient that special attention and care support is made available to them by ____healthcare_____ providers. HEALTH

57. It is hard to resist the ____temptation_____ to buy a new car, but a used vehicle is much cheaper in the long run. TEMPT

58. I see my role as that of a ____facilitator_____, enabling other people to work in the way that suits them best. FACILY

59. The number of people _____employed_____ by the company has risen from 25 to 200 in three years. EMPLOY

60. I enjoy outdoor ____pursuits_____, like hiking and riding. PURSUITING

Exercise 6. Each sentence has a mistake find and correct it.

61 - go sửa thành going

How about having dinner and then going to the theater?

62 - store sửa thành to store

It's possible to store solar energy for a number of days.

63 - but sửa thành because

Our environment has become worse because there are many factors causing from men.

64 - in sửa thành about

My recent electricity bill is enormous so I'm worried about it.

65 - on sửa thành off

She turned off her radio at the lowest in order not to disturb the others at night.

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung đề luyện tập Tiếng Anh tại đây: Bài tập từ vựng Tiếng Anh lớp 12 Unit 10 Lifelong Learning có đáp án. Ngoài ra, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 12 cả năm khác nhau. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Chia sẻ, đánh giá bài viết
6
Sắp xếp theo

    Gợi ý cho bạn

    Xem thêm

    Tiếng Anh 12 mới

    Xem thêm