Bài tập unit 1 lớp 12 Life stories có đáp án

Bài tập tiếng Anh Unit 1 lớp 12 Life stories có đáp án

Nằm trong bộ bài tập tiếng Anh lớp 12 thí điểm năm 2021 - 2022, bài tập tiếng Anh 12 Unit 1 Life Stories có đáp án bao gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh 12 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh lớp 12 ôn tập những kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

Tài liệu Bài tập tiếng Anh 12 do VnDoc.com tự biên soạn & đăng tải, vui lòng KHÔNG sao chép dưới mọi hình thức. 

Give the correct form of the words in the following sentences.

1. Do you know Professor Phan Huy Le whose great ________ was his books on the history of Vietnam in the 19th century? ACHIEVE

2. He wishes to straighten up and lead a _______ life. RESPECT

3. His career as a journalist was full of ___________ achievements. He was a respected and admired journalist. DISTINGUISH

4. To be successful takes hard work and __________. DEDICATE

5. He was the most _________ football player that our school had produced in years His talent for football was great. TALENT

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. This school has an excellent ____ in the community.

A. image

B. reputation

C. name

D. opinion

2. I first met her four years ago when we ____ at a middle school.

A. had been studying

B. are studying

C. have been studying

D. were studying

3. Mr. Smith is ____ old customer and ____ honest man.

A. An/ the

B. the/ an

C. an/ an

D. the/ the

4. You'll get ____ shock if you touch ____ live wire with that screwdriver.

A. an/ the

B. x/ the

C. a/ a

D. an/ the

5. She has read ____ interesting book.

A. a

B. an

C. the

D. X

6. "How do you like your steak done?" – “____.”

A. I don't like it

B. Very little

C. Well done

D. Very much

7. "Oops! I'm sorry for stepping on your foot" – “____.”

A. Never mind

B. You don't mind

C. You're welcome

D. That's fine

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Gia Long was the 1.______ emperor of the Nguyen dynasty as well as the founding father of the modern nation 2.______ Vietnam. Born as Nguyen Phuc Anh, he was the nephew of the last Nguyen lord who ruled over southern Vietnam. In spite of 3._______ into a royal family, he had to encounter many 4. ________ in his early life as he became the target of rival groups who attempted to wipe out the Nguyen clan 5.________. After the deaths of his father and uncle at the hands of the rival leaders, Nguyen Phuc Anh fled to the southern coastal tip of Vietnam 6.______ by chance he met a French priest, Pigneau de Behaine, who would eventually become his trusted 7. _______ and play a major role in his rise to power. He 8. ________ the help of the priest and later on sought aid 9. ______ the French in his struggle against his rivals. With the help of the French, and equipped with advanced European armaments, he was 10. ______ securing victories over his rivals.

1. A. first B. one C. most D. lastest

2. A. in B. of C. at D. within

3. A. born B. bear C. was born D. being born

4. A, difficulty B. difficult C. difficulties D. differ

5. A. completely B. completing C. complete D. complements

6. A. which B. when C. that D. where

7. A. advice B. leader C. adviser D. advance

8. A. escaped with B. escaped from C. escaping with D. escaping from

9. A. in B. from C. with D. under

10. A. succeed in B. success with C. unsuccessful in D. successful in

Put the verb in the past simple tense or the past continuous.

1. Tommy (see) ___________ a serious accident while he (stand) _________ at the train station.

2. The children (play) ________ volleyball when their father (come) _________ back home.

3. The phone (ring) __________ while Tom (take) ________ a bath.

4. He (sit) _________ in a café when I (see) ____________ him.

5. We (clean) ______ the house when she (come) __________ yesterday

Indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1. Even if the job market is not stable, those who persist will be able to land jobs eventually.

A. When it's hard to find a job, jobs on land are even harder.

B. Patient people will secure jobs even in an instable job market.

C. Only persistent job seekers can find jobs.

D. In land jobs are only available to persistent jobs applicants.

2. "How beautiful is the dress you have just bought!" Peter said to Mary.

A. Peter promised to buy Mary a beautiful dress.

B. Peter said thanks to Mary for her beautiful dress.

C. Peter asked Mary how she had just bought her beautiful dress.

D. Peter complimented Mary on her beautiful dress.

ĐÁP ÁN

Give the correct form of the words in the following sentences.

1. Do you know Professor Phan Huy Le whose great ____achievement_____ was his books on the history of Vietnam in the 19th century? ACHIEVE

2. He wishes to straighten up and lead a _____respectable____ life. RESPECT

3. His career as a journalist was full of _______distinguished______ achievements. He was a respected and admired journalist. DISTINGUISH

4. To be successful takes hard work and _____dedication______. DEDICATE

5. He was the most ____talented_____ football player that our school had produced in years His talent for football was great. TALENT

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1 - B; 2 - D; 3 - C; 4 - C; 5 - B; 6 - C; 7 - A;

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1 - A; 2 - B; 3 - D; 4 - C; 5 - A;

6 - D; 7 - C; 8 - A; 9 - B; 10 - D;

Put the verb in the past simple tense or the past continuous.

1. Tommy (see) _____saw______ a serious accident while he (stand) _____was standing____ at the train station.

2. The children (play) ____were playing____ volleyball when their father (come) _____came____ back home.

3. The phone (ring) _____rang______ while Tom (take) ____was taking_____ a bath.

4. He (sit) _____was sitting_____ in a café when I (see) ____saw________ him.

5. We (clean) ___were cleaning____ the house when she (come) _____came______ yesterday

Indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1 - B; 2 - D;

Trên đây là Bài tập tiếng Anh 12 Unit 1 Life stories có đáp án. Bên cạnh đó VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu ôn tập Unit 1 SGK tiếng Anh lớp 12 Life stories khác nhau như:

Soạn Unit 1 lớp 12 Life Stories

Bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 1 Life Stories

Bài tập tiếng Anh 12 Unit 1 nâng cao Life Stories

Đánh giá bài viết
1 5.243
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh lớp 12 Xem thêm