Bài tập Unit 9 lớp 12 Choosing a career

Bài tập tiếng Anh 12 Unit 9 Choosing a career có đáp án

Bài tập tiếng Anh Unit 9 lớp 12 Choosing a career có đáp án nằm trọng bộ bài tập tiếng Anh 12 theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra Unit 9 Choosing a career lớp 12 có đáp án đươc biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 12 giúp các em ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Give the correct form of the word.

1. She enjoys reading, knitting, and other quiet _________. PURSUE

2. Business is going so well that they hired seven new _________ in their department last month. EMPLOY

3. Job ________ is the assurance that an employee has about the continuity of employment for his or her work life. SECURE

4. The way is long and we shall have to get over the ________ of it. TEDIOUS

5. There are lots of different factors that go into __________ a career path. CHOOSE

Find the one choice that best completes the sentence.

1. He ____ all his money, then closed the account.

A. took out B. took away C. paid in D. paid off

2. He was convicted of using the firm's money to pay ____ his gambling.

A. in B. off C. back D. towards

3. At the meeting, someone brought ____ the subject pre-school education.

A. in B. on C. up D. out

4. Whatever your decision, bear in mind that most people change ____ paths up to five times during their lifetime.

A. occupation B. career C. job D. vocation

5. I got on so well with my tutor ____ I did with my elder brother.

A. so B. like C. as if D. as

6. It's taking me longer to get ____ the operation than I thought.

A. through B. by C. up from D. over

7. For careers that truly interest you, consider asking each person if you can ____ him or her at work.

A. shadow B. monitor C. follow D. search

8. If you're required to fill out an application form, you'll still need to ____ the best way to present your skills and experience.

A. work out B. come up C. exercise D. make out

9. When the princess kissed the frog, it turned ____ a handsome prince.

A. into B. up C. out D. over

10. I really like Joe's dad but I don't get ____ with his mother at all.

A. out B. by C. on D. through

Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

1. There was no precedent for his falling out with his parents.

Never ____________________________________

2. In spite of all the hardships in life, she managed to raise five children on her own.

Although ____________________________________

3. Had it not been for your generosity, we couldn't have pulled off the event.

But ____________________________________

4. "I knew you were trouble all along, yet I couldn't resist loving you." said Lana to her boyfriend.

Lana told ____________________________________

5. "Why not going to the cinema instead of that boring park?" he said.

He suggested ____________________________________

Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

Life after high school doesn't end. In fact, life begins once there are no more lockers, gym class, or teachers nagging you about homework.

In terms of choosing the (1) ____ career, it is important to consider a career assessment test in which you answer a series of questions designed to (2) ____ your strengths and weaknesses. While career tests should not be your main source of decision making, you can use them as a tool to help you decide what career might match your (3) ____.

Think about your interests and hobbies. If you enjoy science, you may want to apply to college and pursue a career in engineering or marine (4) ____.Write a list of possible careers that match your interests and your capabilities. If you find you are happiest when you work with others, jot down that you are a team player. In that case, you may want to consider jobs that involve people interaction instead of careers like computer programming or writing, which require more alone time. Speak to an adult you trust about your ideas and be willing to receive (5) ____.

Narrow your options and look for a career with growth (6) ____. While it is important to pick a career that will stimulate your mind, it is also important to be practical about the market. If you decide that you want to go college, you will need to pick a career that enables you to make a living (7) ____ you graduate.

Jump into the first step of realizing your career dreams. If you have decided that you would like to pursue a career that requires higher education, do your (8) ____ on applying to the college or programme, including qualifications, application deadlines, tuition fees and length of study. If you have decided on a career that does not require higher education, start looking for ways to enter the field and (9) ____ experience. Speak to someone who already has your dream job. This person can provide a better picture of the pros and cons of the (10) ____

1. A direct B. right C. fast D. hard

2. A. exist B. invent C. start D. analyse

3. A. relevance B. genery C. interests D. benefits

4. A. cost B. biology C. standard D. criteria

5. A. feedback B. appearance C. direction D. expectation

6. A. friendships B. opportunities C. connections D. joins

7. A. around B. on C. before D. after

8. A. amount B. load C. research D. quality

9. A. gain B. outgrow C. outdo D. outpace

10. A. position B. control C. profession D. movement

Complete the sentences using the following verbs + it/ them/ me.

get out wake up fill in give back switch on take off

1. They gave me a form and told me to ____________________.

2. I'm going to bed now. Can you _________ at 6.30?

3. I've got something in my eye and I can't ________.

4. I don't like it when people borrow things and don't _________.

5. I want to use the kettle. How do I ________?

6. My shoes are dirty. I'd better _________ before going into the house.

Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. I consider myself to be trustworthy, responsible and enthusiastic.

A. worthwhile B. talented C. honest D. skilled

2. The experience from an adventurous expedition to a rainforest will broaden your horizons and teach you new skills.

A. expand your range of interests and knowledge B. open your views

C. widen your eyes D. be an eye-opener

3. Lucy has just finished her A levels and she has got a place at university, but she would really like a break from the academic world. Therefore, he decides to take a gap year and travel around the word!

A. a year off B. a year out C. a year away D. a year's trip

4. Finally, Amy decided to quit her job as she couldn't stand doing the same things days in days out. It's so monotonous!

A. easy B. low-paid C. tedious D. secure

5. I am available for an interview all afternoons, except on Tuesday because I am doing a computer course to improve my typing skills.

A. willing B. free C. impatient D. longing

ĐÁP ÁN

Give the correct form of the word.

1. She enjoys reading, knitting, and other quiet ____pursuits_____. PURSUE

2. Business is going so well that they hired seven new ___employees______ in their department last month. EMPLOY

3. Job ___security_____ is the assurance that an employee has about the continuity of employment for his or her work life. SECURE

4. The way is long and we shall have to get over the ___tediousness_____ of it. TEDIOUS

5. There are lots of different factors that go into ___choosing_______ a career path. CHOOSE

Find the one choice that best completes the sentence.

1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

6 - D; 7 - A; 8 - A; 9 - A; 10 - C;

Rewrite the following sentences so that the second ones have the same meaning as the given sentence.

1 - Never before had he fallen out with his parents.

2 - Although it was hard, she managed to raise five children on her own.

3 - But for your generosity, we couldn't have pulled off the event

4 - Lana told her boyfriend that she had known he was trouble all along, yet she couldn't resist loving him.

5 - He suggested going to the cinema instead of that/ the boring park.

Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

1 - B; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - A;

6 - B; 7 - D; 8 - C; 9 - A; 10 - C;

Complete the sentences using the following verbs + it/ them/ me.

get out wake up fill in give back switch on take off

1. They gave me a form and told me to _______ fill it in ________.

2. I'm going to bed now. Can you _____wake me up_____ at 6.30?

3. I've got something in my eye and I can't ____get it out_____.

4. I don't like it when people borrow things and don't _____give them back____.

5. I want to use the kettle. How do I ____switch it on____?

6. My shoes are dirty. I'd better ____take them off_____ before going into the house.

Indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. C

2. A

3. B

4. C

5. B

Download Đề thi & Đáp án tại: Đề kiểm tra tiếng Anh 12 Unit 9 Choosing a career có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác nhau được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
3 17.280
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh lớp 12

    Xem thêm