Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 2

Đề kiểm tra giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 9

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 học tập Tiếng Anh 9 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 1 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 9 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 9

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh học kì 1 lớp 9 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9 và môn Ngữ văn 9.

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. behavior

B. habit

C. tramway

D. cashew

2. A. constructs

B. equips

C. travels

D. develops

3. A. reward

B. sewage

C. wealthy

D. wonder

Exercise 2: Choose the word that has the main stress placed differently from the others.

4. A. envious

B. astonished

C. suburban

D. defensive

5. A. security

B. rickshaw

C. citadel

D. landscape

6. A. illiterate

B. occasion

C. relaxed

D. sculpture

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

7. Giving lucky money to children and the elderly is one of the most common _____________during the Lunar New Year.

A. behaviors

B. habits

C. events

D. practices

8. The doctor suggested I ____________ more exercise to keep my blood pressure down.

A. do

B. to do

C. doing

D. could do

9. It’s_______________that you should follow a regular training programme.

A. pleasant

B. confident

C. conscious

D. essential

10. Son Doong Cave will be__________ruins if the cable car system is constructed.

A. in

B. at

C. on

D. out

11. __________ease traffic congestion, it is necessary to promote the development of public transport.

A. Because of

B. Despite

C. In order to

D. Since

12. You don’t need to _______ to go ti the mail - jeans and a T-shirt are fine

A. dress in

B. go over

C. dress up

D. turn up

13. Marry was very unhappy last week, but she has ______ now

A. cheered up

B. made up

C. believed in

D. came up

14. I wish he ______ more time now to help you with your lesson

A. have

B. had

C. would have

D. had had

Exercise 4: Read the passage and choose the correct answer to each of the questions.

If parents bring up a child with the sole aim of turning the child into a genius, they will cause a disaster. According to several scientists, this is one of the biggest mistakes which ambitious parents make. Generally, the child will be only too aware of what his parents expect, and will fail. Unrealistic parental expectations can cause great damage to children.

However, if parents are not too unrealistic about what they expect their children to do, but are ambitious in a sensible way, the child may succeed in doing very well – especially if the parents are very supportive of their child.

Michael is very lucky. He is crazy about music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him. They even drive him 50 kilometers twice a week for violin lessons. Michael’s mother knows very little about music, but his father plays the trumpet in a large orchestra. However, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling.

Winston, Michael’s friend, however, is not so lucky. Both his parents are successful musicians, and they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him for every piano competition held. They are very unhappy when he does not win. Winston is always afraid that he will disappoint his parents and now he always seems quiet and unhappy.

15. Michael is fortunate in that _________.

A. his mother knows little about music

B. his parents help him in a sensibly way

C. his father is a musician

D. his parents are quite rich

16. Winston’s parents push their son so much and he _____________.

A. has become a good musician

B. is afraid to disappoint them

C. has won a lot of piano competitions

D. cannot learn much music from them

17. One of the serious mistakes parents can make is to __________.

A. make their child become a musician

B. neglect their child’s education

C. push their child into trying too much

D. help their child to become a genius

18. The two examples given in the passage illustrate the principle that ___________.

A. parents should let the child develop in the way he wants

B. parents should spend more money on the child’s education

C. successful parents always have intelligent children

D. successful parents often have unsuccessful children

19. Parents’ ambition for their children is not wrong if they____________.

A. understand and help their children sensibly

B. arrange private lessons for their children

C. force their children into achieving success

D. themselves have been very successful

Exercise 5: Read the passage below and decide which answer A, B, C or D fits each numbered gap.

Teenagers do not spend as much money as their parents suspect - at least not according to the findings of a (20)__________ survey. The survey (21)__________teenagers, 13 – 18 years old, from all over Britain.

By the time they reach their teens, most children see their weekly (22) __________ rise dramatically to an amazing national average of £20. Two thirds think they (23)__________ enough money, but most expect to have to do something to get it.

Although they have more cash, worry about debt is (24) __________among teenagers. Therefore, the majority of children make an effort to (25) __________ some aside for the future.

Greater access (26) __________ cash among teenagers does not, however, mean that they are more irresponsible (27) __________ a result. Instead of wasting (28) __________ pocket money they have on sweets or magazines, the 13-year-old who took part in the survey seem to (29) __________ to the situation by saving more than half of their cash.

20. A. latest

B. fresh

C. late

D. recent

21. A. counted

B. enclosed

C. included

D. contained

22. A. bonus

B. profit

C. allowance

D. support

23. A. make

B. get

C. accept

D. earn

24. A. increasing

B. building

C. gaining

D. heightening

25. A. spare

B. keep

C. put

D. save

26. A. from

B. along

C. to

D. with

27. A. for

B. in

C. like

D. as

28. A. which

B. what

C. the

D. whether

29. A. respond

B. return

C. reply

D. answer

Exercise 6: Choose the most suitable response to complete each of the following exchanges

30. “Thank you very much for a lovely party.” - “______________”

A. Cheer

B. I hope so

C. What a pity!

D. You’re welcome

31. “Do you feel like going to the cinema tonight?” - “ __________________”

A. I think so

B. I don’t agree. I’m afraid

C. You’re welcome

D. That would be great

Exercise 7: Write the correct form or tense of the verbs in brackets.

32. My father prefers__________(work) as a farmer rather than a blue-collar worker.

33. I can’t help_________(worry) about her traveling abroad on her own.

34. Rubber sandals _______(wear) by Vietnamese soldiers during the war against the French and the Americans.

35. She__________(not think) of writing about educational reformation until I mentioned it.

36. In 1995, I _________(go) back to Vietnam after 30 years.

Exercise 8: Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

37. You should use less paper to protect the environment.

If I ___________________________________________

38. They believe that touching the head of a Buddha statue is a sign of disrespect.

It ____________________________________________

39. It’s a pity I can’t get my visa extended.

I wish ________________________________________

40. There has been a sharp increase in the number of skyscrapers built in Hanoi this year.

The number of _________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 2

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A

2. C

3. B

Exercise 2: Choose the word that has the main stress placed differently from the others.

4. A

5. A

6. D

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

7. D

8. A

9. D

10. A

 

11. C

12. C

13. A

14. B

 

Exercise 4: Read the passage and choose the correct answer to each of the questions.

15. B

16. B

17. C

18. A

19. A

Exercise 5: Read the passage below and decide which answer A, B, C or D fits each numbered gap.

20. D

21. C

22. C

23. B

24. A

25. C

26. C

27. A

28. C

29. A

Exercise 6: Choose the most suitable response to complete each of the following exchanges

30. D

31. D

Exercise 7: Write the correct form or tense of the verbs in brackets.

32.My father prefers___to work/ working_______(work) as a farmer rather than a blue-collar worker.

33.I can’t help____worrying_____(worry) about her traveling abroad on her own.

34.Rubber sandals ___were worn____(wear) by Vietnamese soldiers during the war against the French and the Americans.

35.She____hadn’t thought______(not think) of writing about educational reformation until I mentioned it.

36.In 1995, I ____went_____(go) back to Vietnam after 30 years.

Exercise 8: Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

37. If I were you, I would use less paper to protect the environment.

38. It is believed that touching the head of a Buddha statue is a sign of disrespect.

39. I wish I could get my visa extended.

40. The number of skyscrapers built in Hanoi has increased sharply this year.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Đề thi Tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 1, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 420
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 1 Xem thêm