Bài tập Tết môn Tiếng Anh lớp 5 năm 2021

Bài tập nghỉ Tết môn Tiếng Anh lớp 5

Bài tập tết lớp 5 môn Tiếng Anh năm 2021 do VnDoc biên soạn nhằm giúp các em HS rèn luyện các kiến thức, tránh quên bài sau kì nghỉ Tết dài. Mời các bạn tham khảo.

Tài liệu gồm các dạng bài tập cơ bản nhằm giúp cho các em HS không quên kiến thức trong thời gian nghỉ Tết.

Bài tập Tết môn Tiếng Anh lớp 5 năm 2021

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Look at the picture and complete the words

Bài tập Tết môn Tiếng Anh lớp 5 năm 2021

Bài tập Tết môn Tiếng Anh lớp 5 năm 2021

Bài tập Tết môn Tiếng Anh lớp 5 năm 2021

1. H _ a d _ _ _ e

2. _ a n _ i _ g

3. c _ _ k i _ g

Bài tập Tết môn Tiếng Anh lớp 5 năm 2021

Bài tập Tết môn Tiếng Anh lớp 5 năm 2021

Bài tập Tết môn Tiếng Anh lớp 5 năm 2021

4. E _ r a _ _ e

5. C _ _ g h

6. _ l _ y f _ _ t b _ l l

Exercise 2: Look at match

1. do

A. karate

B. volleyball

2. play

C. camping

D. yoga

3. go

E. fishing

F. table tennis

Exercise 3: Choose the correct answer

1. My mother takes care _________ the parents in the hospital. She is a nurse

A. at

B. in

C. of

D. on

2. They have ___________.

A. a sore throat bad

B. a bad throat sore

C. a bad sore throat

D. a sore bad throat

3. Peter was ___________, so he went out yesterday

A. bored

B. boring

C. bores

D. bore

4. Where is your mother going? - She __________ to the supermarket

A. goes

B. is going

C. going

D. go

5. My son often watches cartoons ___________.

A. with TV

B. at TV

C. on TV

D. in TV

6. We go to school _______ bus in the morning

A. at

B. on

C. by

D. in

7. Yesterday my mom _________ home late in the evening

A. returning

B. returns

C. returned

D. returns

8. We enjoy __________ to music in our free time

A. listens

B. to listen

C. listen

D. listening

9. Oranges, bananas and apples are _________.

A. vegetables

B. fruits

C. drinks

D. cold drinks

10. You may cut __________.

A. yourself

B. your self

C. yours self

D. yourselfs

Exercise 4: Read the passage and write the answer T (true) or F (false)

How to stay healthy

Takes lots of exercise

Watching TV or playing computer games won’t make you fit, but playing sports will. You can join the club or play with your friends in a park. If you don’t like team sports, you can walk to school, go swimming or try skating instead. Regular exercise makes you feel stronger and gives you more energy

Eat a healthy diet

Sweets, chocolate and crisps are fun to eat sometimes, but it is not good to eat them every day. These foods contain too much sugar, fat and salt. Make sure you eat vegetables, such as cabbage, with every meal, and plenty of fruit, too. Fruits and vegetables help you stay healthy and grow strong.

1. Playing sports will make you fit

2. Regular exercise doesn’t make you feel stronger and give you more energy

3. If you don’t like team sports, you can walk to school instead

4. Sweets, chocolate and crisps are good for your healthy

5. Vegetables and fruit are good for your health

6. Fruit and vegetables don’t help you stay healthy and grow stronger

Exercise 5: Reorder these words to have correct sentences

1. music/ Do/ to/ like/ listening/ you/ ?/

________________________________________________

2. You/ run/ shouldn’t/ the/ down/ stairs

________________________________________________

3. children/ English/ The/ to/ speak/ want/ well

________________________________________________

4. Henry/ tidy/ should/ his room

________________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tết môn Tiếng Anh lớp 5 năm 2021

Exercise 1: Look at the picture and complete the words

1. Headache

2. Dancing

3. Cooking

4. Earache

5. Cough

6. Play football

Exercise 2: Look at match

1. Do karate, do yoga

2. Play volleyball, play table tennis

3. Go camping, go fishing

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C

2. C

3. A

4. B

5. C

6. C

7. C

8. D

9. B

10. A

Exercise 4: Read the passage and write the answer T (true) or F (false)

1. T

2. F

3. T

4. F

5. T

6. F

Exercise 5: Reorder these words to have correct sentences

1. Do you like listening to music?

2. You shouldn’t run down the stairs

3. The children want to speak English well

4. Henry should tidy his room

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập tết lớp 5 môn Tiếng Anh năm 2021. Mời các bạn tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 4 hay như Trắc nghiệm từ vựng Unit 13 lớp 5: What do you do in your free time?, Bài tập tết lớp 4 môn Tiếng Anh năm 2021.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
6 1.731
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm