Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 5 có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 5 chương trình mới có đáp án

Nhằm giúp các em học sinh lớp 5 có thêm tài liệu để làm quen và tự ôn tập trước các bài kiểm tra và thi học kì môn Tiếng Anh lớp 5 trong năm học, chúng tôi đã sưu tầm Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 có đáp án dưới đây. Mời thầy cô và các em tham khảo.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Task 1. Choose the correct answer.

1. What was the matter with him? He........ a toothache

A. to have

B. have

C. has

D. had

2. What subject is he......... now? Vietnamese.

A. to learn

B. learn

C. learning

D. learned

3............. did she go yesterday morning? She went to the bookshop.

A. What

B. Where

C. When

D. Why

4. Are you free........ the evening? Yes, I am.

A. in

B. on

C. at

D. to

5. She is going to......... television tonight.

A. sing

B. play

C. stay

D. watch

6............. is that ? It's my teacher.

A. What

B. Who

C. Where

D. How

7. Does she like sandwiches ?......................

A Yes, she do

B. Yes, she is

C. Yes, she does

D. Yes, she like

8. This is Mai.............. mother is a doctor.

A his

B. she

C. her

D. his

9. She............. a banana.

A. wants

B. want

C. to want

D. wantes

10. What is it ? It is................

A. eraser

B. an eraser

C. erasers

D. a eraser

11. He is................... Vietnam

A. from

B. on

C. in

D. at

12............. is that ? It's my teacher.

A. What

B. Who

C. Where

D. How

13. Does she like sandwiches ?......................

A Yes, she do

B. Yes, she is

C. Yes, she does

D. Yes, she like

14. This is Mai.............. mother is a doctor.

A his

B. she

C. her

D. his

15. She............. a banana.

A. wants

B. want

C. to want

D. wantes

16. What is it ? It is................

A. eraser

B. an eraser

C. eraers

D. a eraser

17. He is................... Vietnam

A. from

B. on

B. in

D. at

18. It is not hot............ the winter.

A. on

B. in

C. at

D. under

19. I don't like Maths...............it is difficult.

A. and

B. but

C. so

D. because

20. What's the matter............you?

A. in

B. with

C. on

D. of

21. Do you like English? Yes,I..........

A. do

B. am

C. like

D. don't

22. He often..................to school in the morning

A. gos

B. going

C. goes

D. to go

23. They are from...................................

A. Singapore

B. Vietnamese

C. English

D. American

24. His birthday is........................ June 1st.

A. at

B. on

C. in

D. about

25. A........... works in a hospital.

A. Teacher

B. worker

C. Nurse

D. farmer

26. I.......................... reading a book about Santa Claus.

A. can

B. do

C. am

D. are

27............................... you like to play hide and seek with me?

A. Would

B. Could

C. Do

D. If

28. Did you.................................. teacher's Day last month?

A. celebrated

B. celebrating

C. celebrate

D. celebrater

29. Does he........................ a sore-throat?

A. has

B. had

C. have

D. having

30. We went to the cinema....................................

A. today

B. yesterday

C. tomorrow

D. next Sunday

31. A housewife often does........................................

A. homework

B. Housework

C. hardwork

D. exercises

32. It's hot in Summer,..................... ?

A. is it

B. isn't it

C. do it

D. does it

33....... your birthday? It's in May.

A. What's

B. When's

C. It's

D. Where's

34. Would you like..... milk? No, thanks

A. an

B. a

C. some

D. one

35. Can you swim, Mai?No,......

A. I can

B. I can't

C. he can

D. he can't

36. What's time is it? It's seven- fifty- five.

A. 7. 55

B. 7.15

C. 7. 25

D. 7. 45

37. What..... does Peter study at school? - He has Maths, English, Art....

A. objects

B. subjects

C. food

D. drink

38. Why do you like Music? Because I like......

A. to read

B. to draw

C. to write

D. to sing

39. What's the matter......................... you?

A. for

B. to

C. with

D. on

40. I have...................... cough.

A. the

B. a

C. an

D. any

Task 2. Write one word to complete the sentence:

1. What ‘s the ………………..with you?

2. How …………………… subjects do you have today?

3. My mother …………….…..in factories.

4. Where …………….…you go next weekend?

5. My friends …………………… badminton in their free time.

6. I often ………….……up early in the morning.

7. She ……………..…. go to the dentist.

8. ………………..….you join the funfair last Sunday?

9. What …………….… do you go to school?

10. I like ………………. the piano.

Task 3. Read and Circle the odd one out.

1. A. beach B. sea C. great D. read

2. A. study B. fun C. busy D. Sunday

3. A. pretty B. centre C. went D. else

4. A. twice B. birthday C. seaside D. quiet

Task 4. Read and Circle the odd one out.

1. A. take B. late C. table D. fall

2. A. music B. hundred C. summer D. bus

3. A. weather B. season C. wear D. breakfast

4. A. love B. cold C.no D.so

Task 5. Read and circle the correct answer.

1. What............ he like? - He likes oranges.

A. is

B. does

C. are

D. do

2. She ………. swimming.

A. is

B. are

C. am

D. can

3. He ……… a hamburger.

A. want

B. like

C. wants

D. have

4. She …….. a tissue in his bag.

A. have

B. want

C. like

D. has

5. Her sister is out when he calls.

a. not at home

b. not busy

c. late

6. I will invite all of my friends .......... my birthday party.

a. to

b. Ø

c. come

7. .......... you be free to morrow?

a. Will

b. Are

c. Have

8. The book is open in front .......... her on the desk .

a. of

b. to

c . with .

9. ........lessons do you have today? – We have four lessons.

a. How far

b. How much

c. How many

d. What time

Task 6. Read and tick True or False. 

My name is Le, and this is my friend Nga. In my free time I often go to a bookstore because I love reading. I want to be good at Literature because I would like to be a writer. Nga doesn’t like reading. She plays sports in the gym in her free time because she would like to be strong. Sometimes, in the evening, Nga and I go shopping together. Nga often buys sports clothes. I often buy books. Nga and I like different things but we are best friends.

1. Le and Nga are sisters.

2. Le loves books, and she wants to be good at Literature.

3. Her dream is to become a writer.

4. Nga loves reading, too.

5. Nga doesn’t make friends with Le because they like different things.

Task 7. Choose the correct answer.

1. The stadium is ______ the post office.

A. at

B. in

C. between

D. next to

2. Mary ______ swim but she can play the piano.

A. can

B. can’t

C. cant

D. could

3. _______ do you go to the movies, Ruby? - Twice a month.

A. How

B. How often

C. When

D. When often

4. Lisa and Rose ______ in the playground now.

A. skip

B. skips

C. is skipping

D. are skipping

5. She ______ for a picnic last weekend.

A. goes

B. will go

C. went

D. are going

6. My _______ subject is English.

A. hate

B. like

C. favorite

D. love

7. Why do you like English? - _____________.

A. Because I want go travelling

B. Because I wants to go travelling

C. Because I want to go travelling

D. Because I want going travelling

8. How often does she have P.E? - She has it _________ a week.

A. once

B. two time

C. one times

D. three time

9. It is nice ______ talk ______ you.

A. to - of

B. to - to

C. of - to

D. by - with

10. She usually _______ her teeth carefully.

A. brush

B. brushing

C. brushed

D. brushes

Đáp án

Task 1. Choose the correct answer.

1. D2. C3. A4. A5. D6. B7. C8. C9. A10. B
11. A12. B13. C14. C15. A16. B17. A18. B19. D20. B
21. A22. C23. C24. B25. C26. C27. A28. C29. C30. B
31. B32. B33. B34. C35. B36. A37. B38. D39. C40. B

Task 2. Write one word to complete the sentence:

1. What ‘s the ………matter……..with you?

2. How ………many…………… subjects do you have today?

3. My mother …………works….…..in factories.

4. Where …………will….…you go next weekend?

5. My friends …………play………… badminton in their free time.

6. I often ………get….……up early in the morning.

7. She …………doesn't/ does not…..…. go to the dentist.

8. …………Did……..….you join the funfair last Sunday?

9. What ………time…….… do you go to school?

10. I like ………playing………. the piano.

Task 3. Read and Circle the odd one out.

1 - C; 2 - C; 3 - A; 4 - B;

Task 4. Read and Circle the odd one out.

1 - D; 2 - A; 3 - B; 4 - A;

Task 5. Read and circle the correct answer.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - D; 5 - a;

6 - a; 7 - a; 8 - a; 9 - c;

Task 6. Read and tick True or False.

1 - False; 2 - True; 3 - True; 4 - False; 5 - False;

Task 7. Choose the correct answer.

1 - D; 2 - B; 3 - B; 4 - D; 5 - C;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - B; 10 - D;

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 5, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập: Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh 5 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 5 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 5, Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 theo từng Unit, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kỳ 2 lớp 5,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
519 109.397
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh cho học sinh tiểu học (7-11 tuổi) Xem thêm