Đề thi Tiếng Anh 8 học kì 2 năm 2022 Đề 1

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2022 môn Tiếng Anh - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Tham khảo thêm: 8 Đề thi tiếng Anh lớp 8 học kì 2 có đáp án năm 2022

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I/ Listen and decide the sentences

a. A flood is land (1) ...................... by water that is not usually covered by water.

b. A flood which causes severely (2)...................... damage or loss of life to (3) ...................... or livestock is considered a significant flood.

c. Floods are among the most (4) ...................... of natural disasters.

d. Floods affect not only human life but also destroy (5) ......................

II/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

6. A. weather

B. reach

C. leak

D. between

7. A. touch

B. foul

C. account

D. mount

8. A. overlooks

B. beliefs

C. towards

D. rights

III/ Choose the word whose main stress pattern is placed differently from the others

9. A. forecast

B. tornado

C. hurricane

D. tropical

10. A. extensive

B. dangerous

C. furniture

D. carriage

IV/ Choose the correct answer A, B, C or D

11. I told her ______________ about her wedding; everything will be OK.

A. don’t worry

B. not to worry

C. no worry

D. not worry

12. Magma is the liquid rock inside a volcano, but lava is magma that ________ a volcano.

A. flows

B. flows into

C. flows out

D. flows out of

13. The _____________ communication services, along with chat rooms, continue to be an important part of children's online interactions.

A. online

B. offline

C. direct

D. phone

14. Luckily, there are many communication techniques to help overcome ___________.

A. foreign languages

B. culture shocks

C. language barriers

D. sound barriers

15. We should not _________ passwords with anyone.

A. share

B. send

C. bring

D. lend

V/ Complete the sentences with the correct form of verbs

16. At 3 o’clock tomorrow, I (work) ____________________ in my office.

17. They (come) ____________ back home after they (finish) _____________ their work.

18. She said that she (meet) ______________ Mr. Bean before

VI/ Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

19. I really enjoyed (A) the book that (B) you told (C) me to read it (D).

20. As soon as he will come (A) back from (B) his office, tell (C) him to see (D) me.

VII/ Read the passage carefully, and then answer the questions below

Becky was only 10 years old when she was attempting to do homework in her mom’s car. As it got darker outside, she bad the idea that there should be a way to make her paper easier to see in the dark. Becky took matters into her own hands and began playing around with phosphorescent materials, which emitted light but without heat. She then used phosphorescent paint to cover an acrylic board and the Glow-Sheet was created.

In 1974, at the age of 12, Becky became the youngest women to be granted a U.S. patent for her Glo-Sheet invention.

21. What happened while she was doing homework in her mom’s car?

_______________________________________________________

22. Why did Becky have the idea of the Glo-Sheet?

_______________________________________________________

23. What did she do to make the first Glo-Sheet?

_______________________________________________________

24. What is one advantage of her invention?

_______________________________________________________

25. How old was Becky when she became the youngest women to be granted a U.S. patent?

_______________________________________________________

VIII/ Rewrite the following sentences

26. My daughter loves to listen to my story before going to bed.

My daughter enjoys ______________________________________

27. “Where did they live?” he asked

He wanted to know ______________________________________

28. I turned of the lights. After that, I left the room. (before)

______________________________________________________

29. She made herself sick. She had worked very hard.

She had worked so ______________________________________

30. The traffic was bad. However, I arrived on time.

Though _______________________________________________

IX/ Read and choose the best option A, B, C or D to complete the passage.

The bicycle is one of the simplest yet most useful inventions in the world. What is most surprising is that it was not (31)_____ earlier, although the great inventor Leonardo da Vinci had drawn picture for bicycle and also for flying machines and some other things. Those things were not produced (32) ______ long after he died. A person riding a bicycle use (33)_______ energy to make the bicycle move, and there is no pollution at all when you are riding. Even so in developed (34)_________, most people don't travel to work by bicycle. It is not because the bicycles are expensive or people feel (35)_____ if they ride to work. It's because (36)________ cars on the roads becomes larger. It certainly becomes (37)_______ to ride a bicycle. As a result, more people put their bicycles away and go to work (38)_______ their cars, and in this way, the situation is made more serious. (39)________ the best way to make riding safer and more popular is to create paths only for bicycle and to make (40)_________ so difficult and expensive for drivers to take their cars into the city that they will go back to use their bicycles.

31. A. had B. used C. invented D. ridden

32. A. Before B. when C. since D. until

33. A. Much B. quite a lot of C. very little D. many

34. A. World B. countries C. land D. earth

35. A. Lucky B. glad C. sorry D. tired

36. A. The number of B. a number of C. this kind of D. all kinds of

37. A. Safe B. more dangerous C. much D. popular

38. A. By B. in C. use D. drive

39. A. Hardly B. Maybe C. perhaps D. Nearly

40. A. It B. them C. us D. that

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm - Đề 1

I/ Listen and decide the sentences

1. covered

2. financial

3. humans

4. catastrophic

5. property

II/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

6. A

7. A

8. C

III/ Choose the word whose main stress pattern is placed differently from the others

9. B

10. A

IV/ Choose the correct answer A, B, C or D

11. B

12. D

13. A

14. C

15. A

V/ Complete the sentences with the correct form of verbs

16. will be working

17. came - had finished

18. had met

VI/ Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

19. D (read)

20. A (comes)

VII/ Read the passage carefully, and then answer the questions below

21. It got darker outside.

22. She thought that there should be a way to make her paper easier to see in the dark.

23. She used phosphorescent paint to cover an acrylic board.

24. The Glo-Sheet/ It can emit light but without heat.

25. She was 12 years old then.

VIII/ Rewrite the following sentences

26. My daughter enjoys listening to my story before going to bed

27. He wanted to know where they had lived

28. Before I left the room, I had turned off the lights

29. She had worked so hard that she made herself sick

30. Though the traffic was bad, I arrived on time

IX/ Read and choose the best option A, B, C or D to complete the passage.

31 - C; 32 - D; 33 - C; 34 - B; 35 - D;

36 - A; 37 - B; 38 - B; 39 - C; 40 - A

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh 8 học kì 2 năm 2021 - 2022 - Đề 2 MỚI

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh 8 học kì 2 năm 2021 - 2022 - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020, Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lần 3 lớp 8 năm 2020.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
4 2.790
Sắp xếp theo
    Đề thi học kì 2 Xem thêm