Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 2 (có file nghe)

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 3 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I/ Listen and write T (true) or F (false) for each statement

Statements

T/ F

1. The author thinks that facebook is the best way to communicate.

2. Travel and meeting budgets were the first to get cut back because of the recession.

3. Body language speaks a lot louder than words.

4. Your message is guaranteed to be heard if you communicate face to face.

5. 58% said their reason was that it builds stronger, more meaningful business relationships.

II/ Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others

6. A. athlete

B. author

C. length

D. southern

7. A. hotel

B. postcard

C. shore

D. cold

8. A. much

B. teacher

C. beach

D. brochure

III/ Choose the words that have the different stress from the others

9. A. underground

B. poisonous

C. oxygen

D. Jupiter

10. A. environment

B. inhabitant

C. accommodate

D. temperature

IV/ Choose the correct answer A, B, C or D

11. Teenagers spend most of their time playing computer games; ____________, they lose their interests in daily activities.

A. moreover

B. so

C. however

D. as a result

12. Terrorists are using modern technology __________their destructive work.

A. about

B. at

C. for

D. with

13. Would you mind __________ on the light?

A.turn

B. to turn

C. turned

D. turning

14. You ______________ brush your teeth twice a day.

A.should

B. can

C. will

D. have

15. Nations that live in concord are nations that live together in peace.

A.war

B. harmony

C. conformity

D. happiness

V/ Write the correct form of the words to complete the sentences

16. The man does not pay attention to mistakes. He is ____________. (care)

17. The picture has many colors. It is very ___________. (color)

18. He does not have any friends. He is _____________. (friend)

VI/ Find one mistake in each sentence and correct it

19. As soon as he will come (A) back from (B) his office, tell (C) him to see (D) me.

20. The earthquake occurred (A) at midday (B) when many (C) people had had (D) lunch.

VII/ Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Computers are helpful (21) _________ many ways. First, they are fast. They can work with information even (22) _________ quickly than a person. Second, computers can work with a lot of information at the same time. Third, they can (23) _________ information for a long time. They do not forget things that the common people do. (24) _________, computers are almost always correct. They are not perfect, but they usually do not (25) _________ mistakes.

Recently, it is important (26) _________about computers. There are a number of things to learn. Some companies have (27)_________at work. In addition, most diversities (28) _________ day and night courses in Computer Science. Another way to learn is from a book, or from a friend. After a few hours of practice, you can (29) _________with computers. You may not be an expert, but you can have (30) _________.

21. A. at

B. on

C. in

D. over

22. A. more

B. rather

C. much

D. less

23. A. hold

B. keep

C. stay

D. carry

24. A. Moreover

B. However

C. Therefore

D. Nevertheless

25. A. do

B. make

C. have

D. take

26. A. know

B. knowing

C. to know

D. knew

27. A. discussions

B. meetings

C. schools

D. classes

28. A. send

B. spend

C. bring

D. offer

29. A. work

B. make

C. use

D. take

30. A. for fun

B. funny

C. enjoy

D. fun

VIII/ Read the text and decide T (true)/ F (false) for each statement

It is true that everything works at a fast pace these days, due to the quick access we have to pretty much anything and anyone. For example, you can contact someone who lives on the other side of the world within seconds. This is great if you think about how connected we can stay to the people who are far away from us; however, on the contrary, can we be too connected to the people who are close to us? An argument arose about the fact that it is easier to message someone from your sofa than to meet them in person and talk. On one hand, it is easier and nice sometimes to casually chat to a friend this way. However, it is also lazier and rude to prefer to talk to someone on your phone rather than meeting up, if you are able to, in my opinion. Social skills are important to have and if you are not going to put effort into real-life communication, then you are not going to progress in this ability.

Another point was that phones are very handy to look up something that you are wondering about. For example, if you don’t know a word in another language, you can quickly and simply access a translator to help you out. This can be very helpful in many situations, but it can also make a person dependent on the internet to help with anything. This factor slightly takes away the diversity of learning a language and conversing with people, as you are able to access everything you need via the web.

All in all, this question is very interesting to consider for oneself as we become day by day more dependent on technology. We should just be aware of how much we really need to be connected via our phones while considering the benefits and damage it can cause us.

Statement

T/ F

31. Everything works at a slow pace nowadays.

32. We contact someone who lives very fat from us within seconds.

33. Phones may make us lazier and ruder in some way.

34. Phones are very inconvenient to look up something that you are wondering about.

35. We can team a language with a smartphone.

IX/ Complete each sentence so that it means the same as the sentence above

36. He got in through the window. I saw him.

I saw ________________________________________

37. The traffic was bad. However, I arrived on time.

Though ______________________________________

38. She made herself sick. She had worked very hard.

She had worked so _____________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 - Đề 2

I/ Listen and write T (true) or F (false) for each statement

1. F

2. T

3. F

4. T

5. F

II/ Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others

6. D

7. C

8. D

III/ Choose the words that have the different stress from the others

9. A

10. D

IV/ Choose the correct answer A, B, C or D

11. D

12. C

13. D

14. A

15. B

V/ Write the correct form of the words to complete the sentences

16. The man does not pay attention to mistakes. He is _____careless_______. (care)

17. The picture has many colors. It is very ___colourful________. (color)

18. He does not have any friends. He is ______friendless_______. (friend)

VI/ Find one mistake in each sentence and correct it

19. A (will come => comes)

20. D (had had => were having)

VII/ Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

21. C

22. A

23. B

24. A

25. B

26. C

27. D

28. D

29. A

30. D

VIII/ Read the text and decide T (true)/ F (false) for each statement

31. F

32. T

33. T

34. F

35. T

IX/ Complete each sentence so that it means the same as the sentence above

36. I saw him get in through the window

37. Though the traffic was bad, I arrived on time

38. She had worked so hard that she made herself sick

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020, Đề thi Tiếng Anh 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 1.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 1.741
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm