Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lần 3 lớp 8 năm 2020

Ôn tập kiểm tra 45 phút môn Anh lớp 8 học kì 2

Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lần 3 lớp 8 năm 2020 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề kiểm tra 1 tiết học kì 2 lớp 8 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề luyện tập kiểm tra 45 phút môn Anh học kì 2 lớp 8 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lần 3 lớp 8 năm 2020

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

A. PHONETICS

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. thermal B. thankful C. there D. throw
2. A. pollution B. earplug C. dump D. dust
3. A. walked B. played C. passed D. watched

II. Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. biology B. pollution C. philosophy D. demonstration
5. A. collection B. attraction C. medical D. illusion

B. VOCABULARY AND GRAMMAR

III. Choose the best answer (A, B, C or D)

6. They ________ to New York to join the Fashion show next week.

A. will fly

B. will be flying

C. flies

D. fly

7. This annual festival _________ at the end of the March.

A. will hold

B. will be held

C. holds

D. is held

8. She ________ in that town for 20 years by the time that historic earthquake.

A. had lived - occurred

B. has lived - occurred

C. had lived - occur

D. had lived - occurred

9. The kangaroo has been known as a symbol of Australia _______ 1773.

A. since

B. from

C. for

D. in

10. Maria is good at languages. She ________ French, Spanish and German.

A. speaks

B. is speaking

C. has spoken

D. has been speaking

11. They must be at the sports ground now. They usually ______ basketball on Fridays.

A. Play

B. Are playing

C. Have played

D. Have been playing

12. By the time you ___ to England, I __________ there for two days.

A. Come-was

B. Came-was

C. Came-had been

D. Had come-was

13. People believe that the _______ water has brought cancer to the local residents.

A. Pollutant

B. Pollution

C. Polluted

D. Polluting

14. Unless you all of my questions, I can’t do anything to help you.

A. Answered

B. Answer

C. Would answer

D. Are answering

15. If I had enough money, I _______ abroad to improve my English

A. Will go

B. Would go

C. Went

D. Should have go to

16. The facsimile ________ by Alexander Bain in 1843.

A. Is invented

B. Was invented

C. Invented

D. Has been invented

17. He _________ a prize in the competition last week.

A. Win

B. Won

C. Was won

D. Has win

18. You ought to give up smoking because it is harmful to your health.

A. Should

B. Could

C. May

D. Am going to

19. If Trang _______ ill, she would go out with us.

A. Isn’t

B. Aren’t

C. Wasn’t

D. Not been

IV. Find the mistake and correct it.

20. There was a big storm in this village before I came here.

21. If I am you, I would choose another country to visit in this summer holiday.

22. If I save enough money for my Europe tour at the end of this year, I won’t waited until the next year to make it.

C. READING

V.Choose the word or phrase among A, B, C or D

Light pollution is not (23)_____ serious as water or air pollution. (24)_______ it is the type of pollution that (25) _____ more in cities than in rural areas. In the past, we could sit out at night and (26) _____ at glittering stars in the sky and light from objects in the outer space. Nowadays, cities are covered with lights from buildings, streets, advertising displays, many of which direct the lights up into the sky and into many unwanted places. The real problem is that it is very (27) _______ to apply light to almost everything at night.

23. A. As B. more C. much D. only
24. A. Moreover B. However C. Therefore D. Nevertheless
25. A. Happen B. occur C. occurs D. is occurred
26. A. Watch B. see C. spend D. gaze
27. A. Waste B. wasteful C. wasting D. wastes

VI.Read the text and choose the best answer for each sentence.

The United States is a large country. It is the third largest in the whole world! It is located in a continent called North America. Parts of the United States touch three different oceans. The United States has tall mountains, wide plains, deserts, hills, rivers, lakes, volcanoes and even rainforests! People from all over the world have come to live in the United States.
There are 50 states in the United States. The newest states, Alaska and Hawaii, are not connected to the other states. Alaska is the largest state and Hawaii is a chain of islands in the Pacific Ocean.

28. The United States is the _________ country in the world.

A. second largest

B. largest

C. smallest

D. third largest

29. Alaska is ___________ and Hawaii is __________.

A. a chain of islands/ the largest state

B. the largest state/ a chain of islands

C. a chain of islands/ the largest state

D. not connected to the other states/ the largest state

30. The United States does not have ____________.

A. 50 states

B. volcanoes

C. mountains

D. continents

31. Parts of the United States touch _________ different oceans.

A. 1

B. 2

C. 4

D. 3

32. What continent is the United States in?

A. North America

B. Australia

C. Africa

D. Europe

D - WRITING

33. John is very sad. He fails the final exam (because).

_________________________________

34. It was cold. However, Tom still went swimming (although)

_________________________________

35. We had lunch then we took a look around the shops.

Before _________________________________

36. After she had explained everything dearly, we started our work.

By the time _________________________________

37. They can’t make tea with cold water.

_________________________________

38. People spend a lot of money on advertising everyday

A lot of money _________________________________

39. I don’t have free time, so I can’t go with you.

If I _________________________________

40. My father moved the sofa into the living room.

The sofa _________________________________

-The end-

Đáp án đề kiểm tra 1 tiết lần 3 lớp 8 năm 2020

A. PHONETICS

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1-C

2-A

3-B

II. Find the word which has a different stress pattern from the others.

4-D

5-D

D. VOCABULARY AND GRAMMAR

III. Choose the best answer (A, B, C or D)

6-B

7-B

8-D

9-A

10-A

11-A

12-C

13-C

14-B

15-B

16-B

17-B

18-A

19-C

IV. Find the mistake and correct it.

20-A (had been)

21-A (were)

22-C (won’t wait)

C. READING

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D

23-A

24-B

25-C

26-D

27-B

V. Read the text and choose the best answer for each sentence.

28-D

29-C

30-B

31-A

32-A

E. WRITING

33. John is very sad because he fails the final exam

34. Although it was cold. However, Tom still went swimming

35. Before we took a look around the shops, we had had lunch

36. By the time we started work, she had explain everything clearly

37. Tea can’t be made with cold water.

38. A lot of money is spent by people on advertising everyday

39. If I have free time, I can go with you.

40. The sofa was moved by my father into the living room.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lần 3 lớp 8 năm 2020. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Kiểm tra 1 tiết lần 3 môn Tiếng Anh lớp 8 năm học 2019 - 2020, Đề kiểm tra 1 tiết số 3 học kì 2 lớp 8 môn tiếng Anh Thí điểm có đáp án, Đề kiểm tra 1 tiết số 3 môn Tiếng Anh lớp 8 Thí điểm trường THCS Trần Mai Ninh, Thanh Hóa.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
2 228
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh 8 Xem thêm