Đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 2

Bài kiểm tra giữa kì 2 môn Tiếng Anh lớp 9

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 2 năm 2021 - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 9 học tập Tiếng Anh 9 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 2 năm 2021 - Đề 3 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 9 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 9

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 9 Unit 7, 8, 9 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9 và môn Ngữ văn 9.

Đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I/ Choose the word (A, B, C or D) whose stress is different from the others

1. A. imperial

B. reasonable

C. journalism

D. memorable

2. A. avocado

B. necessary

C. restoration

D. preparation

3. A. approximately

B. vocabulary

C. pronunciation

D. administrative

II/ Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently

1. A. fascinate

B. safari

C. attractive

D. accent

2. A. preservation

B. corporation

C. stimulating

D. complicated

III/ Give the correct form of the verbs

1. I (keep)__________ a horse if I could afford it

2. He might get fat if he (stop) _________ smoking.

3. What you (do) __________ if you found a burglar in your house?

IV/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. Are you someone who can read and write well in English but cannot speak ________?

A. fluency

B. a fluency

C. fluent

D. fluently

2. There are several reasons_________Adam is not chosen for the school football team.

A.from then

B.why

C.for what

D.explaining

3. Drinking enough water is a vital part___________it keeps your body functioning properly.

A.but

B.although

C.because

D.of

4. One special feature of cuisine in Southern Vietnam is short cooking time which aims to________the freshness of food.

A.protect

B.remain

C.save

D.store

5. If you get_______when speaking, take two deep breaths before you say something.

A.annoyed

B.nervous

C.pleased

D.unwilling

V/ Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

When I first started learning English ten years ago, I could hardly (1) _________a word - “hello”, “good bye”, “thank you” was just about it! I went to classes two evenings a week and I was surprised at how quickly I (2)_________progress. (3)_________the course we learned lots of vocabulary and studied grammar rules. (4)_________thing I enjoyed most was being able to practise speaking with the other students in my class.

After two years I went to England to a (5)_________ school. It was in Cambridge.I did a(6)_________course at a very good school and I stayed with a local family. It was a fantastic experience and I (7)_________up a lot of things from speaking with my host family and with other students from (8)_________the world. I really improved my pronunciation as well. When I got back (9)_________my home town, I was so much more confident. I(10)_________ actually hold a conversation with my teacher in English.

1. A. talk

B. speak

C. say

D. tell

2. A. do

B. make

C. did

D. made

3. A. During

B. After

C. Before

D. While

4. A. That

B. A

C. The

D. Those

5. A. science

B. language

C. art

d. finance

6. A. three-weeks

B. third-week

C. threes-week

D. three-week

7. A. picked

B. looked

C. got

D. stood

8. A. all

B. over

C. over all

D. all over

9. A. the

B. to

C. in

D. on

10. A. had to

B. Used to

C. could

D. would

VI/ Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Have you ever noticed advertisements which say “Learn a foreign language in 6 weeks, or your money back. From the first day your pronunciation will be excellent. Just send....” and so on? Of course, it never happens quite like that. One’s mother language is easier to learn, but it also requires a lot of practice to be fluent. And think how much practice that gets! Before the Second World War, people usually learned a foreign language in order to read the literature of that country.

Now speaking a foreign language is what most people want. Every year many millions of people start learning one. How do they do it? Some people try it at home, with books and records of tapes; some use radio for television programmes; some use computers and network; others go to evening classes. If they use the language only 2 or 3 times a week, it will take a long time, like learning a foreign language at school. A few people try to learn the language fast by studying for 6 or more hours a day. It is clearly easier to learn the language in the country where it is spoken. However, most people cannot afford this, and for many it is not necessary. They need the language in order to do their work better. For example, scientists and doctors chiefly need to be able to read books and reports in the foreign language. Whether the language is learned quickly or slowly, it is hard work. Machines and good books will help, but they cannot do the student’s work for him.

1. According to some advertisements, you___________.

A.have to pay your money if you cannot master a foreign language in 6 weeks

B.needn’t pay your money if you cannot learn a foreign language in 6 weeks

C. must pay your money if you cannot master a foreign language in 6 weeks

D.will be paid much money if you cannot learn a foreign language in 6 weeks

2. Now most people try to learn a foreign language in order to__________.

A. read the literature of the country

B.read books and reports

C. do their work better

D.go to foreign countries

3. The best way to learn a foreign language is __________.

A.to go to the country where the language is spoken

B.to use machines and good books

C. to go to evening classes

D.to do as the advertisements tell you to

4. Learning a foreign language is a hard job___________.

A. only for scientists and doctors

B.only for the students at school

C. for those people at home

D.for most people

5. Which of the following sentences is NOT true?

A.It is very difficult to learn a language, including the native language.

B. Few people can afford to learn a foreign language in the country where it is spoken.

C. To learn one’s mother tongue also needs a lot of practice.

D.Machines and good books are useless for us to learn a foreign language.

VII/ Complete the second sentence with the conditional sentence based on the facts given

1. We have languages. We use them for communication.

If we didn’t _____________________________________

2. Our sense of sight allows us to read the written language.

If we didn’t ______________________________________

3. I have a friend. Her mum is a volunteer worker.

________________________________________________

4. In India with innumerable regional languages in different states, English serves as the common language in the country.

In India, English is regarded as ______________________

5. Whenever you find a new word, try to predict the meaning and then look into the dictionary to know the meaning.

Whenever you find a new word, try to predict the meaning and ____________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 2

I/ Choose the word (A, B, C or D) whose stress is different from the others

1. A

2. B

3. C

II/ Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently

1. B

2. A

III/ Give the correct form of the verbs

1. kept

2. stopped

3. would you do

IV/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. D

2. B

3. C

4. B

5. B

V/ Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. C

2. D

3. A

4. C

5. B

6. D

7. A

8. D

9. B

10. C

VI/ Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

1. B

2. C

3. A

4. D

5. D

VII/ Complete the second sentence with the conditional sentence based on the facts given

1. If we didn’t use any languages, we couldn’t communicate/ communication would be impossible

2. If we didn’t have our sense of sight, we couldn’t read the written language.

3. I have a friend, whose mum is a volunteer worker.

4. In India, English is regarded as the official language

5. Whenever you find a new word, try to predict the meaning and then look it up the dictionary.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 2 năm 2021 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 9 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 9 Unit 9, Đề thi Tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 2 năm 2021 - Đề 1.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.387
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 9 Xem thêm