Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 Unit 1 Home Life hệ 7 năm

Tiếng Anh Unit 1 lớp 12 Home Life

Nhiều bài tập tiếng Anh lớp 12 Unit 1 Home life có đáp án hay sẽ được chúng tôi tổng hợp và gửi đến các bạn. Các bạn sẽ được giới thiệu nhiều bài tập tiếng Anh lớp 12 cơ bản và nâng cao, bài tập tiếng Anh lớp 12 trắc nghiệm lẫn tự luận. Việc ôn tập bằng cách giải nhiều dạng bài tập như thế này sẽ giúp các bạn củng cố được kiến thức về nhiều mặt như: từ vựng, cấu trúc ngữ pháp,... Unit 1 SGK tiếng Anh lớp 12 Home Life hiệu quả.

Xem hướng dẫn học Unit 1 tiếng Anh 12 đầy đủ tại:

Soạn Unit 1 lớp 12 Home Life hệ 7 năm

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. a. share  b. rare  c. are d. declare
2. a. cooks  b. loves  c. joins  d. spends
3. a. advises  b. raises  c. devises  d. goes
4. a. teacher b. children  c. chore  d. school
5. a. hurry  b. under  c. pressure d. rush

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6. He has been very interested in doing research on _______ since he was at high school.

a. biology

b. biological

c. biologist

d. biologically

7. Are you sure that boys are more _______ than girls?

a. act

b. active

c. action

d. activity

8. It is generally believed that "Men make _______ house and women make _______ home".

a. Ø / Ø

b. a / an

c. the / the

d. an / the

9. Most doctors and nurses have to work on a _______ once or twice a week at the hospital.

a. solution

b. night shift

c. household chores

d. special dishes

10. We enjoy _______ time together in the evening when the family members gather in the living room after a day of working hard.

a. spending

b. caring

c. taking

d. doing

11. It is parents' duty and responsibility to _______ hands to take care of their children and give them a happy home.

a. shake

b. hold

c. join

d. take

12. He is a _______ boy. He is often kind and helpful to every classmate.

a. frank

b. lovely

c. obedient

d. caring

13. Doctors are supposed to _______ responsibility for human life.

a. do

b. take

c. rush

d. join

14. _______ sure that you follow the instructions carefully.

a. Believe

b. Try

c. Do

d. Make

15. Sometimes Mr. Pike has to work very late _______ night to do some important experiments.

a. in

b. at

c. for

d. on

16. Peter was _______ a hurry to go so he did not stop to greet me.

a. in

b. on

c. with

d. over

17. It _______ it is parents' responsibility to take good care of their children.

a. commonly says that

b. commonly to be said that

c. is commonly said that

d. is commonly saying

18. Most children enjoy _______ with their parents and siblings.

a. play

b. to play

c. playing

d. played

19. He studies _______ his two brothers.

a much better than

b. more better than

c. more good than

d. very better than

20. _______ the eldest child, he works hard to help his parents support the family.

a. Be

b. Is

c. To be

d. Being

21. They _______ for 3 hours when the storm suddenly broke.

a had been running

b. have been running

c. are running

d. will be running

22. No matter what happens next I _______ help you.

a. am

b. have

c. will

d. would

23. I _______ come to the conclusion that nowadays nobody cares about anything.

a. will

b. had

c. do

d. have

24. I assumed you _______ paying for the repairs until the end of last year.

a. have been

b. was been

c. are being

d. had been

25. _______ get tired of answering the same questions every day?

a. Have you ever

b. Had you ever

c. Do you ever

d. Are you ever

26. She _______ working on that manuscript for 2 years now.

a. will be

b. has been

c. had been

d. is

27. I _______ there once a long time ago and _______ back since.

a. went / have not been

b. go / am not

c. have gone / was

d. was going / had not been

28. She _______ trying to pass her driving test but fails every time.

a. kept

b. is keeping

c. had kept

d. keeps

29. I _______ complete silence now while I try this experiment.

a. am wanting

b. want

c. did want

d. have wanted

30. The students _______ by Mrs. Monty. However, this week they _______ by Mr. Tanzer.

a. are usually taught / are being taught

b. usually teach / are teaching

c. have usually been taught / have been teaching

d. were usually teaching / are teaching

Error Identification.

31. Stayed (A) strong (B), family members have (C) to be engaged (D) in each other's lives.

32. Sometimes all it takes (A) is a few minutes to help (B) you and your family members feeling (C) more in touch with (D) each other.

33. Meal time is a great time (A) for family members to talk (B) about that (C) is going (D) on in their lives.

34. Meal time also gives (A) children a chance to learn (B) how (C) some of their favorite dishes making (D).

35. Playing games (A) together is teachable moments to share (B) lessons about sportsmanship, teamwork, perseverance, and to be (C) tolerant of others (D).

Read the passage carefully and choose the correct answer.

Jean spent her first few years in Hooper and her family moved to Otsego early in her life. She was only ten when her father died unexpectedly, leaving her mother to raise and support their family alone. Her mother soon went to work outside the home to provide for the family, and Jean, being one of the oldest, had to help care for her younger siblings. Although she had much responsibility at home, Jean thoroughly enjoyed school and was an excellent student. She went on to graduate 10th in her class at Otsego High School in 1953.

While still in high school, Jean met a young man named Charles "Chuck" Holly, at a dance in Alamo; and they were quite taken with each other. Over the next few years, their love for each other blossomed and they were married on February 24, 1953, while Jean was still in school. At the time, Chuck was serving his country in the military, and had come home on leave to marry his sweetheart. Unfortunately, shortly thereafter, he was sent overseas to serve in Korea for the next fifteen months.

Upon his discharge, the couple settled into married life together in the Plainwell, Otsego area. To help make ends meet, Jean went to work at the collection bureau in Kalamazoo for a while, before taking a job at the cheese company in Otsego. In 1964, Chuck and Jean were overjoyed with the birth of their son, Chuck, who brought great joy into their lives. Jean remembered how her mother was always gone so much working after her father died and she did not want that for her son, so she left her job to devote herself to the role of a mother.

36. Before Jean's father passed away, her mother used to _______.

a. work outside the home

b. be a housewife

c. support the family alone

d. work as a secretary

37. Which is not referred to Jean?

a. She was a responsible girl.

b. She never helped her mother with household chores.

c. She often did well at school. '

d. She went to high school.

38. Jean's husband was a _______.

a. teacher

b. dancer

c. soldier

d. servant

39. Jean _______.

a. served in the military

b. lived in Korea for fifteen months

c. had a daughter

d. got married when she was a student

40. Which is not true about Jean?

a. She disliked staying at home and taking care of her child.

b. She worked outside the home before she had a child.

c. She was very happy when she got a baby.

d. She quit her job to look after her baby.

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

There are many reasons (41) _____ taking regular time with our family is important:

It (42) _____ a place to listen, teach,.learn, and (43) _____ ourselves freely and safely.

It provides (44) _____ to discuss family joys, issues, and problems.

Family members can practice skills in a non-threatening (45) _____.

Families are a (46) _____ part of our society and the fabric of our communities - we spend (47) _____ time together to get our feelings (48) _____ belonging, our values, support and understanding.

It helps (49) _____ family members together and feel safe in today's world where (50) _____ can lead to family disintegration

41. a. that b. why c. when d. which

42. a. creates b. invents c. develops d. makes

43. a. think b. show c. express d. say

44. a. opportunities b. conditions c. situations d. circumstances

45. a. air b. nature c. space d. atmosphere

46. a. attractive b. real c. deep d. basic

47. a. a b. an c. the d. no article

48. a. in b. of c. on d. for

49. a. keep b. keeping c. kept d. with keeping

50. a. push b. press c. pressure d. pull

ĐÁP ÁN

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1 - c; 2 - a; 3 - d; 4 - d; 5 - c;

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6 - a; 7 - b; 8 - a; 9 - b; 10 - a;

11 - c; 12 - d; 13 - b; 15 - d;

16 - a; 17 - c; 18 - c; 19 - a; 20 - d;

21 - a; 22 - c; 23 - d; 24 - d; 25 - c;

26 - b; 27 - a; 28 - b; 29 - b; 30 - a;

Error Identification.

31 - A; 32 - C; 33 - C; 34 - D; 35 - C;

Read the passage carefully and choose the correct answer.

36 - b; 37 - b; 38 - c; 39 - d; 40 - a;

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

41 - b; 42 - a; 43 - c; 44 - a; 45 - d;

46 - d; 47 - d; 48 - b; 49 - a; 50 - c; 

Download Đề thi và đáp án tại: Bài tập Unit 1 tiếng Anh lớp 12 Home Life có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
15 17.191
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm