Bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 cả năm có đáp án

Bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 cả năm có đáp án giúp các em học sinh ôn tập, chuẩn bị cho bài thi, đề kiểm tra 15 phút, đề kiểm tra 1 tiết, đề thi học kì 1 lớp 7, đề thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh. Sau khi làm bài xong, các em hãy so sánh với đáp án để biết được mình sai và cần ôn tập, bổ sung thêm những kiến thức gì nhé.

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.

I. Đề kiểm tra tiếng Anh 7 Unit 1 - Unit 3 có đáp án

I. Choose the correct word or phrase to fill in each of the following sentences (3 marks)

1. Her parents still live there .......... her grandparents.

A. for

B. at

C. with

D. on

2. Lan is ............ than Hoa

A. tallest

B. tall

C. taller

D. more tall

3. ............... do you live?

A. Who

B. What

C. Which

D. Where

4. .................. are you talking to?

A. Who

B. What

C. Which

D. Where

5. What ................. your telephone number?

A. is

B. are

C. does

D. do

6. Nga lives ............. 52 Nguyen Hue Street.

A. on

B. in

C. at

D. under

7. ............... does your father do?

A. When

B. Where

C. What

D. Which

8. Tomorrow my family ...................... to Ho Chi Minh City.

A. is

B. is going to go

C.is going

D. goes

9. My mother takes care ............... sick children.

A. about

B. in

C. at

D. of

10. He works ................ the farm.

A. on

B. in

C. about

D.at

11. Are there .......... pens on the table? Yes, there are.

A. any

B. some

C. much

D. a

12. ........................ a beautiful day!

A. It

B. Which

C. Where

D. What

II. Complete the sentences with on , in, at, in front of (2 marks).

1. My birthday is....................June eighth.

2. I live..............Gio Quang.

3. I get up................6 o’clock every day.

4. My house is.............................a lake.

II. Supply the correct form of the verbs in brackets (2,5 mark ).

My aunt Thuy (live) ................ (1) in Ha Dong. She (work) .....................(2) in a hospital in the centre of Ha Noi. Every morning, she (catch) ..................(3) a bus to her hospital. Her work is (take) .................(4) care of sick children. She (love) .................(5) the children. She always (say) ............(6) that children (be) ............(7) very lovely. Now she (do) ........................(8) her job with great pleasure. But next year she (go).............(9) to Ho Chi Minh City with her husband. She (be)..................(10) very unhappy

III. Answer the questions (2,5 marks).

1. What 's your family name?

.......................................................................................

2. How do you get to school?

.......................................................................................

3. How far is it from your house to school?

.......................................................................................

4. What will you be on your next birthday?

........................................................................................

5. Where are you going to go next Sunday?

........................................................................................

ĐÁP ÁN

I/. 3 marks: each sentence is 0,25 m

1/. C 7/. C

2/. C 8/. B

3/. D 9/. D

4/. A 10/. A

5/. A 11/. A

6/. C 12/. D

II/. 2 marks: each sentence is 0,5 m

1/. On

2/. In

3/. At

4/. In front of

III/. 2,5 marks: each sentence is 0,25 m

1/. Lives

2/. Works

3/. Catches

4/. Taking

5/. Loves

6/. Says

7/. Is

8/. Is doing

9/. Will go

10/. Is

IV/. 2,5 marks: each sentence is 0,5 m

1/. My family name is................

2/. I go to school by bike.

3/. It is about 2 kilometers.

4/. I will be 14 on my next birthday.

5/. I am going to to go to the zoo next Sunday.

II. Đề kiểm tra Tiếng Anh 7 Unit 4 - Unit 6 có đáp án

I. Choose the word which is pronounced differently from the others: (1mark):

1. a. took b. school c. food d. choose

2. a. please b. pleasure c. easy d. teacher

3. a. what b. who c. where d. when

4. a. hat b. house c. hour d. hang

II. Choose the best answer: (3 marks)

1. ....................... does Lan have science class?

a. When

b. What time

c. How long

2. History is ............. interesting and important subject

a. a

b. an

c. the

3. Children should ........ to bed early.

a. to go

b. go

c. going

4. Lan ............... reading books

a. are

b. is

c. am

5. ................ don't you come to my house? OK. Let's go

a. What

b. How about

c. Why

6. Blind man's bluff is a ..........................

a. exercise

b. game

c. example

7. .............. are you doing?

a. What

b. Who

c. When

8. Would you like ..................... badminton?

a. play

b. playing

c. to play

9. Does Nam play marbles .................... recess?

a. on

b. at

c. in

10. Mai learns ............. to use computer

a. how

b. when

c. what

11. I am .............. my Math homework

a. do

b. doing

c. to do

12. Jane is ..... beautiful than Hoa

a. more

b. the most

c. fewer

III. Put the verb in correct tense: (2 marks)

1. He (travel) to work by car.

.............................................................................................................

2. The children (play ) soccer at the moment.

...............................................................................................................

3. She (not do ) her housework every afternoon.

...............................................................................................................

4. He (buy ) a new hat tomorrow?

................................................................................................................

IV. Match the sentences in column A with the sentences in column B (2marks)

B

1- What time is it?

2- Would you like to play basketball?

3- Let’s play some computer games.

4- What do you usually do?

a - I’d love to.

b - It ‘s one o’clock.

c -We sometimes play marbles.

d - Good idea.

V. Read and answer the questions: (2 marks)

Hello, my name 's Lan. I'm a student in grade 7 . I go to school 6 days a week. I often walk to school. My classes start at 6:45 and finish at 11: 15. At school I learn about many things. My favorite subject is English. But I don't like Math because it's difficult. At recess, I usually chat with my friends, sometimes I play skipping rope or eat some snacks. I like to go fishing with my father after school.

1. What grade is Lan in?

....................................................................................

2. How does she often go to school?

.....................................................................................

3. Does Lan never eat at recess?

......................................................................................

4. What does Lan do after school?

......................................................................................

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which is pronounced differently from the others: (1 marks):

1. a

2. b

3. b

4. c

II. Choose the best answer: (5 marks)

1. a

2. b

3. b

4. b

5. c

6. b

7. a

8. c

9. b

10. a

11.b

12.a

III. Put the verb in correct tense: (2 marks)

1. He travels to work by car.

2. The children are playing soccer at the moment.

3. She doesn't do her housework every afternoon.

4. Will he buy a new hat tomorrow?

IV. Match the sentences in column A with the sentences in column B (2 marks)

1 - b ; 2 - a ; 3 - d ; 4 - c

V. Read and answer the questions: (2 marks)

1. Lan is in grade 7

2. She walks to school.

3. No, she doesn't.

4. Lan goes fishing with her father.

III. Đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 1 có đáp án

I. Reading (3m)

My uncle, Mr. Tien, is a teacher of English at a Secondary school in Ha Noi. He goes to work every working day. He has two days off a week: Saturday and Sunday. He walks to work. He never goes to work by motorbike because his house is next to his school. The school starts at 7 a:m and finishes at 5 p:m. After work, he usually plays table tennis. He comes back home at 6:30 p:m, and has dinner with his family. After dinner he prepare his lecture and helps his children do homework. He sometimes watches TV. He often reads book until midnight. He is busy but he feels happy with his job.

• Answer the questions:

1. What does Mr. Tien do? ………………………………………………………………

2. How many days does he go to work? …………………………………………………

3. How does he go to work? …………………………………………………………..

4. After work, What does he do? ………………………………………………………...

5. Does his school end at 4: 30? ………………………………………………………

6. How does he feel with his job? ………………………………………………………..

II. Writing (3m)

• Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (1,5m)

1. Why don’t we go to the cafeteria?

=> Let’s…………………………………………………………………………………….?

2. When is your birthday?

=>What……………………………………………………………………………………?

3. She is a beautiful girl !

=>………………………………………………………………………………………….!

• Viết thành câu hoàn chỉnh (2m):

1. Nam/ play/ the guitar now?

=>…………………………………………………………………………

2. We/ usually/ chat/ our friends/ recess .

=> …………………………………………………………….

3. The bank/ opposite/ restaurant/

=>……………………………………………………………

III. Language focus (4m)

• Làm theo yêu cầu trong ngoặc

1. My father (read)……………..a newspaper at present . (Chia động từ trong ngoặc)

…………………………………………………………………………………………………

2. He goes swimming on the weekend.(Đặt trạng từ “never” vào đúng vị trí trong câu)

…………………………………………………………………………………………………

3. This book is 30.000 dong. (Đặt câu hỏi cho từ gạch dưới)

…………………………………………………………………………………………………

4. Hai enjoys (play) ………..soccer. (Chia động từ trong ngoặc)

…………………………………………………………………………………………………

5. Nga is (intelligent)……………than Hoa . (Cho dạng so sánh hơn của tính từ trong ngoặc)

…………………………………………………………………………………………………

6. There is a market ………..front of the house.(Điền giới từ )

…………………………………………………………………………………………………

7. is/far/from/how/it/Hue/Ha Noi/ to? (sắp xếp thành câu hoàn chỉnh )

…………………………………………………………………………………………………

8. What do you do in your free time? (Trả lời câu

hỏi)……………………………………………….............................................................................

ĐÁP ÁN

I. Reading(3M)

1. He is a teacher.

2. he has two days off.

3. He walks to school.

4. After work, he usually plays table tennis

5. No. It isn’t

6. he feels happy with his job

II. Writing (3m)

• Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (1,5m)

1. Let’s go to the cafeteria.

2. what your date of birth?

3. What a beautiful girl !

* Viết thành câu hoàn chỉnh (2m):

1. Nam is playing the guitar now?

2. We usually chat/ with our friends at recess .

3. The bank is opposite the restaurant.

III. Languege focus (4m)

* Làm theo yêu cầu trong ngoặc

1. is reading

2. He never goes swimming on the weekend

3.How much is this book?

4. playing

5. more expensive

6. How far is it from Hue to Ha noi?

7. I watch TV

IV. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 Unit 9 - 11 có đáp án

I. Pronuncition: (1,0mark)

Group into sound columns according to final "ED":

raised, rowed, visited, sailed, looked, watched, opened, listened

/t/ /d/ /id/

II. Choose the correct words to complete the sentences: (2,5 marks)

1. Lan .............. a new pairs of shoes yesterday.

A. buys B. bought C. buying

2. I have to take care of ........ when I am away from home.

A. I B. myself C. myselves

3. The dentist ..... a cavity in his tooth.

A. did B. made C. filled

4.Children are ........ of going to see the doctor

A. afraid B. enjoyable C. favorite

5. Every year, millions of people catch the ............

A. headache B. stomachache C. common cold

6. Clean teeth are ........ teeth.

A. pretty B. healthy C. beautiful

7. How ...... are you? - 1,5 meter

A. heigh B. tall C. long

8. Children should wash their hands ............ meals

A. after B. before C. during

9. ....... do you brush your teeth? - Twice a day

A. How often B. How C. How long.

10. I hate the ....... of the drill.

A. music C. noise B. sound

III. Fill in blanks with: (2,5 marks)

Would, disappear, wrong, common, cough, fell, slight, symptoms, take, headache

Lan: Good morning!

Doctor: Good morning! Take a seat, please! What's ................(1) with you?

Lan: Yes, I have a .................(2) and a stomachache. I .......... (3) very tired.

Doctor: Well, I need to ......................(4) your temperature first.

Lan: OK

Doctor: ................(5) you open your mouth, please? Thanks! That's is 39 C. You have a ...................(6) fever. Do you have a runny nose, coughing, and sneezing?

Lan: yes, I ................. (7) very much.

Doctor: All right. You catch the ................. (8) cold. Don't worry. Your cold will last for a few days and then ...................(9) itself. I will you some medicines to relieve the .................... (10)

Lan: Thank you!

III. Supply the correct form of the verbs in brackets: (4marks)

1.Ba (make) this cake for his sister yesterday.

...................................................................................................

2. Nam (not do) his homework at the moment.

...............................................................................................................

3. Lan (buy) some new clothes tomorrow?

.....................................................................................................

4. They (do) morning exercise every day.

.................................................................................................

IV. Rewrite (2marks)

1. Hoa was absent from class yesterday because she had a bad cold (Đặt câu hỏi cho
các từ được gạch dưới)

........................................................................................

2. My mother wrote sick note for me (Chuyển sang câu phủ định)

....................................................................

3. My sister is 45 kilos (Đặt câu hỏi với What )

........................................................................................

4. The students had a medical check - up yesterday morning (Đặt câu hỏi cho từ được
gạch chân)

...................................................................................

ĐÁP ÁN

I. Pronuncition: (1,0 mark)

Group into sound columns according to final "ED":

/t/:raised, looked, watched

/d/:rowed, rowed,opened,listened,sailed

/id/: visited

II. Choose the correct words to complete the sentences: (2,5 marks)

1. B

2. C

3.C

4. A

5. C

6. B

7. B

8.B

9. A

10.C

III. Fill in blanks with: (2,5 marks)

1. wrong

2.headache

3.fell

4.take

5.Would

6.slight

7.cough

8.common

9.disappear

10.symtoms

III. Supply the correct form of the verbs in brackets: (4 marks)

1. made

2.isn't doing

3. Will .... buy

4. do

IV. Rewrite: (2 marks)

1.Why was Hoa absent from class yesterday?

2. My mother didn't write sick note for me

3.What is your sister's weight? What is she weight?

4.When did the students have medical check - up?

V. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 Unit 12 - 14 có đáp án

I. Choose the word which has underlined letter pronounced differently from the others.(1mark)

1. a. exciting b. spring c. tradition d. swimming

2. looked b. preferred c. played d. joined

3. a. here b. spend c. well d. very

4. a. why b. what c. when d. who

II. Choose the right words to fill in the blanks: (2marks)

1. ..................... you like to go to the theater with us? (Will/ Are/ Could/ Would)

2. Don't play soccer in the street. It's very ...................... (dangerous/safe/important/careful)

3. He is a famous ......... (invention/ inventor/ inventive/ inventory)

4. We .......... table tennis to badminton (like/ would like/ prefer/ love)

5. My sister likes ......... the piano. (playing/ plays/ play/ played)

6.What's ........ television tonight? (in/ on/ of/ at)

7. You ....... watch TV so much. It's not good for your eyes.(must/ should/s houldn't/ can't)

8. Where ............ he born? (is/ does/ were/ was)

III. Supply the correct form or tense of the verbs in the brackets (2marks)

1. Many people prefer (fly) .............. to (go) ........... by sea.

2. He (move)........ to Paris in 1917 and (spend) ............ six years in Paris.

3. What ........ you (do) ........... tomorrow morning? I (play) .......... video games.

4. Children shouldn't (drink) ........... coffee. It (not be) ........... good for their health.

IV. Read the passage carefully, then dicide if the statements are True (T) or Flase (F).
(3marks)

Lewis Carrol was the pen name of Charles Dogson, the writer who wrote a famous
book for children, " Alice's Adventures in Wonderland". Charles Dodgson was born in
Engliand in 1832. When Charles finished school, he became a student at Oxford University.
He studied mathematics and latre he began to teach this subject at the university. Charles had
no family, but he loved children very much. he often visited his friend, Henry George
Liddell. Henry had three little girls and Charles liked Alice most. He often told her
interesting stories about the adventures of a little girl in Wonderland. Alice likes these stories
very much. When Alice Liddell was ten years old, she asked Charles to write down these
stories for her. The name of the little girl in the stories was Alice, too. Then Charles decided
to publish the book and took the pen name of Lewis Carroll.

1. Lewis Carroll was the real name of Charles Dodgson.

2. He was born in England in 1835.

3. Charles Dodgson taught mathematics at Oxford University.

4. Dogson had no children

5. Alice Liddell was the main character in the stories.

6. "Alice Adventures in Wonderland" is a famous children 's book

V. Complete the following sentences in such a way that it means nearly the same as the
one above (2marks)

1. You should wash your hands before meals.

You ought ......................................................................

2. Children like picture books very much.

Children are interested ..................................................

3. Why don't we go to the beach?

Let's .................................................................................

4. The sailors like the sea better than the land.

The sailors prefer ..................................................................

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has underlined letter pronouned differently from the others.(1mark)

1.a; 2a; 3a; 4d

II. Choose the right words to fill the blanks: (2marks)

1.Would 3. inventor 5. playing 7. shouldn't

2. dangerous 4. prefer 6. on 8.was

III. Supply the correct form or tense of the verbs in the brackets (2marks)

1.flying - going 3.will ..... do - will play

2. moved - spent 4. drink - isn't

IV. Read the passage carefully, then decide if the statements are True (T) or Flase (F). (3marks)

1. F 3.T 5.F

2.F 4.T 6.T

V. Complete the following sentences in such a way that it means nearly the same as the
one above (2marks)

1. You ought to wash your hands before meals.

2.Children are interested in picture books.

3. Let's go to the beach.

4. The sailors prefer the sea to the land.

Mời các bạn tải về để xem toàn bộ Bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 7 cả năm của chúng tôi. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm tài liệu tiếng Anh được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến...

Tham khảo thêm:

Đánh giá bài viết
771 235.159
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm