Đề thi giữa học kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh năm 2021 - 2022

3 Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 chương trình mới giữa học kì 1 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn thi giữa học kì 1 lớp 6 năm 2021 - 2022 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện thi môn tiếng Anh được biên tập bám sát chương trình học của bộ GD&ĐT giúp các em học sinh củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

A. Đề thi giữa kì 1 lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án số 1

I. Choose the correct answer. 

1. In many schools in Vietnam students have to wear a ________.

A. clothing

B. suit

C. coat

D. uniform

2. We have some new _______in this school year: physics, computer science, etc.

A. teachers

B. equipments

C. subjects

D. friends

3. I can sing but I can't _______ the piano.

A. play

B. to play

C. playing

D. played

4. The children look very __________while playing games during break time.

A. excite

B. excited

C. excitement

D. exciting

5. Students live and study _______boarding school. They only go home at weekends.

A. to

B. at

C. against

D. in

6. The living room in my house________ big.

A. have

B. has

C. is

D. are

7. Cuong and Minh ______ their bicycles to school form Monday to Friday.

A. ride

B. rides

C. is riding

D. are riding

8. Mai is on the phone, chatting ……………………… friends.

A. to

B. on

C. with

D. for

9. That is the _______where we do all our experiments.

A. laboratory

B. laboratorian

C. labor

D. laborious

10. Nam can wait hours for his friends without getting angry. He is a ……………… boy.

A. hard -working

B. free

C. patient

D. lazy

II. Rewrite the sentence without changing the meanings. 

1. The big garden is behind my house.

My house ____________________________

2. We have a table and a chair in my bedroom.

There ____________________________

3. I don’t have a TV in my bedroom.

There ____________________________

4. He likes English.

His favorite ___________________________

5. We go to the school on foot.

We ___________________________

III. Read the passage and complete the sentence.

This is An’s room. His room is not very (1)…………….. . There are two (2) ………………….., a table, a bed, a wardrobe and a (3)…………………… in his room. The table is near the window. There is a magazine, some books and an English – Vietnamese (4) ……………………. on the table. The bed is on the right (5)......... the room.

1. A. big B. the biggest C. biggest D. bigger

2. A. bookshelf B. window C. chairs D. vase

3. A. doors B. bookshelf C. sofas D. chairs

4. A. dictionaries B. dictions C. diction D. dictionary

5. A. of B. at C. of D. in

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct answer.

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - B; 5 - B;

6 - C; 7 - A; 8 - C; 9 - A; 10 - C;

II. Rewrite the sentence without changing the meanings.

1. The big garden is behind my house.

My house ___is in front of the big garden______

2. We have a table and a chair in my bedroom.

There ____is a table and a chair in my bedroom_____

3. I don’t have a TV in my bedroom.

There ________isn't any TV in my bedroom________

4. He likes English.

His favorite ___subject is English______

5. We go to the school on foot.

We _____walk to the school_______

III. Read the passage and complete the sentence.

1 - A; 2 - C; 3 - B; 4 - D; 5 - A;

B. Đề kiểm tra giữa kì 1 lớp 6 môn Anh có đáp án số 2

Chọn đáp án đúng trong số A , B, C , D để hoàn thành câu 

1. I ____________________ the Ngoc Son Temple tomorrow .

A. is going to visit

B. am visiting

C. am going to visit

D. visit

2. It’s usually cold in the ____________ .

A. winter

B. spring

C. summer

D. fall

3. ____________ are you going to stay ? _ In a hotel .

A. What

B. Where

C. When

D. How long

4. How often does Phong watch television ?

A. Twice a day

B. For two days

C. On Sundays

D. A day twice

5. What are they doing now ?

A. They are going to watch a soccer match .

B. They watch a soccer match .

C. They are watching a soccer match .

D. They watching a soccer match .

6. Does Thu usually go swimming ___________ the summer ?

A. on

B. in

C. for

D. on

7. ____________ are they going to stay in Da Lat ? _ For a week .

A. How long

B. What

C. How often

D. Where

8. My father sometimes ____________ to music .

A. is going to listen

B. is listening

C. listens

D. listen

9. Let ‘s _____________ to the movies .

A. going

B. go

C. to go

D. to going

Đọc kỹ đoạn văn sau đây và trả lời các câu hỏi

Mrs Chi is working in the garden. She has a beautiful garden behind her house. There are a lot of flowers in the garden all year round. She usually puts flowers in the living room. She has many friends in Qui Nhon. Her friends are going to visit her family next week. Mrs Chi often gives them a few flowers when they leave her house .

1. What is Mrs Chi’s garden like ?

.................................................................................................

2. Are there always many flowers in her garden ?

................................................................................................

3. Where does she usually put flowers ?

.................................................................................................

4. When are her friends going to visit her family ?

................................................................................................

5. What does she often give them when they leave her house ?

.........................................................................................

Đặt câu hỏi cho từ gạch chân

1. They are going to stay in Nha Trang for two days .

...........................................................................................

2. Nam plays badminton twice a week .

..............................................................................................

3. Thu is watching television now .

................................................................................................

Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh

1. It / often warm / the spring .

.......................................................................................

2. What / you / go / do / tomorrow morning ?

..........................................................................................

3. What about / stay / Hue / a week ?

.............................................................................................

ĐÁP ÁN

Chọn đáp án đúng trong số A , B, C , D để hoàn thành câu

1 - C; 2 - A; 3 - B; 4 - A; 5 - C;

6 - B; 7 - A; 8 - C; 9 - B;

Đọc kỹ đoạn văn sau đây và trả lời các câu hỏi

1 - It is a beautiful garden.

2 - Yes, there are.

3 - She puts them in the living room.

4 - Next week.

5 - She gives them a few flowers.

Đặt câu hỏi cho từ gạch chân

1 - How long are they going to stay in Nha Trang?

2 - How often does Nam play badminton?

3 - What is Thu doing now?

Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh

1 - It is often warm in the spring.

2 - What are you going to do tomorrow morning?

3 - What about staying in Hue for a week?

C. Đề thi tiếng Anh giữa học kì 1 lớp 6 có đáp án số 3

I. LANGUAGE FOCUS (2,5 ps)

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part.

1. A. vases

B. dishes

C. tables

2. A. books

B. keys

C. pots

3. A. study

B. uniform

C. Monday

Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.

4. There ___________ two pictures and a clock on the wall.

A. is

B. are

C. be

5. He _____________ his grandparents next weekend?

A. is visiting

B. visit

C. Is he visiting

6. We always cook meals in the ___________.

A. kitchen

B. bedroom

C. living room

7. In Mi's house the tea table is in the middle of the living room. In my house, it is ___________ the sofa and the armchair.

A. between

B. in

C. next to

8. Ngoc talks a lot. She is a __________ girl.

A. funny

B. talkative

C. cheerful

9. My best friend is very ______. She cares about other people.

A. kind

B. shy

C. funny

10. My father _____________ to work by bus every day.

A. goes

B. go

C. going

II. WRITING (2,5 ps)

Rearrange the sentences. You can not change the words.

Example: 0. There/ library/ many/ the/ books/ are/ in/ .

-> There are many books in the library.

1. They/ are/ on/ playground/ playing/ the/ games/ . / .

_________________________________________________________

2. The/ are/ now/ students/ playing/ .

_________________________________________________________

3. Does/ drive/ your/ you/ mother/ to school/ ?

_________________________________________________________

4. What/ you/ are/ at/ looking/ ?

_________________________________________________________

5. I/ Tuesdays/ on/ English/ study

_________________________________________________________

III. READING (2,5 ps)

Read the passage written by Mai. Decide whether the sentences are true (T) or false (F). Circle T or F.

I have many good classmates, but my best friends are Vy and Thảo. Vy sits next to me, and Thảo sits in front of us. Both of them are very smart and creative. Vy is good at English, and Thảo is best at maths. They help me a lot with my study. During break time, we often play many games to gether. Our favourite is hide and seek. Thảo and I like science, so we join the school's science club. Vy likes dancing, so she is in the dance club. Vy often performs in front of the whole school at the beginning of each month, and we love watching her. I think I'm very lucky to have two best friends!

1.

Mai is mainly taling about her school activities.

T

F

2.

Mai, Vy and Thảo sit at the same table.

T

F

3.

They don't have any favourite game.

T

F

4.

Mai's friends help her to study.

T

F

5.

Vy is not in the same club as Mai and Thảo.

T

F

IV. LISTENING (2,5 ps)

Listen to a girl talking about a person. Circle the best answer A, B or C.

1.

Who is the author talking about?

A. Her friends

B. Her neighbor

C. Her best friend

2.

Which of these sentences describes Mai?

A. Mai is short with long straight hair and a round face.

B. Mai is tall with short straight hair and a long face.

C. Mai is tall with long straight hair and a round face.

3.

Which clothing does Mai like wearing?

A. T-shirts and skirts

B. T-shirts and jeans

C. Skirts and dresses

4.

Which of the signs is Mai's sign?

A. Virgo

B. Libra

C. Pisces

5.

Why does the author like Mai?

A. Because she's interesting.

B. Because she's friendly.

C. Because she's talkative.

Đáp án

I. Language focus.

1. Pronunciation

1- C. Tables 2- B. Keys 3- B. uniform

2. Vocabulary and grammar

4- B. Are 5- C. Is he visiting 6- A. kitchen

7- A. between 8- B. Talkative 9- A. kind 10- A. goes

II. Writing

1- They are playing games on the playground.

2- The students are playing now.

3- Does your mother drive you to school?

4- What are you looking at?

5- I study English on Tuesday.

III. Reading

1 – F 2 – F 3 – F 4 – T 5 – T

IV. Listening

1 – C 2 – C 3 – B 4 – B 5 – A

Để biết được trình độ của mình tới đâu, mời các bạn luyện tập trực tiếp với các bài test online của chúng tôi sau đây:

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được file nghe mp3 của Đề kiểm tra giữa học kì 1 môn Tiếng Anh 6. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 - 8 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
45 12.990
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm