Bài tập trắc nghiệm Mạo từ có đáp án

Trắc nghiệm Mạo từ trong tiếng Anh có đáp án

Mạo từ A An The là một trong những chuyên đề ngữ pháp tiếng Anh thường gặp. Có rất nhiều quy tắc, trường hợp ngoại lệ về mảng ngữ pháp này. Mời các bạn tham khảo bài tập trắc nghiệm về Mạo từ có đáp án dưới đây để nắm chắc hơn phần ngữ pháp này nhé!

Bộ bài tập về Mạo từ A An The có đáp án bao gồm 95 câu trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh ôn tập lại cách dùng Mạo từ trong tiếng Anh cũng như kiểm tra kiến thức bản thân về 1 chuyên đề Ngữ pháp tiếng Anh cơ bản này hiệu quả.

Xem thêm: Bài tập trắc nghiệm mạo từ nâng cao CÓ ĐÁP ÁN

Exercise 1. Bài tập trắc nghiệm về mạo từ có đáp án

1. I would live to live by _____ sea

a. the

b. a

c. an

d. no article

2. Harry is a sailor. He spends most of his life at______ see.

a. a

b. an

c. the

d. no article

3. There are billions of stars in ______ space.

a. a

b. an

c. no article

d. the

4. He tried to park his car but______ space wasn't big enough.

a. the

b. a

c. an

d. no article

5. We often watch______ television

a. the

b. a

c. an

d. no article

6. Can you turn off______ television, please?

a. the

b. a

c. an

d. no article

7. We had______ dinner in a restaurant.

a. a

b. an

c. no article

d. the

8. We had______ meal in a restaurant.

a. a

b. an

c. the

d. no article

9. Thank you. That was______ very nice lunch.

a. a

b. an

c. the

d. no article

10. Where can______ people buy everything they need?

a. the

b. a

c. an

d. no article is needed

11. Her parents are now working in ______ Europe.

a. the

b. a

c. an

d. no article is needed

12. He majors______ in English.

a. a

b. an

c. the

d. no article is needed

13. Mark Twain, ______ American writer, wrote "Life on the Mississippi River".

a. an

b. a

c. the

d. no article

14. Paris is splendid by ______ night.

a. a

b. an

c. the

d. no article

15. We might be able to catch______ last train if we hurried.

a. a

b. an

c. the

d. no article

16. ______ used razor blade is______ useless thing.

a. The/ the

b. A/

a c. An/ an

d. no article

17. We live at______ third house from the church.

a. the

b. a

c. an

d. no article

18. My aunt has______ interesting novel.

a. the

b. an

c. a

d. no article

19. It was______ best film I had ever read.

a. the

b. an

c. a

d. no article

20. A video lab is______ useful means for language learning.

a. the

b. an

c. a

d. no article

Đáp án

1a

2d

3c

4a

5d

6a

7c

8a

9a

10d

11d

12d

13a

14d

15c

16b

17a

18c

19a

20c

Exercise 2: Trắc nghiệm Mạo từ trong tiếng Anh có đáp án

1. Mrs. Lan went to ______ school to meet her son's teacher.

a. no article

b. a

c. an

d. the

2. The workmen went to ______ church to repair the roof.

a. no article

b. the

c. a

d. an

3. Carol went to ______ prison to meet her brother.

a. the

b. a

c. an

d. no article

4. This morning I bought a newspaper and a magazine______ newspaper is in my bag but I don't know where______ magazine.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

5. My parents have ______ cat and ______ dog. The dog never bites the cat.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

6. We live in______ big house in ______ middle of the village.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

7. I'm looking for ____ job. Did Mary get_____ job she applied for?

a. a/ the

b. the/ a

c. a/ a

d. the/ the

8. Did______ police find ______ person who stole your bicycle?

a. a/ a

b. the/ the

c. a/ the

d. the/ a

9. We went out for ______ meal last night ______ restaurant we went was excellent.

a. a/ a

b. the/ the

c. a/ the

d. the/ a

10. As I was walking along the street, I saw ______$10 note on ______ pavement.

a. a/ a

b. the/ the

c. a/ the

d. the/ a

11. The Soviet Union was______ first country to sent a man into ______ space.

a. the/ the

b. no article / no article

c. no article / the

d. the/ no article

12. Did you watch "Titanic" on ______ television or at______ cinema?

a. the/ the

b. no article/ no article

c. no article/ the

d. the/ no article

13. After______ lunch, we went for a walk by ______ sea.

a. the/ the

b. no article/ no article

c. no article/ the

d. the/ no article

14. Peru is______ country in south America______ capital is Lima

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

15. I never listen to ______ radio. In fact I haven't got______ radio.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

16. It was a beautiful day______ sun shone brightly in ______ sky.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

17. It is said the Robinhood robbed______ rich and gave the money to ______ poor.

a. a/ a

b. a/ the

c. the/ the

d. the/ a

18. Life is not so easy for______ unemployed.

a. the

b. a

c. an

d. no article

19. Many people were killed in the accident. The bodies of ______ dead were taken away.

a. the

b. a

c. an

d. no article

20. Lan has been a nurse all her life. She has spent her life caring for ______ sick.

a. the

b. a

c. an

d. no article

Đáp án

1d

2b

3a

4c

5a

6b

7a

8b

9c

10c

11d

12c

13c

14b

15d

16c

17c

18a

19a

20a

Exercise 3

1. ______________ train times are different on ______________Sundays.

A.A - the

B.The - the

C.Ø - Ø

D.The - Ø

2. You can use______________ railcard in most of ______________ countries in Europe..

A.the - the

B.a - Ø

C.a - the

D.the - Ø

3. Our plane arrives in Ha Noi at______________ two o’clock in ______________ afternoon.

A.Ø - the

B.the - the

C.a - a

D.the - an

4. My uncle and aunt live in______________small town in______________United States.

A.a - a

B.a - the

C.the - the

D.a - Ø

5. ______________ happiness means ______________ different things to different people.

A.Some - these

B.The - Ø

C.Ø - Ø

D.The -the

6. I lay down on______________ground and looked up at ______________ sky.

A.a - a

B.a - the

C.the - a

D.the - the

7. “I watch a film in Spanish. I understood______________ story, but ______________ actors spoke very fast so it was hard to understand.”

A.the - the

B.a - Ø

C.a - the

D.the - Ø

8. “Did you have______________nice holiday?” - “Yes, it was ______________best holiday I’ve ever had.”

A.a - a

B.a - the

C.the - a

D.the - the

9. He spent part of______________afternoon telling them ______________ news he could not tell them by telephone.

A.the - the - Ø

B.an - Ø - the

C.an - the - the

D.the - Ø - the

10. Eight o’clock is______________good time to phone Nick: he’s always at home in ______________ evening.

A.Ø - the

B.a - the

C.a-Ø

D.a - an

11. Does it take______________long time to get to______________city centre?

A.Ø - the

B.a - a

C.a - the

D.the - the

12. What do you think of______________public transport in______________Ha Noi?

A.Ø - Ø

B.a - a

C.a - Ø

D.the - Ø

13. Parking is very difficult in______________city centre, so my father always go there by ______________ bus.

A.the – Ø

B.the - the

C.a - a

D.a - Ø

14. There isn’t ______________airport near where I live.______________nearest airport is 70 miles away.

A.an - A

B.an - The

C.the - A

D.the - The

15. David is______________sailor. He spends most of his life at ______________sea.

A.Ø - a

B.a- Ø

C.a - a

D.a - the

Đáp án

1 d

2 c

3 a

4 b

5 c

6 d

7 a

8 b

9 a

10 b

11 c

12 d

13 a

14 b

15 b

Exercise 4. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. We went out for _____ meal last night. _____ restaurant we went to was excellent.

A. a/ The

B. the/ A

C. a/ Ø

D. the/ Ø

2. As I was walking along the street, I saw _____ $10 note on _____ pavement.

A. a/ a

B. the/ the

C. a/ the

D. the/ a

3. _____ actress’s life is in many ways unlike that of other women.

A. An

B. A

C. As

D. That the

4. Kate plays _____ violin in an orchestra.

A. the

B. a

C. an

D. Ø

5. _____ computer has changed _____ way we live.

A. A/ the

B. The/ the

C. A/ a

D. The/ a

6. Excuse me, where is _____ bus station, please?

A. a

B. the

C. Ø

D. an

7. What did you have for _____ breakfast this morning?

A. a

B. an

C. the

D. Ø

8. Peter used to work in _____ Middle East.

A. Ø

B. the

C. an

D. a

9. My plane was delayed. I had to wait at _____ airport for three hours.

A. the

B. a

C. an

D. Ø

10. I have _____ problem. Can you help me?

A. Ø

B. a

C. an

D. the

11. Barack Obama is _____ President of _____ United States.

A. the/ the

B. a/ Ø

C. the/ Ø

D. the/ an

12. He never listens to _____ radio. He prefers watching _____ television.

A. a/ a

B. a/ the

C. the/ Ø

D. Ø/ the

13. _____ university will be built in _____ center of the town.

A. A/ the

B. An/ the

C. The/ a

D. An/ a

14. _____ River Nile is _____ longest river of all.

A. Ø/ Ø

B. A/ the

C. The/ the

D. Ø/ a

15. _____ Women’s Day is on _____ eighth of March.

A. The/ Ø

B. Ø/ the

C. The/ an

D. Ø/ an

16. By _____ time we had just left the office, _____ alarm went off.

A. Ø/ the

B. a/ an

C. a/ the

D. the/ an

17. He grew up in _____ orphanage in _____ United Kingdom.

A. the/ Ø

B. an/ an

C. the/ an

D. an/ the

18. Laura is friendly. She can make _____ friends easily.

A. a

B. an

C. the

D. Ø

19. That car can run at _____ speed of 180 miles _____ hour.

A. the/ an

B. a/ the

C. a/ a

D. the/ a

20. _____ experience is _____ best teacher.

A. An/ the

B. Ø/ the

C. the/ the

D. an/ an

Đáp án

1. A 2. C 3. A 4. A 5. B 6. B 7. D 8. B 9. A 10. B

11. A 12. C 13. A 14. C 15. B 16. D 17. D 18. D 19. A 20. B

Exercise 5. Put in 'the' or Ø

1) I went sailing around ___________ Lake Geneva.

2) I've been living in ________ London for six years.

3) _______ Danube runs through many European cities.

4) Wild horse live in ______ Gobi Desert.

5) _______ Pacific Ocean has many different types of fish.

6) I love swimming in _______ Mediterranean.

7) We spent our holiday on the shore of _______ Lake Windermere.

8) _______ Nile is a very beautiful river.

9) She stayed in ______ Belgrade for several weeks.

10) Her husband comes from ________ California.

11) They studied the geology of _______ Sahara Desert.

12) They crossed _________ Black Sea by boat.

13) He has always wanted to visit _______ Rome.

14) She lived in ______ Asia for several years.

15) ________ Tuscany has many beautiful cities.

16) I spent a year travelling around ______ Europe.

17) Her village is near _________ Lake Titicaca.

18) Would you like to visit _______ South America?

19) They live near _________ Thames.

20) I think _____Cornwall is a very beautiful part of England.

Đáp án

1) I went sailing around _____Ø______ Lake Geneva.

2) I've been living in ____Ø____ London for six years.

3) ___the____ Danube runs through many European cities.

4) Wild horse live in __the____ Gobi Desert.

5) ____the___ Pacific Ocean has many different types of fish.

6) I love swimming in ___the____ Mediterranean.

7) We spent our holiday on the shore of ____Ø___ Lake Windermere.

8) ____the___ Nile is a very beautiful river.

9) She stayed in ___Ø___ Belgrade for several weeks.

10) Her husband comes from ____Ø____ California.

11) They studied the geology of ___the____ Sahara Desert.

12) They crossed ___the______ Black Sea by boat.

13) He has always wanted to visit ___Ø____ Rome.

14) She lived in ____Ø__ Asia for several years.

15) ___Ø_____ Tuscany has many beautiful cities.

16) I spent a year travelling around ___Ø___ Europe.

17) Her village is near _____Ø____ Lake Titicaca.

18) Would you like to visit ____Ø___ South America?

19) They live near ____the_____ Thames.

20) I think __Ø___Cornwall is a very beautiful part of England.

Trên đây là Bài tập trắc nghiệm về Mạo từ trong tiếng Anh A- An - The có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh cơ bản như: Tài liệu luyện kỹ năng Tiếng Anh cơ bản, Ôn tập Ngữ pháp Tiếng Anh, Luyện thi Tiếng Anh trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
23 54.931
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Bài tập ngữ pháp tiếng Anh Xem thêm