Bài tập về Go Play Do lớp 6 có đáp án

Bài tập phân biệt Do Play Go có đáp án

Nằm trong bộ bài tập Ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 theo chuyên đề, bài tập cách sử dụng Do Play Go lớp 6 có đáp án được VnDoc.com đăng tải bao gồm 2 dạng bài tập tiếng Anh khác nhau giúp các em ôn tập cách dùng Do - Play - Go hiệu quả.

I. Điền “do/play/go” vào chỗ trống sao cho thích hợp

1. He used to ______ jogging every morning when he was a young boy.

2. This summer, Tim is going to ______ horseback riding.

3. You play rugby on a pitch. Where do you ______ badminton?

4. Steven and his son ______ hiking in woods every summer.

5. I don’t have much free time but sometimes I ______ soccer with my friends.

6. Tell me, where are you going to ______ skiing this winter?

7. I ______ fishing on Saturdays and I ______yoga on Sundays

8. Karate is a great exercise for me but learning how to ______ karate well takes a lot of time.

9. Why don’t we ______ a set of tennis?

10. He wants to ______ sailing between the Hawaiian islands in this summer.

II. Chọn đáp án đúng nhất điền vào chỗ trống

1. James is ______ judo in the playground with his friends and he is very excited.

A. studying

B. doing

C. playing

D. have

2. Keep quiet! Jessica ______ a headache so she is sleeping in her bedroom.

A. does

B. plays

C. studying

D. has

3. My father is ______ a cup of coffee with his colleague in the living room now.

A. plays

B. study

C. doing

D. having

4. Williams always ______ breakfast with bread, egg and milk before coming to school.

A. has

B. plays

C. studies

D. does

5. Tiffany and Rosy usually help their mom ______ the chores at the weekend.

A. study

B. do

C. playing

D. have

6. She usually ______ English vocabulary every morning.

A. doing

B. having

C. studies

D. plays

7. My brother ______ basketball with his friends three times a week

A. does

B. has

C. plays

D. study

8. Helen rarely ______ a chat with her pen friend in American.

A. does

B. has

C. studies

D. plays

9. Frank is ______ Maths at the moment to prepare for the final exam.

A. studying

B. doing

C. playing

D. has

10. My brother doesn’t ______ badminton in the evening

A. play

B. do

C. have

D. study

ĐÁP ÁN

I. Điền “do/play/go” vào chỗ trống sao cho thích hợp

1. He used to ___go___ jogging every morning when he was a young boy.

2. This summer, Tim is going to __go____ horseback riding.

3. You play rugby on a pitch. Where do you __play____ badminton?

4. Steven and his son ___go___ hiking in woods every summer.

5. I don’t have much free time but sometimes I ___play__ soccer with my friends.

6. Tell me, where are you going to ___go___ skiing this winter?

7. I ___go___ fishing on Saturdays and I ___do___yoga on Sundays

8. Karate is a great exercise for me but learning how to ___do___ karate well takes a lot of time.

9. Why don’t we __play____ a set of tennis?

10. He wants to __go____ sailing between the Hawaiian islands in this summer.

II. Chọn đáp án đúng nhất điền vào chỗ trống

1 - B; 2 - D; 3 - D; 4 - A; 5 - B;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - A; 10 - A;

Trên đây là Bài tập phân biệt Do Play Go lớp 6 có đáp án.

Đánh giá bài viết
1 169
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh 6 Xem thêm