Đề thi Tiếng Anh lớp 10 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1

Bài kiểm tra giữa kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10

Đề thi Tiếng Anh lớp 10 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 10 học tập Tiếng Anh 10 hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề thi Tiếng Anh lớp 10 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 2 MỚI

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 10 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 10

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 10 Unit 6, 7, 8 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 10 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 10 và môn Ngữ văn 10.

Đề thi Tiếng Anh lớp 10 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. operate

B. consider

C. conclude

D. correct

2. A. decay

B. educate

C. concord

D. decrease

3. A. expensive

B. encounter

C. excellent

D. encourage

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. workforce

B. trouble

C. machine

D. female

5. A. admire

B. freedom

C. fighter

D. image

6. A. courage

B. office

C. inspire

D. person

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

7. On October 24, 1975, more than 25 thousand women in Iceland took a day off to emphasize the importance of women's ____ to the economy, both in paid and unpaid work.

A. contribute

B. contributed

C. contributing

D. contribution

8. Gender equality is also a part of the ____ to the challenges facing society.

A. solution

B. solute

C. solves

D. solve

9. The ____ of women in the labour market in Iceland is one of the highest in the world.

A. participate

B. participating

C. participation

D. participated

10. They invited these friends and their families to ____ special meal. It was ____ first Thanksgiving dinner with turkey, fish, green beans, and soup.

A. a - a

B. a - the

C. a - x

D. the - a

11. UN World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development on May 21st is a chance to celebrate the cultural diversity of people around us, and find out more about what we have ____.

A. as usual

B. as normal

C. in common

D. alike

12. One Chinese legend has it that the Jade Emperor asked for twelve representatives of the animal species on Earth to be brought to his ____ kingdom.

A. heavenly

B. sky

C. heaven

D. space

13. People from ____ cultures bring language skills, new ways of thinking, and creative solutions to difficult problems.

A. diversify

B. diversification

C. diverse

D. diversity

14. On one spring day, ____ Pilgrims met two native Americans, Squanto and Samoset, who could speak English.

A. an

B. the

C. a

D. x

Exercise 4: Identify the one underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct

15. On (A) the way home, we saw a lot of (B) men, women, and dogs which (C) were playing in (D) the park.

16. The (A) man whom (B) remained in (C) the office was (D) the manager.

17. I don't know where could he (A) have gone (B) to so early (C) in (D) the morning.

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Technology has become an essential (18) __________ in our lives. Schools should find ways of integrating new technologies into classrooms so that students find it easy to learn new subjects as well as (19) __________ teachers to explain subjects in detail using visual formats. Using technological devices like computers will (20) __________ education more fun and interesting for the students. The past ten years (21) __________ tremendous change in educational technologies and it is time to bring these technologies to our students in the classroom so that they learn easily and efficiently. Teachers will need to learn how to use these technologies so that they (22) __________ their students on how to use them.

We have seen that private business community has found ways of improving the way we learn by creating educational applications for (23) __________ computers and mobile phones. With a good use of these applications, schools can improve on how students learn and how they get (24) __________ academic information.

New applications like YouTube can be used in video and visual education. If a student can learn (25) __________visual or video illustrations, they will always remember that subject being explained, because the brain can easily understand and remember visual objects.

The development of online and offline educational (26) __________ will make learning so simple. Now it is (27) __________ to apply these educational technologies in the classroom and make learning easier.

18. A. instrument

B. equipment

C. machine

D. tool

19. A. enable

B. enables

C. make

D. makes

20. A. add

B. put

C. cause

D. make

21. A. see

B. saw

C. have seen

D. has seen

22. A. ask

B. teach

C. learn

D. request

23. A. only

B. either

C. both

D. not only

24. A. access to

B. possibility of

C. method of

D. right about

25. A. about

B. through

C. of

D. for

26. A. settings

B. sights

C. surroundings

D. environments

27. A. up to our

B. time to us

C. up to us

D. in time

Exercise 6: Read the passage, and choose the best answer A, B, C or D for each question

A smart board is an interactive whiteboard. It can be connected to one or more laptops, PCs, tablets, or other electronic devices. Smart boards are extremely useful in a classroom because they can engage students, provide interactive opportunities that a traditional whiteboard, blackboard or flip chart can't, and can also develop students' computer skills along with their English skills.

Smart boards also have touch-screen technology so you do not actually need a computer to access the basic functionality. You can write on a smart board with special pens which are usually provided with the board, and anything written on the board can be saved for future reference, or printed out. It is great, for example, if you are doing a brainstorming session or a mind map with your classmates and you want to keep a record of it.

If you don't want to draw with the pens, you can use a keyboard and type onto a programme such as Word, and have it appear on the screen for everyone to see. This is great if you are doing an exercise with your class and you want everyone to be able to see the answers during the checking stage. You can also run PowerPoint presentations on an interactive whiteboard. These can sometimes be great for grammar or vocabulary presentations and the advantage of them is that students can make contributions.

If you have the Internet access, you can access websites and put them onto a white board. This is great in an English classroom if you have online quizzes or games you want to use. Students can actually come up to the board and select their answers. This involves them directly in the board work, which they usually love. You can also run video clips or sound files from the Internet, or some which are saved on your computer.

In short, a smart board can make the lessons more varied, and can give students a more active role in the lesson.

28. A smart board is more useful than a traditional board because__________.

A. it can be connected to more electronic devices

B. it can be used instead of a whiteboard, blackboard or flip chart

C. it provides more interactive opportunities

D. teachers can engage students to have lessons

29. Smart boards which have touch-screen technology is great because ___________.

A. you can write on it, save information, or print it later

B. you can do a brainstorming session or a mind map with your classmates

C. you do not need anything to write on it

D. you can use a keyboard and type onto a program such as Word

30. It is great for you to run Word or PowerPoint on a smart board because __________.

A. you don’t need to draw with the pens

B. you can see the answers before the checking stage

C. it can be used for grammar or vocabulary presentations

D. everyone can see your presentations and take part in them

31. With the Internet access, the smart board is a wonderful tool for education because _________.

A. students can use write on a smart board with special pens

B. we can have multimedia lessons and more contributions from students

C. students can download video clips or sound files from the Internet

D. we can use anything that is saved on our computer

32. All of the following are true about a smart board EXCEPT _________.

A. the lessons are more diverse and students are more active

B. you do not actually need a computer to access the basic functionality

C. it develops students’ English skills but not computer ones

D. anything written on the board can be saved for future reference

Exercise 7: Rewrite the following sentences without changing its meanings

33. Parents should give children a lot of love

Children ______________________________________

34. Russia is bigger than any other country in the world. (big)

______________________________________________

35. Mount Everest is higher than every mountain in the world. (high)

______________________________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 10 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A

2. B

3. C

Exercise 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. C

5. A

6. C

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

7. D

8. A

9. C

10. B

11. C

12. A

13. C

14. B

Exercise 4: Identify the one underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct

15. C (which => that)

16. B (whom => who)

17. A (where could he => why he could)

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

18. D

19. A

20. D

21. C

22. B

23. C

24. A

25. B

26. D

27. C

Exercise 6: Read the passage, and choose the best answer A, B, C or D for each question

28. C

29. A

30. D

31. B

32. C

Exercise 7: Rewrite the following sentences without changing its meanings

33. Children should be given a lot of love by parents

34. Russia is the biggest country in the world.

35. Mount Everest is the highest mountain in the world.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh lớp 10 giữa kì 2 năm 2021 - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 10 hay như Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 7: Cultural Diversity, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Unit 7 nâng cao: Cultural Diversity .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.133
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi giữa kì 2 Xem thêm