Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5

Đề thi thử tiếng Anh cuối kì 2 lớp 7

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề thi học kì 2 lớp 7 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 7 để nhận thêm nhiều tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 7

Đề luyện tập thi cuối học kì môn Anh học kì 2 lớp 7 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 7Ngữ Văn lớp 7. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. traffic B. same C. crash D. jam
2. A. foot B. scooter C. shoot D. food
3. A. let B. jet C. vehicle D. success

II. Choose the best answer:

1. He’ll never pass his driving test ……..he takes more lessons.

A. unless

B. if

C. because

D. when

2. She couldn’t go far because she was afraid of______.

A. to fly

B. fly

C. flying

D. be flying

3. What will you do if you have an opportunity to _______ on a spaceship?

A. travel

B. come

C. pass

D. move

4. Many countries are developing high-speed trains as part of their public ______ system.

A. transport

B. travelling

C. carrying

D. road

5. We ________ drink water from the tap without boiling it first.

A. never should

B. should never

C. should not to

D. not should

6. An aircraft without a human pilot abroad is called a ______ aircraft.

A. pilotless

B. single-pilot

C. double-piloted

D. three-piloted

7. The driver pulls the handle of the Segway to go back or ________ it to go forward.

A. pushes

B. brakes

C. circles

D. turns

8. At this time next month, we __________ the new flying boat.

A. are testing

B. are going to test

C. will test

D. will be testing

9. Which ______ of transport do you think will be used in the future?

A. mean

B. meaning

C. meanings

D. means

10. The white cat is Helen’s, and the black cat is ______.

A. my

B. I

C. mine

D. of mine

III. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. energy B. plentiful C. disappear D. celebrate
2. A. recycle B. description C. contribute D. atmosphere

IV. Decide the underlined part A, B, C, or D that is not correct in standard English.

1. To enjoy (A) an opera fully (B), the listener should be familiar (C) with the story, particularly if the opera is singing (D) in a foreign language.

2. To have a strong body (A) and stay healthily (B), you should exercise (C) regularly (D).

3. Scientists must have to (A) discover an alternative source (B) of energy before (C) oil runs out (D).

V. Give the correct form of the words given to complete the sentences:

1. Adults, (include) _______ persons over the age of 65, can (low) ______ their cholesterol by 40%.

2. It’s getting easier for me to write and I make (few) ______ mistakes. I am (satisfy) ____ with the progress I have made in learning English.

VI. Read the following paragraph and decide T (true) or F (false)

‘Sky Whale’ is a plane with four engines that can carries over 700 people. The airplane will exist for short distances between cities. The technology will use eco-engines with energy recovery systems which are able to feed back to the planes themselves.

With a capacity to transport a large number of passengers, like a train of high speed, ‘Sky Whale’ will be a safer type of planes for the future.

We will also have supersonic planes which are transcontinental or transoceanic. They can fly at very high altitudes more than 30,000 metres and at record speeds. The engines which can change according to the situations are called intelligent engines.

1. ‘Sky Whale’ can carry a large number of passengers.

2. The airplane will be used for long distances between cities because it has four engines.

3. Sky Whale’ can travel at a high speed.

4. Transcontinental planes can fly at the maximum altitude of 3,000 metres and at record speeds.

5. Intelligent engines are the ones that can change according to the situations.

VII. Choose the correct option for each blank to complete the passage.

In the modern world, people depend on energy to power their everyday lives. A wide range of power-run devices and modern conveniences (1) _____, and although it may seem that we will not be in danger of living without those conveniences, the fact is that many supplies of energy are running out rapidly. Scientists are constantly (2) ____ new sources of energy to keep modern society running. Whether future populations will continue to enjoy the benefits of abundant energy will depend (3) _____the success of this search.

Coal, oil, and natural gas are now being used widely. (4) _____, these supplies are limited, and they are a major source of pollution. Therefore, the existing alternative energy sources must be involved or further explored and developed. These include nuclear, water, solar, and wind power, as well as energy from new, (5) ______types of fuels. Each of these, however, has advantages and disadvantages.

1.A. are used B. used to C. are using D. use
2.A. looking into B. searching for C. researching D. finding
3.A. on B. for C. with D. in
4.A. Moreover B. Because C. Although D. However
5.A. polluting B. polluted C. nonpolluting D. pollution

VIII. Rewrite the following sentences:

1. The failure of the team caused us great disappointment.

We were_________________________

2. It is very noisy in the city but we enjoy living there.

Although_________________________

3. They have chosen John for the school’s football team.

John has __________________________

4. Almost all our energy/ come/ oil/ gas/ natural gas. We/ them/ fossil fuels.

_________________________________

-The end-

Đáp án đề thi lớp 7 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. B

2. A

3. C

II. Choose the best answer:

1. A

2. C

3. A

4. A

5. B

6. A

7. A

8. D

9. D

10. C

III. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. C

2. D

IV. Decide the underlined part A, B, C, or D that is not correct in standard English.

1. D

2. B

3. A

V. Give the correct form of the words given to complete the sentences:

1. Including - lower

2. Fewer - satisfied

VI. Read the following paragraph and decide T (true) or F (false)

1. T

2. F

3. T

4. F

5. T

VII. Choose the correct option for each blank to complete the passage.

1. A

2. B

3. A

4. D

5. C

VIII. Rewrite the following sentences:

1. We were disappointed at the failure of the team

2. Although it is very noisy in the city, we enjoy living there

3. John has been chosen for the school’s football team

4. Almost all our energy comes from oil, gas, and natural gas. We call them fossil fuels.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 5. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 7 hay như Đề thi lớp 7 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 4, Đề cương ôn tập Tiếng Anh lớp 7 học kỳ 2.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
3 1.319
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm