Bài tập tiếng Anh lớp 11 Unit 9: The Post Office có đáp án

Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 11 unit 9 The post office

Mời quý thầy cô giáo và các em học sinh tham khảo Bài tập trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh lớp 11 Unit 9 The Post Office có đáp án trên VnDoc.com. Đây là bộ sưu tập tài liệu được chúng tôi chọn lọc và tổng hợp nhằm giúp quý thầy cô giáo và các em học sinh tiện theo dõi. Các tài liệu trong bộ sưu tập này sẽ cung cấp các bài tập trong Unit 9 nhằm giúp các em luyện tập và nắm vững cách làm các bài tập trong Unit 9 lớp 11 The post office.

PHẦN I: READING

Đọc đoạn văn sau và chọn một từ thích hợp nhất điền vào chỗ trống, từ câu 1 đến câu 15

THE TREAT TO THE ENVIRONMENT

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in ___1___. Many ___2___ of animals are threatened and could easily become ___3___ if we do not make an effort to ___4___. There are many reasons for this. In some cases, animals are ___5___ for their fur or for other valuable parts of their bodies. Some birds, ___6___ as parrots, are caught ___7___ and sold as pets. For many animals and birds, the problem that their habitat, the ___8___ where they live is ___9___. More ___10___ is used for farms, for houses or industry, and there are fewer open ___11___ than there once were. Farmers use powerful chemicals to help them grow better ___12___, but these chemicals pollute the environment and ___13___ wildlife. The most successful animals on earth, human beings, will soon be the only ones ___14___, unless we can ___15___ this problem.

Câu 1: A. danger B. problem C. threat D. vanishing

Câu 2: A. forms B. more C. marks D. species

Câu 3: A. empty B. vanished C. disappeared D. extict

Câu 4: A. harm B. serve C. protect D. safe

Câu 5: A. extinct B. hunted C. chased D. game

Câu 6: A. or B. like C. such D. where

Câu 7: A. alive B. for living C. for life D. lively

Câu 8: A. site B. pint C. place D. spot

Câu 9: A. disappearing B. escaping C. exhausting D. departing

Câu 10: A. soil B. area C. land D. earth

Câu 11: A. up B. spaces C. air D. parts

Câu 12: A. fields B. herbs C. crops D. products

Câu 13: A. spoil B. wrong C. harm D. wound

Câu 14: A. missing B. left C. over D. survived

Câu 15: A. answer B. calculate C. explain D. solve

Đọc đoạn văn sau và chọn một phương án thích hợp nhất để trả lời câu hỏi, từ câu 1 đến câu 5

Today I'd like to begin a discussion on the problem of the heating up the earth. First we'll touch on the relationship between fluorocarbons and the ozone layer. You probably remember that the ozone layer is the protective shield around the earth. It is important to all life, because it filters out harmful ultraviolet light from the sun. Ozone itself, a form of oxygen, is regularly destroyed by natural chemical processes.

The problem now is that too much of the ozone layer is being destroyed. Scientists suspect that certain chemicals, such as fluorocarbons, are contributing to the depletion of the ozone layer. And how do we use fluorocarbons? The most common uses are in spray cans and cooling systems. The chemical pollution from theses fuorocrabons can account for some of the ozone losses that have been reported. There are, however, new studies linking the sun itself to the depletion of the ozone layer. We'll go into that new study more next time.

Câu 1: Who is the most likely speaker?

A. A mechanic B. A professor C. A doctor D. A chemist

Câu 2: What is the speaker's main topic?

A. Fluorocarbons and ozone layer B. Ultraviolet

C. Air-conditioning systems D. The uses of spray cans

Câu 3: What is the most important purpose of the ozone layer?

A. Providing fluorocarbons B. Shielding the sun

C. Protecting the earth D. Destroying chemicals

Câu 4: What is the ozone layer made of?

A. Ultraviolet light B. Shields C. Oxygen D. Fluorocarbons

Câu 5: What will the speaker probably discuss next?

A. The make-up of the ozone layer

B. How to make air conditioners with fuorocarbons

C. Harmful effects of ultraviolet light

D. The sun as a cause of ozone layer depletion

PHẦN II: VOCABULARY

Dùng những từ đã cho điền vào chỗ trống để hoàn thành câu:

e-mail

communicable

communication

telecommunication

judgement

message

on-line

well-trained

facsimile service

fax

delivery

installation

1. I tried working at home, but I prefer working ________ in the office so that I've got access to the computer database.

2. If you want to connect us, please send us a(n) _________ or write us a(n) ________.

3. The _________ cost for the air-conditioner will be small.

4. Maria always shows excellent ________ conditioner will be small.

5. Our ________ staff are always courteous and helpful to customers.

6. I'd like this letter sent by special ________. I can pay extra money for it.

7. Letters, e-mail ________, and calls are private means of __________.

8. Our ________ will help you send a document over distance.

9. Ideas, emotions or thoughts have to be presented in ways which make them _______.

10. The IBC company specializes in _________, sending and receiving of messages over distance by telephone, radio and television.

Viết lại các câu sau

1. Most of the people speak German. They live in Australia.

→ ................................................................................................................

2. The bus isn't running today. It goes to Oxford.

→................................................................................................................

3. I don't like the man. He is going out with my sister.

→................................................................................................................

4. Michelangelo is one of Italy's greatest artists. He lived until he was 90.

→ ................................................................................................................

5. Mary was staying with her friend. He has a big house in Scotland.

→................................................................................................................

6. The person asked me some very difficult questions. He interviewed me.

→ ................................................................................................................

7. Charlie Chaplin became a very rich man. He was from a poor family.

→................................................................................................................

8. The 1992 Olympics were held in Barcelona. It is in the north-east of Spain.

→................................................................................................................

ĐÁP ÁN

PHẦN I: READING

Đọc đoạn văn sau và chọn một từ thích hợp nhất điền vào chỗ trống, từ câu 1 đến câu 15

1 - A; 2 - D; 3 - D; 4 - C; 5 - B;

6 - C; 7 - A; 8 - C; 9 - A; 10 - C;

11 - B; 12 - C; 13 - C; 14 - B; 15 - D;

Đọc đoạn văn sau và chọn một phương án thích hợp nhất để trả lời câu hỏi, từ câu 1 đến câu 5.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - C; 5 - D;

PHẦN II: VOCABULARY

Dùng những từ đã cho điền vào chỗ trống để hoàn thành câu:

1 - online

2 - fax - e-mail;

3 - installation;

4 -

5 - well - trained;

6 - facsimile service;

7 - message - communication;

8 - telecommunication

9 - communicable;

10 - delivery;

Viết lại các câu sau

1 - Most of the people who live in Australia, speak German.

2 - The bus which goes to Oxford, isn't running today.

3 - I don't like the man who is going out with my sister.

4 - Michelangelo who is one of Italy's greatest artists, lived until he was 90.

5 - Mary was stay with her friend who has a big house in Scotland.

6 - The person who interview me, asked me some very difficult questions.

7 - Charlie Chaplin who was from a poor family, became a very rich man.

8 - The 1992 Olympics were held in Barcelona, which is in the north-east of Spain.

Trên đây là Bài tập tiếng Anh lớp 11 Unit 9 The post office có đáp án. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như:Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 11 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Đánh giá bài viết
5 6.165
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm