Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. house B. mouse C. shout D. ought
2. A. noise B. soil C. doing D. boil
3. A. could B. our C. should D. would
4. A. so B. told C. now D. go
5. A. lesson B. house C. sound D. noisy

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. We _______ turn off our lights and other electric equipment during the Earth Hour.

A. can

B. should

C. need

D. ought

2. She _____________ come on holiday next month if her parents give her permission

A. can’t

B. will be able to

C. could

D. couldn’t

3. We should use reusable water bottles ______ of plastic ones.

A. because

B. instead

C. despite

D. however

4. If there is an earthquake, the villagers _______ in the shelter

A.will stay

B. stay

C. stayed

D. would stay

5. The town will flood if there _____ a downpour.

A. would be

B. is

C. was

D. will be

6. In the future, cars might use energy from ________.

A. gas

B. water

C. oil

D. power

7. Our dream house will be located______ the sea.

A. on

B. at

C. in

D. between

8. Don't _______ old things because perhaps you will need them later.

A. throw

B. throw away

C. throwing

D. throwing away

9.________causes many breathing problems.

A. Fresh air

B. Fresher air

C. Polluting air

D. Polluted air

10. We won't use CD players because we will have smart watches that ________ music.

A. play

B. plays

C. hear

D. listen to

III. Give the correct form of the verbs in the brackets:

1. Hoa ______ (be) tall and thin. She ______ (have) long back hair.

2. A: Where _______ the children ______(go) now?

B: They (go) _______ to the park

3. He (ride) _______ a bike to school every day.

IV. Give the correct form of the word given to complete the sentences:

1. Merlion is a _____ with the head of a lion and the body of a fish. (CREATE)

2. It’s the (good) _______ service we’ve ever been had in New York.

3. I would like to have a ______ TV in my future house. (wire)

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the passage

Rescue robots (1)_____ hi-tech toys, but we are now using more robotic planes, helicopters. We can use them after storms, earthquakes, or fires to provide us with important (2)_______. They have cameras and microphones that help rescue workers understand how much damage (3) ______ and (4)______where the victims are. These planes work (5)________ between 30 and 120 metres in the air and they can rescue people in somewhere very dangerous.

1. A. look B. look like C. looks like D. look at
2. A. information B. newspapers C. ideas D. thing
3. A. there B. it was C. there has D. there is
4. A. find B. find out C. finds D. finds out
5. A. much B. more C. the best D. best

VI. Read the passage carefully, and then answer the questions

Getting back to nature

The Little Morocco is a beautiful building. We used stone and mud to build the hotel. There are skylights - windows in roof to let light in - so we save electricity. The skylights give us light in the day, we don't use electric lights. We don't use chemicals to clean the rooms because we don't want to damage the environment.

You can walk in the mountains near the hotel and see lots of local wildlife. Enjoy a boat trip on the lake and see the amazing waterfalls. or visit the beautiful caves.

1. What did they use to build the house?

2. How can the skylights help us to save electricity?

3. Why don't they use chemicals to clean the rooms?

4. What can you see in the mountains?

5. What are the activities for a boat trip?

VII. Write the full sentences. Use the words given

1. I/ go/ library/ last night/ and/ probably/ go/ there/ tonight/ too //.

2. Tom/ not come/ class/ today/ and/ probably/ not come/ tomorrow/ either.

VIII. Rewrite the following the sentences

1. We will plant more trees. The air will be fresher.

If __________________________

2. We will use recycled products. We will save money.

If __________________________

IX. Find a mistake in each sentence:

1. If we keep on using more and more cars, we are running out of oil.

         A              B                  C         D

2. We should reuse and recycling bottles and cans to reduce garbage.

              A         B          C                 D

3. The food was delicious, but most things didn’t cheap.

   A       B              C         D

4. I ate noodles for dinner, but I wasn’t eat anything for lunch.

    A         B             C       D

5. Last summer my parents buyed me a lot of different gifts.

         A               B      C            D

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 2

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. C

3. B

4. C

5. D

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. B

2. B

3. B

4. A

5. B

6. B

7. A

8. B

9. D

10. A

III. Give the correct form of the verbs in the brackets:

1. is -has

2. are - going - are going

3. rides

IV. Give the correct form of the word given to complete the sentences:

1. creature

2. best

3. wireless

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the passage

1. B

2. A

3. D

4. A

5. D

VI. Read the passage carefully, and then answer the questions

1. They used stone and mud to build the hotel

2. They give us light in the day, so we don’t use electric lights

3. Because they don’t want to damage the environment

4. You can see lots of local wildlife

5. You can enjoy a boat trip on the lake, see the amazing waterfalls, or visit the beautiful caves.

VII. Write the full sentences. Use the words given

1. I went to the library last night and I will probably go there tonight too.

2. Tom didn’t come to class today and he probably won’t come tomorrow either.

VIII. Rewrite the following the sentences

1. If we plant more trees, the air will be fresher

2. If we use recycled products, we will save money.

IX. Find a mistake in each sentence:

1. C

2. B

3. D

4. C

5. B

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1, 40 đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 có đáp án,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
3 1.350
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm