Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 9

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 9 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 9

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. both B. teeth C. smooth D. fourth
2. A. weather B. wealthy C. clothing D. bathing
3. A. lucky B. why C. shy D. buy

II. Find the odd one out

1. A. apricot B. blossom C. flower D. shopping
2. A. basketball B. volleyball C. chess D. football

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. Marathon is considered a/an______ sport.

A. team

B. individual

C. indoor

D. sporting

2. "I enjoy playing tennis."

A. - "I don't like reading."

B. - "Where do you play?"

C. - "In the afternoons."

D. - “In the mornings”

3. My father _____ Kuala Lumpur three times

A. visit

B. will visit

C. visited

D. has visited

4. People in Tokyo are very polite______ friendly.

A. or

B. and

C. but

D. So

5. Eiffel Tower is the most ______ landmark in the world

A. been

B. looked

C. designed

D. visited

6. My father is fond of sports. He goes to the Sports Club to watch ____every Saturday

A. Racing horses

B. Race horse

C. Horse races

D. Horsing race

7. My mother has been busy ___ all afternoon

A. cook

B. cooking

C. to cook

D. cooked

8. When you are going mountain climbing, you ____check the weather

A. should

B. need

C. may

D. can

9. Your car is still in the garage; it ____ ready by next Thursday

A. is

B. was

C. has been

D. will be

10. Walking to school will help ____air pollution

A. Refill

B. Reuse

C. Recycle

D. Reduce

IV. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

Tokyo, the capital of Japan, is a big city. The city is filled with factories, large office buildings. banks, restaurants, and shops of all sizes. It is a (1)_________for Japanese art, and is home to more than 100 colleges and universities. The city is (2)_______an important seaport. Most Japanese companies have (3)________main offices in Tokyo. At the heart of Tokyo is the Imperial Palace. This is the place (4)__________the Emperor of Japan lives with his family. Tokyo is one of the world's biggest and most crowded (5)___.

1. A. house B. city C. center D. capital
2. A. and B. also C. but D. so
3. A. its B. their C. theirs D. some
4. A. what B. where C. which D. for
5. A. city B. a city C. cities D. the cities

V. Find a mistake in the four underlined parts of each sentence

1. People collect (A) the broken (B) glass and sending (C) it to the factories (D).

2. My niece can (A) read by (B) the time she was (C) four years (D) old

3. Tom won’t be (A) able working (B) in the shed because (C) he is ill (D)

VI. Read the passage, and then choose the correct answers.

Tokyo is the capital of Japan. In Tokyo, there are always too many people in the place where you want to come.

People are very polite even when they often spend a long time on traffic jams. Tokyo is different from London when you want to walk to a place.

During the day, most people travel to work by train. Tokyo people buy six million train tickets every day. Although they are usually crowded, Japanese trains are very good. They always leave and arrive on time. On a London train, everybody in a seat seems to be asleep whether the journey is long or short.

The worst time to be in the street at night is about 11.30 when the nightclubs are closing and everybody wants to go home.

1. Tokyo is different from London because .

A. it has a larger population

B. it is a noisy city

C. it is more difficult to walk to somewhere

D. its people are friendly and more polite

2. When does the writer think the worst time to go into the street?

A. When the nightclubs are closing.

B. At 8.00 am.

C. When the trains are full.

D. At 11.30 am

3. What does the writer think of Japanese trains?

A. They are very nice and comfortable.

B. There are not enough trains.

C. They often run late.

D. They leave and arrive on time.

4. In London trains, every British in a seat .

A. reads a newspaper

B. looks like being asleep

C. talks with other people

D. looks out of the window.

5. Which statement is NOT true according to the passage?

A. Most people in Tokyo travel to work by train.

B. It is very difficult to go around in Tokyo.

C. When Japanese people are on traffic jams, they are not polite.

D. Trains in Tokyo are very good - they always leave and arrive on time.

VII. Write correct sentences, using the words or phrases given.

1. Da Nang/ attract/ lots/ tourists/ because/ it/ most beautiful/ beaches/ Viet Nam.

2. Hoi An/ famous/ old houses and buildings/ traditional crafts.

3. You/ see/ latest Batman film?

4. Temple of Literature/ one/ Ha Noi's/ famous/ landmarks.

5. Merlion/ lion's head/ fish's body/ symbol/ Singapore.

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. B

3. D

II. Find the odd one out

1. D

2. C

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. B

2. B

3. D

4. B

5. D

6. C

7. B

8. A

9. D

10. D

IV. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

1. C

2. B

3. B

4. B

5. C

V. Find a mistake in the four underlined parts of each sentence

1. C

2. A

3. B

VI. Read the passage, and then choose the correct answers.

1. C

2. A

3. D

4. B

5. C

VII. Write correct sentences, using the words or phrases given.

1. Da Nang attracts lots of tourist because it has the most beautiful beaches in Vietnam

2. Hoi An is famous for the old houses and buildings, and traditional crafts

3. Hoave you ever seen the latest Batman film?

4. The Temple of Literature is one of Hanoi’s famous landmarks

5. Merlion with a lion’s head and a fish’s body is the symbol of Singapore

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 9. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Bộ đề thi học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020, Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 8... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 292
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm