Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 12 Unit 4 The Mass Media

Với mong muốn giúp các em học sinh học tốt tiếng Anh lớp 12 mới Unit 4, VnDoc.com đã đăng tải nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 12 theo từng kỹ năng tiếng Anh cơ bản khác nhau. Tài liệu ôn tập tiếng Anh chuyên đề Ngữ pháp tiếng Anh Unit 4 có đáp án nhiều câu hỏi trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em hoc sinh cải thiện kỹ năng làm bài hiệu quả cũng như ôn tập kiến thức trọng tâm Unit 4 hiệu quả.

Bài tập tiếng Anh 12 Unit 4: The Mass Media có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 12 mới Unit 4 phần Ngữ pháp (Grammar) có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 mới theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Trắc nghiệm tiếng Anh Unit 4 lớp 12 có đáp án tổng hợp những cấu trúc tiếng Anh quan trọng xuất hiện trong Unit 4 giúp các em học sinh lớp 12 ôn tập lại kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Bài 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: The mass media are ____ of communication, such as books, newspapers, recordings, radio, movies, television, mobile phones and the Internet.

A. models.

B. means

C. parts

D. types

Question 2: TV companies ____ their programmes across the country or even across the world.

A. broadcast

B. refresh

C. connect

D. publish

Question 3: While a sports match has spectators and radio has listeners, television has ____.

A. audience

B. witnesses

C. viewers

D. commentators

Question 4: I hate ____ newspapers; they're just full of gossip, scandal and lies!

A. online

B. daily

C. tabloid

D. rubbish

Question 5: There's a great ____ show on BBC1 tonight. Contestants have to race through a supermarket as quickly as they can, filling up their trolleys as they go.

A. talk

B. game

C. quiz

D. live

Question 6: He ____ the umbrella in his right hand trying to keep his balance.

A. hold

B. held

C. has been holding

D. has held

Question 7: When I met Walters about two years before his death he didn't seem satisfied. He ____ no major book since he settled in Uganda.

A. has published

B. could have published

C. published

D. had published

Question 8: Throughout the campaign we ____ our candidate's photographs on the walls of public buildings, hoping to attract women's votes

A. have been hanging

B. hanged

C. hung

D. have hung

Question 9: Many of the people who attended Major Gordon's funeral ____ him for many years.

A. didn't see

B. wouldn't see

C. haven't seen

D. hadn't seen

Question 10: Seeing Peter's handwriting on the envelope, she ____ the letter without reading it. She has not mentioned it ever since.

A. was tearing

B. tore

C. had torn

D. has torn

Bài 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1: Each form of mass media has an important impact on society.

A. influence

B. pressure

C. affection

D. role

Question 2: The programme invited viewers to write in with their ideas.

A. people who watch the programme

B. people who sponsor the programme

C. people who produce the programme

D. people who edit the programme

Question 3: Journalists can make mistakes, so don't believe everything you read in the press.

A. publications

B. news bulletins

C. reference books

D. newspapers and magazines

Question 4: Face-to-face socializing is not as preferred as virtual socializing among the youth.

A. Direct

B. Facial

C. Available

D. Instant

Question 5: She thinks that unfortunately they may not understand the benefits of online information.

A. advantages

B. points

C. features

D. amounts

Bài 3. Choose the correct answer.

1. About 15,000 years ago, northern Wisconsin ______ under ice a mile deep.

A. buried

B. was burying

C. was buried

D. had buried

2. Edward was new on the job, but he quickly fit himself into the ______ routine of the office.

A. established

B. establishing

C. establishes

D. establish

3. The Mayan Indians ______ an accurate and sophisticated calendar more than seven centuries ago.

A. were developed

B. developed

C. are developed

D. have been developed

4. George is ______ Lisa.

A. marry with

B. marry to

C. married with

D. married to

5. The rescuers ______ for their bravery and fortitude in locating the lost mountain climbers.

A. were praised

B. praised

C. were praising

D. praising

6. When I woke up and looked outside, the landscape had changed. The ground had been lightly ______ with a dusting of snow during the night.

A. covering

B. cover

C. covers

D. covered

7. We can't even walk in the storm. Let's wait in the hallway where we'll be ______ the strong winds until things quiet down.

A. protected from

B. protected by

C. protecting from

D. protecting by

8. "______ about the eight o'clock flight to Chicago?" - "Not yet."

A. Has been an announcement made

B. Has an announcement made

C. Has an announcement been made

D. Has been made an announcement

9. Last night a tornado swept through Rockville. It ______ everything in its path.

A. destroyed

B. was destroyed

C. was being destroyed

D. had been destroyed

10. Be sure to wash the vegetables throroughly. A lot of pesticide residues ______ on unwashed produce.

A. can find

B. can found

C. can be found

D. can be finding

Đáp án bài tập tiếng Anh 12 Unit 4 The mass media

Bài 1. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - C; 5 - B;

6 - B; 7 - D; 8 - C; 9- D; 10- B

Bài 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1 - A; 2 - A; 3 - D; 4 - A; 5 - A;

Bài 3. Choose the correct answer.

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - D; 5 - A; 

6 - D; 7 - A; 8 - C; 9 - A; 10 - C;

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 12 Unit 4 Grammar Part kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
1 5.966
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm