Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 3 People's background hệ 7 năm

Trắc nghiệm Unit 3 lớp 10 People's background

Nằm trong bộ đề bài tập tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit, Bài tập Unit 3 People's background lớp 10 có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập trắc nghiệm và tự luân tiếng Anh lớp 10 khác nhau giúp các em ôn tập nâng cao những kỹ năng tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

* Xem thêm Hướng dẫn học Unit 3 SGK tiếng Anh 10 tại:

Soạn Unit 3 lớp 10 People's background hệ 7 năm

I. Choose the word that has the underlined letter (s) pronounced /e/ or /æ/

1. a. father b. education c. background d. career
2. a. private b. shy c. hard d. rare
3. a. brilliant b. tragic c. hatred d. mature
4. a. death b. year c. receive  d. teacher
5. a. prevent b. grade c. determine d. English
6. a. awarded b. academic c. address d. another

II. Complete the passage with correct form of the words from the box.

force possible start emigrate write

determine physic final educate establish

Elizabeth Blackwell was born in England in 1821 and (1) ............... to New York City when she was ten years old. One day she decided that she wanted to become a doctor. That was nearly (2) ............... for a woman in the middle of the nineteenth century. After (3) ............... many letters seeking admission to medical schools, she was (4) ............... accepted by a doctor in Philadelphia. So (5) ............... was she that she taught school and gave music lessons to earn money for her tuition.

In 1849, after graduation from medical school, she decided to further her (6) ............... in Paris. She wanted to be a surgeon, but a serious eye infection (7) ............... her to abandon the idea.

Upon returning the United States, she found it difficult (8) ............... her own practice because she was a woman. By 1857, Elizabeth and her sister, also a doctor, along with another female doctor, managed to open a new hospital, the first for women and children. Besides being the first female (9) ............... in the United States and founding her own hospital, she also (10) ............... the first medical school for women.

III. Add a sentence with the past perfect, using the notes.

1. Claire looked very suntanned when I saw her last week.

She had just been on holiday (just/ be on holiday).

2. We rushed to the station, but we were too late.

(the train/ just/ go)

3. I didn't have an umbrella, but that didn't matter.

(the rain/ stop)

4. When I got to the concert hall, they wouldn't let me in.

(forget/ my ticket)

5. Someone got the number of the car the raiders used.

(steal/ it/ a week before)

6. I was really pleased to see Rachel again yesterday.

(not see/ her/ for ages)

7. Luckily, the flat didn't look too bad when my parents called in.

(just/ clean/ it)

8. The boss invited me to lunch yesterday, but I had to refuse the invitation.

(already/ eat/ my sandwiches)

9. The man sitting next to me on the plane was very nervous.

(never/ fly/ before)

10. We rushed to the cinema last night, but we were too late.

(the film/ already/ begin)

IV. Put the verbs in the past perfect or past simple.

1. I went to the box office at lunch time, but they ......................... (already/ sell) all the tickets.

2. I felt very tired when I got home, so I ......................... (go) straight to bed.

3. I felt better by the summer, but the doctor warned me not to do too much. I ......................... (be) very ill.

4. At last the committee were ready to announce their decision. They ......................... (make) up their mind.

5. 'Was Tom at the party when you arrived?' 'No, he ......................... (go) home.'

6. Sorry, I'm late. The car ......................... (break) down on my way here.

7. I ......................... (take) the book back to the library when I ......................... (read) it.

8. The house was very quiet when I............(get) home. Everybody............... (go) out for dinner.

9. After she ......................... (fill) the basket, she ......................... (go) to the check out.

10. Yesterday morning I ......................... (remember) the answer to the question Bob ......................... (ask) me the night before, so I ......................... (phone) him.

11. Last night, I ......................... (go) to Jim's room and ......................... (knock) on the door but there ......................... (be) no answer. Either he ......................... (go) out or he ......................... (not want) to see anyone.

12. Angela asked me how to use the photocopier. She ......................... (never/ use) it before, so she ......................... (not/ know) what to do.

13. Two days ago I ......................... (meet) an old friend who I ......................... (not see) for years.

14. Karen ......................... (not want) to come to the cinema with us because she ......................... (already/ see) the film.

15. When the students ......................... (do) the experiment, they ......................... (write) a report on it.

V. All of the sentences have one verb in the wrong tense. Cross and correct them.

1. It was lucky that we has decided to buy our tickets in advance.

......had decided......

2. I was pleased to see my old friends last week as we didn't see each other since we finished our course.

3. We have to wait for hours at the airport because the bad weather had delayed all the flights.

4. We missed our train, so by the time we reached the theater, the play ended and the audience was leaving the theater.

5. At the end of their meal they found they couldn't pay the bill because they didn't bring any money with them.

6. The children were thrilled when they unwrapped the electric toys, but when they discovered that nobody bought a battery they were very disappointed

7. When I came out of the cinema I had found that a thief had taken my car radio.

8. At first the authorities thought the athlete had been taking drugs, but they soon realized they mixed up the results of the tests.

9. When the film star into the restaurant I didn't recognize her because I didn't see any of her film.

10. When we reached the city center we couldn't find a parking space, so we had decided to go by bus the next time.

VI. Choose the correct form of the verbs.

A young man walked into a supermarket in Southampton and (1) put/ had put a few items of food in a basket. He (2) chose/ had chosen a time when not many people (3) shopped/ were shopping in the store. He (4) found/ had found a checkout where no one else (5) had waited/ was waiting. When the cashier (6) checked/ had checked the goods, the man (7) gave/ was giving her a £10 note. When she (8) was opening/ opened the till, the man quickly (9)snatched/ had snatched all the money from it and (10) ran/ had run out of the store before she (11) had realized/realized what (12) was happening/ happened. At the time the security guard (13) stood/ was standing at the other end of the store. When staff (14) checked/ had checked the records in the till, they (15) had found/ found that the thief (16) took/ had taken only £4. 37. As he (17) left/ had left the £10 note behind, the operation (18) cost/ had cost him £5.63.

VII. Choose the correct answers.

1.‘Was Tom there when you arrived?’ ‘Yes, but he…………home soon afterwards.’

a. goes

b. went

c. had gone

d. were going

2. Before Jennifer won the lottery, she …………… any kind of contest.

a. hasn’t entered

b. doesn’t enter

c. wasn’t entering

d. hadn’t entered

3.‘Who was the woman in red dress? Did you know?’

‘No. I …………… who she was. I …………… her before.’

a. didn’t know/ hadn’t seen

b. didn’t know/ hasn’t seen

c. hadn’t known/ hadn’t seen

d. don’t know/ hasn’t seen

4. Did you say that you …………… here only three days ago?

a. were coming

b. had come

c. have come

d. come

5. By the time he arrived at the party, all his classmates ……………

a. has left

b. left

c. was leaving

d. had left

6. When I was a child …………… the violin.

a. I was playing

b. I had played

c. I play

d. I played

7. It’s two years …………… Joe.

a. that I don’t see

b. that I haven’t seen

c. since I didn’t see

d. since I saw

8. The man sitting next to me on the plane was nervous because he …………… before.

a. hasn’t flown

b. didn’t fly

c. hadn’t flown

d. wasn’t flying

9. They …………… in Scotland for ten years. Now they live in London.

a. lived

b. have lived

c. has been living

d. had lived

10. As soon as Laura …………… the house, it started to rain.

a. has left

b. was leaving

c. had left

d. had been leaving

11. Sorry we’re late, we …………… the wrong turning.

a. had taken

b. were taking

c. took

d. are taking

12. We …………… in New York for ten years and then we …………… here in 1987.

a. have lived/ moved

b. lived/ moved

c. lived/ had moved

d. had lived/ moved

13. When Martin …………… the car, he took it out for a drive.

a. had repaired

b. has repaired

c. repaired

d. was repairing

14. We …………… them before the reception yesterday.

a. haven’t met

b. hadn’t met

c. didn’t meet

d. wouldn’t meet

15. Karen didn’t want to come to the cinema with us because she …………… the film.

a. has already seen

b. already had seen

c. had already seen

d. saw

ĐÁP ÁN

I. 1.c 2.d 3.b 4.a 5.a 6.b

II.

1. emigrated

3. writing

5. determined

7. forced

9. physician

2. impossible

4. finally

6. education

8. to start

10. established

III.

2. The train had just gone.

7. I had just cleaned it.

3. The rain had stopped.

8. I had already eaten my sandwiches.

4. I had forgotten my ticket.

9. He had never flown before.

5. They had stolen it a week before.

10. The film had already begun.

6. I hadn’t seen her for ages.

 

IV.

1. had already sold

9. had filled - went

2. went

10. remembered – had asked - phoned

3. was

11. went – knocked – was – had gone – didn’t want

4. had made

12. had never used – didn’t know

5. had gone

13. met – hadn’t seen

6. broke

14. didn’t want – had already seen

7. took – had read

15. did - wrote

8. got – had gone

 

V.

2. didn’t see → hadn’t know

7. had found → found

3. have to → had to

8. mixed → had mixed

4. ended → had ended

9. didn’t see → hadn’t seen

5. didn’t bring → hadn’t brought

10. had decided → decided

6. bought → had bought

 

VI.

1. put

7. gave

13. was standing

2. had chosen

8. opened

14. checked

3. were shopping

9. snatched

15. found

4. found

10. ran

16. had taken

5. was waiting

11. realized

17. had left

6. had checked

12. was happening

18. had cost.

VII.

1.b

2.d

3.a

4.b

5.d

6.d

7.d

8.c

9.a

10.c

11.c

12.d

13.a

14.b

15.c

             

Trên đây là Bài tập tiếng Anh 10 Unit 3 People's background có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,....được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Mời các bạn tiếp tục vào tham khảo:

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 10 Unit 4: Special Education

Ngữ pháp Tiếng Anh lớp 10 Unit 4: Special Education

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 4: Special Education Số 1

để chuẩn bị tốt nhất cho bài học tiếp theo. Chúc các bạn học tập có hiệu quả!

Đánh giá bài viết
6 18.169
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm