Bài tập Tiếng Anh lớp 7 Unit 6 The First University In Viet Nam

Ôn tập Tiếng Anh 7 Unit 6 năm học 2021 - 2022

Đề luyện tập Tiếng Anh lớp 7 Unit 6: The first university in Viet Nam có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Bài tập Tiếng Anh lớp 7 chương trình mới theo từng Unit do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập Tiếng Anh được biên tập dựa trên nội dung bài học giúp học sinh lớp 7 củng cố kiến thức đã học về Từ vựng Tiếng Anh, cấu trúc Ngữ pháp Tiếng Anh quan trọng như Câu bị động,...

I. Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. children B. chicken C. sandwichD. chilli

2. A. culture B. chapter C. feature D. literature

3. A. chair B. architect C. cheese D. child

4. A. advance B. imperial C. academy D. around

5. A. emperor B. recognition C. tablet D. temple

Xem đáp án
1. C 2. B 3. B 4. A 5. C

II. Find which word does not belong to each group.

1. A. pagoda tutor B. temple C. pavilion D. pagoda

2. A. in B. behind C. between D. for

3. A. lecturer B. teacher C. professor D. locate

4. A. located B. visited C. surrounded D. grown

5. A. teach B. locate C. learn D. study

6. A. centre B. cultural C. architectural D. historical

7. A. form B. establish C. found D. find

8. A. juice B. cheap C. chop D. jam

9. A. college B. village C. university D. high school

10. A. culture B. pagoda C. tomb D. temple

Xem đáp án
1. A 2. D 3. D 4. D 5. B 6. A 7. D 8. B 9. B 10. A

III. Choose the best answer.

1. Many beautiful Cham Towers in Ninh Thuan Province __________ and now _______ many domestic and foreign tourists.

A. restored – were attracted C. was restored – attracted

B. were restored – attract D. restored – attracted

2. Minh Mang Tomb __________ construction in 1841, and __________ three years later.

A. started – completed C. was started – was completed

B. started – was completed D. was started – completed

3. A lot of flowers __________ in Da Lat throughout the year.

A. grow B. grew C. growing D. Are grown

4. Papers at the Royal examinations in the past were __________ by the King.

A. passed B. correct C. check D. graded

5. The Temple of Literature __________ by old trees and __________ many interesting things.

A. is surrounded – contains C. is surrounded - is contained

B. surrounds – is contained D. surrounds – contains

6. In 2003, four __________ of Emperor Ly Thanh Tong, Emperor Ly Nhan Tong, Emperor Le Thanh Tong and Chu Van An were built in the Temple of Literature.

A. forms B. statues C. photos D. stone tablets

7. The first Doctors’ stone tablets __________ in 1484.

A. are erected B. erected C. was erected D. were erected

8. In 2010, the 82 Doctors’ stone tablets __________ as a Memory of the World.

A. were recognised C. recognising

B. are regconised C. recognised

9. Many precious relics __________ in the Temple of Literature.

A. are kept B. is kept C. kept D. keep

10. The Temple of Literature __________ in 1070.

A. find B. found C. was found D. was founded

11. Many kinds of fruits and vegetables __________ at the floating market in Can Tho.

A. sell B. will sell C. are sold D. are selling

12. Oxford University __________ the oldest university in the English speaking world.

A. is regarded C. considered to be

B. is regarded as D. is considered being

13. Tan Ky House in Hoi An __________ over two hundred years ago.

A. build B. is built C. is to built D. was built

14. Bach Mai National Park __________ close to the sea.

A. locates B. located C. is located D. is being located

15. Student at Oxford University __________ by famous lecturers and tutors in many departments.

A. teach and support C. are taught to support

B. taught and supported D. are taught and supported

16. The Imperial Academy was __________ young men for the country.

A. used to educating C. used to educate

B. use to educate D. used of educating

17. The students at the Imperial Academy were carefully __________ for the National examinations first, then the Royal examinations.

A. taken B. learned C. prepared D. studied

18. The Imperial Academy was in __________ 1076 under Emperor Ly Nhan Tong.

A. construct B. constructed C. build D. constructing

19. The students of the Imperial Academy __________ from local examinations all over the country.

A. selected B. selecting C. was selected D. were selected

20. The Imperial Academy was regarded __________ the first university in Viet Nam.

A. to B. as C. for D. of

Xem đáp án

1. B 2.C 3. D 4. A 5. A 6. B 7. D 8. A 9. A 10. C

11. C 12. B 13. D 14. C 15. D 16. C 17. C 18. B 19. D 20. B

*Tải file để xem chi tiết*

Một số tài liệu để học tốt Tiếng Anh lớp 7 khác:

Trên đây là Bài tập Tiếng Anh lớp 7 Unit 6 The First University In Viet Nam. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm tài liệu tiếng Anh được cập nhật liên tục trên VnDoc.com như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến...

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, VnDoc mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn. 

Đánh giá bài viết
18 13.018
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm