Bài tập tiếng Anh 8 Unit 3 At home hệ 7 năm

Trắc nghiệm Unit 3 lớp 8 At home có đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 8 Unit 3 At home có đáp án được VnDoc.com sưu tầm và đăng tải là tài liệu ôn thi tiếng Anh lppws 8 theo tưng Unit hữu ích, giúp các bạn luyện tập và củng cố kiến thức Tiếng Anh trong chương trình phổ thông lớp 8 hiệu quả. Sau đây mời các em vào tham khảo.

* Xem thêm Hướng dẫn học Unit 3 SGK tiếng Anh lớp 8 tại:

Soạn Unit 3 lớp 8 At home hệ 7 năm

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. pa b. match  c. lamp  d. save
2. a. cover b. folde c. send  d. answer
3. a. injure  b. knife c. kill  d. sink
4. a. steamer  b. reach c. breakfast  d. bead
5. a. reach  b. such  c. chemical  d. chore

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6. She felt and hurt_______.

a. her

b. herself

c. himself

d. myself

7. They bought ______ a new car.

a. theyseif

b. theyselves

c. themselves

d. themself

8. They _____ talk in the library.

a. mustn't

b. don't have to

c. shouldn't to

d. needn't to

9. He ______ wear a suit to work but he usually does.

a. doesn't have to

b. mustn't

c. have to

d. must

10. _____ not ask Kate to go with you?

a. When

b. Why

c. What

d. Who

11. I asked Sara ______ me to the station.

a. drive

b. drives

c. to drive

d. driving

12. Her parents won't let her_______ with her friends.

a. go out

b. goes out

c. to go out

d. going out

13. It takes a long time ______ a language.

a. learn

b. to learn

c. learning

d. learns

14. From the tower, they looked down on the city________ .

a. above

b. beneath

c. over 

d. next

15. Our lives depend on _____ .

a. electric

b. electricity

c. electrically

d. electrical

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16. I usually go to work with (A) a friend, but (B) yesterday I drove to work by himself (C) because he was (D) ill. 

17. Alex doesn't have (A) to take his (B) medicine yesterday because (C) he was better (D)

18. It is (A) not safe leaving (B) small objects (C) around the (D) house. 

19. Please try being (A) quiet when (B) you come home (C) because everyone will be (D) asleep. 

20. He said (A) that my (B) sister is a good (C) cooker (D).

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

I'm a student (21) _____ Bristol University. I share a house with three other students. It's quite a (22) _____ house. We all have our own (23)_____ There (24) _______ a bed, a desk, a chair, and a wardrobe in the room. It has a washbasin and a mirror in the corner, too. We all share the kitchen, the living room, and the bathroom. We sometimes have arguments about things, like when someone spends too long (25)______ the bathroom, but we have a lot of fun, (26)_______ .

21. a. in

b. at

c. on

d. inside

22. a. tall

b. big

c. heavy

d. old

23. a. rooms

b. flats

c. houses

d. apartments

24. a. has

b. have

c. is

d. are

25. a. on

b. in

c. at

d. over

26. a. too

b. either

c. neither

d. a & b

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

I live in a house near the sea. It's an old house, about 100 years old, and it's very small. There are two bedrooms upstairs but no bathroom. The bathroom is downstairs next to the kitchen and there's a living room where there is a lovely old fireplace. There's a garden in front of the house. The garden goes down to the beach and in spring and summer there are flowers everywhere. So, I have a lot of visitors. My city friends often stay with me.

I love my house for many reasons: the garden, the flowers in summer, the fire in winter, but the best thing is the view from my bedroom window.

27. Where does the author live?

a. near the sea

b. in the country

c. in the city

d. a & b

28. How many rooms are there in his/ her house?

a. two

b. three

c. four

d. five

29. There's a garden _____ the house.

a. before

b. behind

c. beside

d. beneath

30. The author loves the house because of _____

a. the garden

b. the flowers in summer

c. the fire in winter

d. all are correct

31. What does the author like best?

a. the lovely old fireplace

b. the garden

c. the flowers in spring and summer

d. the view from his/ her bedroom window.

Đáp án

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - d; 2 - c; 3 - b; 4 - c; 5 - c;

II. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - b; 7 - c; 8 - a; 9 - a; 10 - b;

11 - c; 12 - a; 13 - b; 14 - b; 15 - b; 

III. Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

16 - c; 17 - a; 18 - b; 19 - a; 20 - d; 

IV. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

21 - b; 22 - b; 23 - a; 24 - c; 25 - b; 26 - a;

V. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it.

27 - d; 28 - d; 29 - a; 30 - d; 31 - d; 

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh 8 Unit 3 At home có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
7 18.046
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm