Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 3

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 3 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com biên soạn có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 3

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. red B. tent C. end D. forest
2. A. lake B. bag C. take D. nature
3. A. island B. plaster C. cost D. longest
4. A. map B. area C. hat D. plan
5. A. post B. cost C. question D. coast

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. I usually play football when I have ________.

A. spare time

B. good time

C. no time

D. times

2. In team sports, the two teams _______ against each other in order to get the better score.

A. are

B. do

C. make

D. compete

3._______draw on the walls and tables, please .

A. Do

B. Don't

C. Should

D. Shouldn't

4. The Eiffel Tower is the most_______ landmark in the world.

A. visit

B. visiting

C. visited

D. to visit

5. Britain's most common______ activities are watching TV and films, and listening to the radio.

A. free

B. leisure

C. good

D. popular

6. This is the first time that I _________ a 3D film.

A. watch

B. watched

C. have ever watched

D. have never watched

7. Nha Trang is also considered Viet Nam's ________ seaside resort town.

A. more famous

B. most famous

C. most visiting

D. the most famous

8."Which _______ is Britain in?" - "Europe"

A. country

B. continent

C. city

D. area

9. "It's cold outside. Remember to _________warm clothes."

A. wear

B. put off

C. put

D. get

10. _______ are the Olympic Games held?

A. How

B. How long

C. How often

D. How much

III. Read the text, and answer the questions below.

In the 1970s, skateboarding suddenly became very popular. At first, skateboarders move slowly on flat, smooth area. Then they began to ride quickly. This is called 'freestyle' skateboarding. Soon they were skateboarding skillfully up ramps and doing tricks in the air. This is called 'ramp' skateboarding. Then they started skateboarding and doing tricks on the street. This was 'street-style' skateboarding – a combination of freestyle and ramp. For this, the skateboarders needed protective clothing such as knee and elbow pads and helmets. This allowed them to skateboard safely.

Today skateboarding is still a very popular sport, and there are lots of competitions

1. When did skateboarding become very popular?

2. What are the three styles of skateboarding?

3. What was 'street-style' skateboarding?

4. Why do 'street-style' skateboarders need protective clothing?

5. Do you think skateboarding is a very popular sport now? Why or why not?

IV. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

Our future house will be on the ocean. It will be surrounded by tall trees and blue sea. But we only have salt water in the ocean. We needs fresh water for (l)________and for growing food (2)________ farms.

Ocean water is too salty (3)______. It is also too salty for watering plants. We must have the (4) ______ to make fresh water from salty water. We should be (5)______not to waste water.

1. A. drink B. to drink C. drinking D. to drinking

2. A. on B. at C. in D. into

3. A. drink B. to drink C. drinking D. for drink

4. A. things B. suggestions C. ways D. ideas

5. A. careful B. careless C. carefully D. carelessly

V. Writing

1. Students/ class 6A/ plant/ some trees/ school yard/ tomorrow morning.

2. They/ travel/ Ha Noi/ by air.

3. They/ have/ an important test/ Friday.

4. Barbara plays chess better than Mike

Mike doesn’t _________________

5. Our sources of energy will soon end if we don’t try to save them.

Unless ________________

VI. Choose the word or the phrase that are not correct

1. How much rooms are there in the new house?

        A            B    C    D

2. I like watching TV. There are a good film on TV tonight.

         A             B           C     D

3. I’m very thirsty. I like some apple juice.

   A       B     C   D

4. How many childs does your sister have?

      A      B    C            D

5. What is he often do when it’s hot?

    A   B           C   D

-The end-

Đáp án đề thi lớp 6 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 3

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. B

3. A

4. B

5. C

II. Choose the best answer A, B, C or D

1. A

2. D

3. B

4. C

5. B

6. C

7. D

8. B

9. A

10. C

III. Read the text, and answer the questions below.

1. It became very popular in the 1970s

2. They are “freestyle” skateboarding, “ramp” skateboarding, and “street-style” skateboarding.

3. It is a combination of freestyle and ramp

4. Because it allows them to skateboard safely

5. Yes, because there are lots of skateboarding competitions.

IV. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

1. C

2. A

3. B

4. C

5. A

V.Writing

1. Students in class 6A will plant some trees in school yard tomorrow morning.

2. They will travel to Hanoi by air

3. They will have an important test on Friday.

4. Mike doesn’t play chess as well as Barbara (does)

5. Unless we try to save our sources of energy, they will soon end

VI.Choose the word or the phrase that are not correct

1. A

2. B

3. D

4. B

5. B

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 3. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 có file nghe năm 2019 -2020, Đề thi lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 2... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 921
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 lớp 6 môn Tiếng Anh Xem thêm