Bài tập nâng cao tiếng Anh lớp 11 Unit 1 The Generation Gap

Bài tập tiếng Anh lớp 11 nâng cao Unit 1 có đáp án

Nằm trong bộ Bài tập tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit, Đề luyện tập tiếng Anh 11 Unit 1 The Generation Gap có đáp án dưới đây gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. access

B. afford

C. brochure

D. casual

2. A. behaviour

B. determined

C. consellor

D. decisive

3. A. donate

B. compare

C. campaign

D. flashy

4. A. experience

B. mobility

C. independent

D. prioritise

5. A. romantic

B. solution

C. protective

D. elegant

6. A. legal

B. obey

C. Forbid

D. impose

7. A. constitution

B. disrespectful

C. sympathetic

D. elongated

8. A. generational

B. interpersonal

C. discrimination

D. nationality

9. A. studious

B. unite

C. mature

D. involve

10. A. frustrating

B. charity

C. impairment

D. infectious

Xem đáp án

1. B 2. C 3. D 4. C 5. D

6. A 7. D 8. C 9. A 10. B

Part II. VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. I live in a/an _________with my parents and my elder sister in the Coastal area.

A. Extended family

B. nuclear family

C. Extended house

D. nuclear house

12. One advantage of living in a/an __________ is to strengthen relationship between young children and adults.

A. Nuclear family

B. nuclear house

C. Extended family

D. extended house

13. In my opinion, family members are responsible for _________ .

A. The housework

B. the chores

C. homework

D. A and B

14. My grandpa is the most conservative person in my family. He never ________about way of life.

A. Gives his opinion

B. changes his mind

C. Gives his view

D. keeps in mind

15. After graduating from university, I want to __________ my father’s footsteps.

A. Follow in

B. succeed in

C. go after

D.keep up

16. In a nuclear family, both mother and father have responsibility for housekeeping and _________ .

A. Child care

B. homework

C. childcare

D. generation gap

17. Four generations living in the same roof will have different ___________ of lifestyle.

A. Gaps

B. rules

C. manners

D. viewpoints

18. Luckily, my parents are always willing to listen to my new ideas. They’re very

A. Narrow-minded

B. open-minded

C. Elegant

D. careful

19. My mother _________ me from going home after 10 p.m. every day.

A. forbids

B. allows

C. lets

D. All are correct

20. Anna often dresses _________ when going to the parties in order to attract her friends’ attention.

A. Plainly

B. properly

C. flashily

D. soberly

21. We’re surprised by Joe’s __________ every Monday. He changes it at least 4 times a month.

A. Hairstyle

B. lifestyle

C. viewpoint

D. manner

22. I rarely eat ______ and drink _________because they’re not food for health.

A. Snack/energy drink

B. fast food/juice

C. Fruit/alcoholic drink

D. junk food/soft drink

23. Generation ____________ is the difference in the thoughts and viewpoints amongst generations living together,

A. Distance

B. Gap

C. space

D. All are correct

24. I was tired and couldn’t________ on doing my research project properly.

A. Concentrate

B. look

C. Pay attention

D. Both A and c

25. My parents don’t let me get married until I graduate from university and they never __________ their mind about that.

A. Keep

B. impose

C. focus

D. change

26. The __________arises when Jack and his parents have considerable disagreement on his choice of university.

A. Discrimination

B. conflict

C. Agreement

D. gap

27. I do morning exercise and play volleyball regularly so as to keep ________and be healthier.

A. Fit

B. good shape

C. healthy

D. strong

28. Since the family law was implemented, domestic violence has been a rare _______ in this area.

A. Happen

B. taking place

C. occurrence

D. happenstance

29. My farther used to _________ a lot of challenges before establishing his 0wn insurance company.

A. Provide

B. enjoy

C. give

D. face

30. I wish I could do something to reduce financial ________ on my parents.

A. Capital

B. burden

C. limit

D. gap

Xem đáp án

11. B 12. C 13.D 14. B 15. A

16. C 17. D 18. B 19. A 20. C

21. A 22. D 23. B 24. A 25. D

26. B 27. A 28. C 29. D 30. B

Exercise 3. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

31. Despite being a kid, Tuan always helps his mother do the chores every day.

A. Homework

B. works

C. housework

D. house duties

32. When I was a child, my mother used to teach me table manners.

A. Etiquette

B. rule

C. problem

D. norm

33. Many parents find it hard to understand their children when they are teenagers.

A. Adults

B. elders

C. adolescents

D. kids

34. There’ re many problems which are unavoidable when living in an extended family.

A. Profits

B. issues

C. views

D. merits

35. Mary has a strong desire to make independent decisions.

A. Dependent

B. self-confident

C. self-confessed

D. self-determining

36. My mother mistakenly believes that my fashion style breaks the norm of society.

A. Routine

B. barrier

C. rule

D. conflict

37. I always look at this matter from a different viewpoint.

A. Point of view

B. view from point

C. Idea

D. opinion

38. We find it unattractive when dress flashily.

A. Luxuriantly

B. ostentatiously

C. cheaply

D. fashionably

39. Consuming too much junk food increases the risk of obesity.

A. Decrease

B. reduce

C. rise

D. raise

40. I feel extremely depressed as conflict occurs frequently amongst generations in my family.

A. Comes on

B. comes up

C. comes in

D. comes into

Xem đáp án

31. C 32. A 33. C 34. B 35. D

36. C 37. A 38. B 39. D 40. B

Exercise 4. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

41. If you live in an extended family. you’ll have great joy and get support of other members.

A. Close family

B. traditional family

C. Nuclear family

D. large family

42. Our mother encourages us to be open-minded about new opinions and experiences.

A. Optimistic

B. elegant

C. close-knit

D. narrow-minded

43. Domestic violence is strictly forbidden all over the world.

A. Permitted

B. limited

C. restricted

D. prohibited

44. Jane found herself in conflict with her parents over her future career.

A. Disagreement

B. harmony

C. controversy

D. fighting

45. I can’t concentrate on my work because of the noise caused by my children.

A. Focus

B. abandon

C. neglect

D. allow

46. My grandpa’s point of view about marriage remains conservative.

A. Progressive

B. traditional

C. retrogressive

D. conventional

47. Finally, I decide to follow in my father’s footsteps to work in state-owned enterprise.

A. Private-owned

B. public limited

C. Privately-owned

D. government-owned

48. My grandma usually takes care of us when my parents are away on business.

A. Follows

B. abandons

C. concerns

D. bothers

49. We greatly respect my teacher for all of the best things that she brought to us.

A. Look up to

B. look forwards

C. look for

D. look down on

50. I regretted not to buy those trendy shoes through lack of money.

A. Shortage

B. abundance

C. scarcity

D. deficiency

Xem đáp án

41. C 42. D 43. A 44. B 45. C

46. A 47. C 48. B 49. D 50. B

Part III. GRAMMAR

Exercise 5. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

51. All students_______ wear uniforms at school because it is a rule.

A. Should B. have to C. ought to D. must

52. You ______finish your homework before you go to bed.

A. Must B. have to C. should D. ought to

53. This drink isn’t beneficial for health. You_______ drink it too much.

A. Should B. ought to not C. ought not to D. mustn’t

54. This warning sign indicates that you______ step on the grass.

A. Shouldn’t B. mustn’t C. don’t have to D. ought not to

55. I think you_______ do exercise regularly in order to keep your body good shape.

A. Must B. should C. ought to D. Both B and c

56. I will lend you some money, but you ________pay it back to me next week.

A. Should B. have to C. must D. mustn’t

57. Hoa _________feed the cats because her mother has done it already.

A. Has to B. doesn’t have to C. must D. Both A and c

58. Those audiences ________ show their tickets before entering the concert hall.

A. Have to B. must C. ought to D. don’t have to

59. The children _________ spend too much time playing Computer games.

A. Mustn’t B. ought to not C. shouldn’t D. Both B and c

60. In case you’re suffered from the injury, you ________see the doctor today.

A. Had better B. must C. ought D. have better

61. Water park is free for kids under 6 years old, so you_____pay money for your son.

A. Have to B. mustn’t C. should D. don’t have to

62. You look totally exhausted. You ______ take a rest instead of working overtime.

A. Should B. ought C. must D. has better

63. Anyone______ have a passport, even a visa when travelling all around the world.

A. Ought to B . must C. should D. has to

64. In the peak season, travellers_______ book their accommodation in advance.

A. Have to B. must C. should D. ought

65. My car broke down yesterday, so I________catch a taxi to the office.

A. Have to B. had better C. had to D. has to

66. We______ eat as much fruit as possible in order to get enough vitamins for our bodies.

A. Had better B. should C. ought to D. All are correct

67. You_____tell anyone what I’ve revealed to you. It’s still a secret.

A. Mustn’t B. had better not C. ought not to D. don’t have to

68. If you still want to maintain this relationship, you______ behave improperly like that.

A. Ought to not B. ought not to C. mustn’t D. don’t have to

69. When playing or swimming in the pool, children ______ be accompanied by their parents.

A. Should B. must C. don’t have to D. have to

70. We __________ go to work by car. Sky train is a wise choice during rush hour.

A. Ought to B. mustn’t C. shouldn’t D. have to

Part IV. SPEAKING

Exercise 7. Mark the letter A, B, c, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

91. Would you mind if I opened the windows? It’s too stuffy in here.

A. Yes, of course. B. No, please do.

C. I think it is OK. D. You look so tired.

92. Could you show me how to get to the nearest train station from here?

A. I’m not certain but it’s maybe at the end of the Street.

B. I totally agree with you.

C. Sorry, I never know you.

D. I’m busy now.

93. From my point of view, all family members should share the chores equaỉly.

A. It’s a breathtaking view.

B. You lied to me.

C. But you’re right.

D. There’s no doubt about it.

94. I’ve been awarded a scholarship to Harvard University.

A. Just kidding!

B. It’s up to you.

C. Good job!

D. Same to you, Thanks!

95. Don’t forget to finish your homework before class.

A. I’ ll do it later. C. It’s quite difficult.

B. Not much. D. Thank you for reminding me.

96. Thanks a lot for helping me fix the car yesterday.

A. I’d love to.

B. You’re welcome.

C. Of course not.

D. I like it.

97. I’ve seen John at the workshop on communication skills.

A. I see. I’ll call him.

B. The workshop was very useful.

C. That can’t be John because he’s in Paris now.

D. No, I don’t think so.

98. How do I sign up for the psychology course?

A. You need to fill in the Online application form first.

B. It’s not yours.

C. The course was full.

D. Your deadline is May 15.

99. What’s about going to the waterpark?

A. That’s a good idea.

B. That’s right.

C. Of course!

D. I’m sorry I can’t.

100. Hi, I’d like to buy three tickets for the Lost in Fear.

A. How many tickets?

B. I’m sorry. They were sold out.

C. we don’t like this film.

D. You should see other interesting films.

101. Do you enjoy buying souvenirs?

A. No, I don’t.

B. No, thank you!

C. Never mind.

D. No, I am not.

102. Which show would you like to watch, madam?

A. Here you are!

B. No, thanks.

C. I am sorry.

D. Pardon?

103. What did you do on Sunday?

A. No way!

B. Not much.

C. It was great.

D. I don’t care.

104. I love listening to rock n’ roll. How about you?

A. I can’t stand it.

B. I can’t help it.

C. I can’t do it.

D. I can’t wait for it.

105. What’s wrong with the shirt you bought last week?

A. Oh! What a beautiful shirt!

B. I wore it last night.

C. The zip has come off.

D. I’ve the receipt.

*Tải file để xem đáp án chi tiết*

Đáp ứng nhu cầu Đề học tốt tiếng Anh lớp 11 chương trình mới năm 2022 - 2023, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu lý thuyết - bài tập tiếng Anh 11 khác nhau.

Mở đầu chương trình học tiếng Anh lớp 11 thí điểm là Unit 1 The Generation Gap. Trong bài học này, các em đươc làm quen với nhiều từ vựng tiếng Anh liên quan đến Chủ đề Khoảng cách thế hệ và ngữ pháp tiếng Anh về Động từ khuyết thiếu (Modal verbs). Hy vọng tài liệu ôn tập tiếng Anh Unit 1 lớp 11 kèm đáp án dưới đây sẽ là tài liệu tiếng Anh hữu ích giúp các em trong việc học tập.

Xem thêm: Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 1: Generation gap nâng cao CÓ ĐÁP ÁN

Đáp án có trong file tải: Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 11 Unit 1 sách mới. Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 11 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 11 các môn năm 2022 - 2023.

Đánh giá bài viết
2 26.162
Sắp xếp theo
    Tiếng Anh phổ thông Xem thêm