Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 2 The Generation Gap nâng cao

Tiếng Anh lớp 11 Unit 2 The Generation Gap

Nằm trong bộ Bài tập Tiếng Anh lớp 11, tài liệu ôn tập Tiếng Anh Unit 2 lớp 11 The Generation Gap có đáp án dưới đây do VnDoc.com đăng tải. Bài tập Tiếng Anh được biên dưới nhiều hình thức trắc nghiệm và tự luận khác nhau giúp tổng hợp kiến thức môn Tiếng Anh được học trong chương trình sách giáo khoa lớp 11 hiệu quả.

Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 2 The Generation Gap

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Complete the following sentences using the given words.

elegant

trivial

compared

forbid

frustrating

afford

conflict

interacts

1. His conservative character would frequently bring him into _____________ with others.

2. She is really beautiful in that ___________ dress.

3. The challenges I must face were nothing _____________ to yours.

4. It is ______________ that I must be responsible for all what they did.

5. I have no time to care about such ______________ things.

6. My parents ____________ me to be rude to others.

7. It is really interesting to see how everyone ____________ in the party.

8. It's hard to believe that she can _____________ a new house on her salary.

Fill in the gaps with "must" and "have to". Use the negative form if necessary.

1. Tomorrow is Mai's birthday. I ____________ buy a present for her.

2. We might ___________ leave earlier than we expected.

3. If you feel better, you ______ _______ take medicine any more.

4. I ___________ leave home at 6:00 because I have an appointment at 7:00.

5. You __________ eat a lot before doing the exercise. If you do, you might get into some trouble with your stomach.

6. We couldn't find a better present so we ___________ choose this one.

7. If you are a member of the club, you _________ pay to use these facilities because they are included in the membership fee.

8. I had the flu, so I ___________ stay in the bed for two days.

Fill in each blank with the given word

nuclear family

generation gap

hairstyle

school children

junk food

1. Why is there a _____________ between parents and children?

2. Why are soft drinks and _____________ not good for our health?

3. Do you think ______________ should wear uniforms?

4. Is the _________________ the perfect type of family?

5. Have your parents ever complained about your _______________?

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. Finally, I decide to follow in my father’s footsteps to work in state-owned enterprise.

A. private-owned

B. public limited

C. privately-owned

D. government-owned

2. My grandma usually takes care of us when my parents are away on business.

A. follows

B. abandons

C. concerns

D. bothers

3. We greatly respect my teacher for all of the best things that she brought to us.

A. look up to

B. look forwards

C. look for

D. look down on

4. Domestic violence is strictly forbidden all over the world.

A. permitted

B. limited

C. restricted

D. prohibited

Choose the correct answer A, B or C 

1. You will get into trouble if you come back home after the ____.

A. norm

B. curfew

C. value

2. I don't understand why you like ____ clothes. They are too bright and young for your age.

A. flashy

B. fashionable

C. comfortable

3. She whispered a ____ that her sibling wouldn't die.

A. sibling

B. burden

C. prayer

4. When you ride a motorbike, you must ____ the general road rules.

A. judge

B. force

C. obey

5. Instead of ____ someone by their appearance, you should get to know them better.

A. swearing

B. judging

C. controlling

Rewrite each sentence using the word(s) in the brackets, without changing its meaning.

1. If I were you, I would spend more time talking with my children. (should)

_________________________________________________

2. Every staff isn't allowed to smoke or eat in the office. (mustn't)

_________________________________________________

3. It would be a good idea for you to share the housework with your mother. (ought to)

_________________________________________________

4. You are not allowed to take photographs in the museum. (mustn't)

_________________________________________________

5. Ms. Ly is in charge of cleaning the floor every day. (has to)

_________________________________________________

Read the passage and choose the correct answer

Have you ever had the feeling that people older than you are hard to understand? Or, have you felt like people from younger generations just don't get it? Maybe you find it easier to _______ (1) with people who are closer to your age than those who are older or younger than you. You can probably thank the generation gap for these feelings.

There are currently six generations living in the United States: the Greatest Generation, Silent Generation, Baby Boomers, Generation X, Millennials, and Generation Z. Each generation has its own unique set of characteristics and ______ (2). For example, the Greatest Generation (born 1901-1924) is known for its patriotism, hard workers, and loyalty to institutions. The Millennials (born 1980-2000) are characterized by their dependence on technology, detachment from traditional institutions, optimism, and ______ (3). It is no wonder that many people from different generations have a hard time understanding each other.

Generation gap ____ (4) to differences in actions, beliefs, interests, and opinions that exist between individuals from different generations. So, what causes these differences?

One factor that has heavily influenced generation gaps is the ____ (5) rate of change in society. In the 1800s, developments in society were slow. As a result, two or three generations lived lifestyles that were very____ (6) to each other.

There weren't many differences across generations. However, given technological and social advances that have taken place in the 20th and 21st centuries, the lifestyles of individuals even one generation apart are drastically different from each other.

Just think about all of the changes in technology that ____ (7) in the past 20 years. Many individuals from older generations are having trouble keeping up ____ (8) the modern technologies that Millennials have become accustomed to. Due to generation gaps, a child may explain to an adult how to use technology, or a young adult will choose to spend his time on public transportation texting, while an older man passes the time reading.

Another factor that has influenced the generation gap is the increased mobility of society. In earlier generations, society was not very mobile. Most people stayed in the same area or country. There was ____ (9) contact with people outside of one's general area. Access to information from other cultures was limited. However, with the increasing advances of technology, people began ____ (10) to new things.

1. A. approach

B. connect

C. concentrate

D. relate

2. A. norms

B. norm

C. normal

D. normally

3. A. open-minded

B. pessimism

C. open-mindedness

D. pessimistic

4. A. distract

B. focuses

C. relate

D. refers

5. A. accelerating

B. accelerate

C. celebrating

D. celebrate

6. A. different

B. similar

C. same

D. relate

7. A.have occurred

B. has occurred

C. had occurred

D. occurred

8. A. with

B. for

C. to

D. from

9. A. a little

B. much

C. little

D. amount of

10. A. to being introduced

B. To be introduced

C. to be introduced

D. to introduce

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

In American, although most men still do less housework than their wives, that gap has been halved since the 1960s. Today, 41 per cent of couples say they share childcare equally, compared with 25 percent in 1985. Men's greater involvement at home is good for their relationships with their spouses, and also good for their children. Hands-on fathers make better parents than men who let their wives do all the nurturing and childcare. They raise sons who are more expressive and daughters who are more likely to do well in school - especially in math and science.

In 1900, life expectancy in the United States was 47 years, and only four per cent of the population was 65 or older. Today, life expectancy is 76 years, and by 2025, it is estimated about 20 per cent of the U.S. population will be 65 or older. For the first time, a generation of adults must plan for the needs of both their parents and their children. Most Americans are responding with remarkable grace. One in four households gives the equivalent of a full day a week or more in unpaid care to an aging relative, and more than half say they expect to do so in the next 10 years. Older people are less likely to be impoverished or incapacitated by illness than in the past, and have more opportunity to develop a relationship with their grandchildren.

Even some of the choices that worry people the most are turning out to be manageable. Divorce rates are likely to remain high, and in many cases marital breakdown causes serious problems for both adults and kids. Yet when parents minimize conflict, family bonds can be maintained. And many families are doing this. More non-custodial parents are staying in touch with their children. Child-support receipts are rising. A lower proportion of children from divorced families are exhibiting problems than in earlier decades. And stepfamilies are learning to maximize children's access to supportive adults rather than cutting them off from one side of the family.

1. Which of the following can be the most suitable heading for paragraph 1?

A. Men's involvement at home

B. Benefits of men's involvement at home

C. Drawbacks of men's involvement at home

D. Children studying math and science

2. Nowadays, ____ of men help take care of children.

A. 50% B. 41% C. 25% D. 20%

3. According to the writer, old people in the USA ____.

A. are experiencing a shorter life expectancy

B. receive less care from their children than they used to

C. have better relationships with their children and grandchildren

D. may live in worst living conditions

4. Which of the following is NOT true about divorce rates in the USA?

A. They will still be high.

B. They can cause problems for both parents and children.

C. More problems are caused by children from divorced families.

D. Children are encouraged to meet their separate parents.

5. The word "equivalent” in paragraph 2 is closest in meaning to ____.

A. comparable B. opposed C. dissimilar D . constrasting

6. The word "manageable” in paragraph 3 is closest in meaning to ____.

A. difficult B. challenging C. demanding D. easy

7. The word “this” in the paragraph 3 refers to ____.

A. getting divorced B. minimizing conflict

C. causing problems to kids D. maintaining bonds

8. According to the writer, the future of American family life can be ____.

A. positive B. negative C. unchanged D. unpredictable

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

1. Would you mind if I opened the windows? It's too stuffy in here.

A. Yes, of course. B. No, please do. C. I think it is OK. D. You look so tired.

2. Could you show me how to get to the nearest train station from here?

A. I'm not certain but it's maybe at the end of the street.

B. I totally agree with you.

C. Sorry, I never know you.

D. I'm busy. now.

3. From my point of view, all family members should share the chores equally.

A. It's a breathtaking view. B. You lied to me.

C. But you're right. D. There's no doubt about it.

4. I've been awarded a scholarship to Harvard University.

A. Just kidding! B. It's up to you. C. Good job! D. Same to you. Thanks!

5. Don't forget to finish your homework before class.

A. I'll do it later. B. Not much. C. It's quite difficult. D. Thank you for reminding me.

6. Thanks a lot for helping me fix the car yesterday.

A. I'd love to. B. You're welcome. C. Of course not. D. I like it.

Complete the sentences without changing the meaning.

1. They think that it is a good idea for me to do voluntary work. (I)

_____________________________________________________

2. They insist that I should come home at 9 o'clock every night. (make)

_____________________________________________________

3. It is very important for us to do well at school. (must)

_____________________________________________________

4. It is not necessary for me to agree with everything my parents say. (not have)

_____________________________________________________

5. My parents never let me forget to do my homework. (remind)

_____________________________________________________

6. They always refuse to allow me to stay overnight at my friend's house. (never let)

_____________________________________________________

-The end-

Đáp án bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 2 The Generation Gap

Complete the following sentences using the given words.

1. His conservative character would frequently bring him into _______ conflict ______ with others.

2. She is really beautiful in that _______ elegant ____ dress.

3. The challenges I must face were nothing ______ compared _______ to yours.

4. It is ______ frustrating ________ that I must be responsible for all what they did.

5. I have no time to care about such ________ trivial ______ things.

6. My parents ______ forbid ______ me to be rude to others.

7. It is really interesting to see how everyone ______ interacts ______ in the party.

8. It's hard to believe that she can ______ afford_______ a new house on her salary.

Fill in the gaps with "must" and "have to". Use the negative form if necessary.

1. Tomorrow is Mai's birthday. I ______ must _____ buy a present for her.

2. We might ______ have to _____ leave earlier than we expected.

3. If you feel better, you ______ don't have to _______ take medicine any more.

4. I ______ have to _____ leave home at 6:00 because I have an appointment at 7:00.

5. You _____ must not_____ eat a lot before doing the exercise. If you do, you might get into some trouble with your stomach.

6. We couldn't find a better present so we _____had to______ choose this one.

7. If you are a member of the club, you ______do not have to___ pay to use these facilities because they are included in the membership fee.

8. I had the flu, so I _____had to______ stay in the bed for two days.

Fill in each blank with the given word

1. Why is there a _____ generation gap ________ between parents and children?

2. Why are soft drinks and ______ junk food ________ not good for our health?

3. Do you think ________ school children ______ should wear uniforms?

4. Is the _________ nuclear family ________ the perfect type of family?

5. Have your parents ever complained about your _______ hairstyle ________?

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. C

2. B

3. D

4. A

Choose the correct answer A, B or C

1. B

2. A

3. C

4. C

5. B

Rewrite each sentence using the word(s) in the brackets, without changing its meaning.

1. You should spend more time talking with your children.

2. Every staff mustn't smoke or eat in the office.

3. You ought to share the housework with your mother.

4. You mustn't take photographs in the museum.

5. Ms. Ly has to clear the floor every day.

Read the passage and choose the correct answer

1. B

2. A

3. C

4. D

5. A

6. B

7. A

8. A

9. C

10. C

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

1. B

2. B

3. C

4. C

5. A

6. D

7. B

8. A

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

1. B

2. A

3. D

4. C

5. D

6. B

Complete the sentences without changing the meaning.

1. They think that I should do voluntary work / ought to do voluntary work.

2. They make me come home at 9 o'clock every night.

3. We must do well at school.

4. I don’t have to agree with everything my parents say.

5. My parents always remind me to do my homework.

6. They never let me stay overnight at my friend's house.

Đáp án có trong file tải: Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 2 The Generation Gap nâng cao.

Chia sẻ, đánh giá bài viết
5
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh 11 mới

    Xem thêm