Giao diện mới của VnDoc Pro: Dễ sử dụng hơn - chỉ tập trung vào lớp bạn quan tâm. Vui lòng chọn lớp mà bạn quan tâm: Lưu và trải nghiệm

Bài tập Unit 2 lớp 11 The Generation Gap

Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 1

Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 1 The Generation Gap nâng cao do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong Tiếng Anh 11 mới đi kèm đáp án. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Xem thêm: Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh lớp 11 Unit 1 CÓ ĐÁP ÁN

Bài tập Unit 1 lớp 11 The Generation Gap

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I/ Fill in the gaps with "must" and "have to". Use the negative form if necessary

1. Tomorrow is Mai's birthday. I ______ _____ buy a present for her.

2. If you feel better, you ____________ take medicine any more.

3. I ___________ leave home at 6:00 because I have an appointment at 7:00.

4. You __________ eat a lot before doing the exercise. If you do, you might get into some trouble with your stomach.

5. All students __________ wear uniforms on Mondays.

II/ Fill in each blank with one suitable word.

by

difference

generational

younger

comparison

history

because

to

A generation gap

A generation gap is a popular term used to describe big (1) _______ between people of a younger generation and their elders. This can be defined as occurring "when older and (2) ________people do not understand each other (3) __________ of their different experiences, opinions, habits and behavior." Although some (4) _________ differences have existed throughout (5) _____________, during this era differences between the two generations grew significantly in (6) ___________ with previous times, particularly with respect (7) ______________ such matters as musical tastes, fashion, drug use, culture and politics. This may have been magnified (8) _____________ the unprecedented size of the young Baby Boomer generation, which gave it unprecedented power, influence, and willingness to rebel against social norms.

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. Different people may have different ______________ towards clothing because there are no global standards.

A. way

B. attitudes

C. thinking

D. behaviors

2. ____________ is the state of being a father

A. Father

B. Father-in-law

C. Fatherhood

D. Fatherland

3. She considers people to be the products of the value and ____________ of the society they live in,

A. norms

B. requirements

C. situations

D. behaviors

4. A child comes to his parent to see that they ____________ his needs, desires, and ambition

A. agree

B. respect

C. admire

D. worry

5. Parent should teach children about ____________ by establishing a rule about knocking on closed doors before entering.

A. loneliness

B. care

C. privacy

D. peace

6. During the examination, students ___________ keep silent and focus on their own papers.

A. need

B. can

C. might

D. have to

IV/ Choose the incorrect underlined part in the following sentences.

1. You (A) mustn't (B) uses the motorbike without a driver's license. It's (C) against the law.

2. Drivers (A) haven't (B) to stop at (C) yellow traffic lights.

3. You (A) ought (B) to taking him (C) to the emergency room.

V/ Read an article about how to make a list of family rules and answer reading comprehension questions.

Would you like to have a boss who didn't specify what the rules were in your work place but punished you if you broke these unknown rules? You would feel pretty frustrated, wouldn't you? That's how children feel when they are punished for breaking rules that have never been explained to them. Family rules are necessary to make clear what is expected of children and to outline punishments for misbehavior and rewards for good behavior.

When creating a list of family rules remember to be specific both in what is expected and the punishment or reward. Gather the family together when creating the list of family rules. Involve children in the creation of the rules and get their input as to appropriate rewards or punishments. Explain to children why youd like to include certain rules. They'll accept them more if they understand that they are for their own benefit and safety.

You can create the list of rules in the form of a contract which all family members sign. Before completing the contract make sure that all family members are in agreement as to the wording of the rules and the punishments or rewards for each rule.

Once the rules have been created, remember to be consistent with their enforcement. The list of rules doesn't mean anything unless it is consistently enforced.

1. Why do we need a list of family rules?

___________________________________

2. Why should we explain to children the reason behind the rules?

___________________________________

3. Who should sign the family rules contract?

___________________________________

4. What could happen if you don't consistently enforce the rules?

___________________________________

VI/ Rewrite sentences with the same meaning as sentences given, using the given words and the correct form of modal verbs in parentheses.

1. I advise him to stop wasting money on lottery. (ought to)

________________________________

2. It's necessary for you to finish your homework before going to bed. (must)

________________________________

3. It isn't necessary for you to bring food and drink for lunch. (have to)

________________________________

4. Fishing is not allowed in this park. (must)

________________________________

5. Every receptionist in our hotel is obliged to wear a uniform. (have to)

________________________________

6. Parents find it unneccessary to satisfy all their chidlren’s needs. (have to)

Parents don’t ________________________________

1. My advice is that you try to avoid all junk food. (ought to)

You ________________________________________

2. Am I required to show my identification card to process a bank transfer? (have to)

Do __________________________________________

3. Swearing everytime you need to emphasize something is not a good idea. (shouldn’t)

You _________________________________________

VII/ Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Fathers in today families are spending more time with their children than at any point in the past 100 years. (1) ____ the number of hours the average woman spends at home with her children has declined since the early 1900s, as more and more women enter the workforce, there has been a decrease in the number of children per family and an increase in (2) ____ attention to each child. As a result, mothers today in the United States, (3) ____ those who work part- or full-time, spend almost twice as much time with each child as mothers did in the 1920s. People (4) ____ raised children in the 1940s and 1950s typically report that their own adult children and grandchildren communicate far better with their kids and spend more time (5) ____ with homework than they did.

America's children are also safer today than they've (6) ____ been. An infant was four times more likely to die in the 1950s than today. A parent then was 27 per cent more likely to lose an older teen (7) ____ death.

If we look back over the last millennium, we can see that families have always been diverse. In each period, families have solved one set of problems only to face new (8) ____. What works for a family in one economic and cultural setting doesn't work for a family in another. What's helpful (9) ____ one stage of a family's life may be (10) ____ at the next stage. If there is one lesson to be (11) ____ from the last millennium of family history, it's that families always have to (12) ____ with a changing world.

1. A. Although

B. However

C. Unless

D. Besides

2. A. isolated

B. individual

C. unique

D. single

3. A. adding

B. counting

C. taking

D. including

4. A. whom

B. which

C. who

D. when

5. A. helping

B. to help

C. help

D. on help

6. A. never

B. already

C. ever

D. jut

7. A. in

B. for

C. to

D. with

8. A. challanger

B. challenges

C. challenging

D. challenged

9. A. at

B. for

C. in

D. by

10. A. destruction

B. destroying

C. destroyed

D. destructive

11. A. drawing

B. drawn

C. draw

D. drew

12. A. put up

B. live up

C. go up

D. catch up

VIII/ Choose the sentences that has the same meaning with the original sentence

1. You shouldn’t tell her the news. It might kill her

A. She shouldn’t be told by the news. She might be killed

B. The news shouldn’t be told her. She might be killed

C. She shouldn’t be told the news. She might be killed

D. She shouldn’t been told the news. It might be killed

2. It wasn’t obligatory to submit my assignment today.

A. My assignment must have been submitted today

B. I needn’t have submitted my assignment today

C. My assignment was required to submit by today

D. I mustn’t submit my assignment today.

3. It’s time we left for the disco now.

A. We may leave for the disco now.

B. We needn’t leave for the disco now.

C. We should leave for the disco now.

D. We must have left for the disco now.

4. You must never take off your helmet while you are riding a motorcycle.

A. If you are riding a motorcycle, you needn’t wear a helmet

B. When you are riding a motorcycle, wearing a helmet is not a must

C. You needn’t wear a helmet whenever you are riding a motorcycle

D. Helmets must be worn at all times when you are riding a motorcycle

-The end-

Đáp án bài tập Unit 1 lớp 11 The Generation Gap

I/ Fill in the gaps with "must" and "have to". Use the negative form if necessary

1. Tomorrow is Mai's birthday. I ______ must _____ buy a present for her.

2. If you feel better, you ______ don't have to _______ take medicine any more.

3. I ______ have to _____ leave home at 6:00 because I have an appointment at 7:00.

4. You _____ must not_____ eat a lot before doing the exercise. If you do, you might get into some trouble with your stomach.

5. All students _____have to_____ wear uniforms on Mondays.

II/ Fill in each blank with one suitable word.

A generation gap is a popular term used to describe big (1) ___ differences ____ between people of a younger generation and their elders. This can be defined as occurring "when older and (2) ____ younger ____ people do not understand each other (3) _____ because _____ of their different experiences, opinions, habits and behavior." Although some (4) _____ generational ____ differences have existed throughout (5) _____ history ________, during this era differences between the two generations grew significantly in (6) _____ comparison ______ with previous times, particularly with respect (7) _______to_______ such matters as musical tastes, fashion, drug use, culture and politics. This may have been magnified (8) ____by___ the unprecedented size of the young Baby Boomer generation, which gave it unprecedented power, influence, and willingness to rebel against social norms.

III/ Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. C

3. A

4. B

5. C

6. D

IV. Choose the incorrect underlined part in the following sentences.

1. B

2. A

3. B

V/ Read an article about how to make a list of family rules and answer reading comprehension questions.

1. To clarity what’s expected of children.

2. They will be more willing to accept them.

3. The parents and children.

4. Children won’t take the contract seriously.

VI/ Rewrite sentences with the same meaning as sentences given, using the given words and the correct form of modal verbs in parentheses.

1. He ought to stop wasting money on lottery.

2. You must finish your homework before going to bed.

3. You don’t have to bring food and drink for lunch.

4. You mustn’t fish in this park.

5. Every receptionist in our hotel has to wear a uniform.

6. Parents don’t have to satisfy all their children’s needs.

7. You ought to avoid all junk food.

8. Do I have to show my identification card to process a bank transfer?

9. You shouldn’t swear every time you need to emphasize something.

VII/ Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

1. A

2. B

3. D

4. C

5. A

6. C

7. C

8. B

9. A

10. D

11. B

12. D

VIII/ Choose the sentences that has the same meaning with the original sentence

1. C

2. B

3. C

4. D

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Bài tập Tiếng Anh lớp 11 Unit 1: Generation gap nâng cao.

Chia sẻ, đánh giá bài viết
1
Sắp xếp theo

    Tiếng Anh 11 mới

    Xem thêm