Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 11 Unit 1 Friendship hệ 7 năm

Tiếng Anh Unit 1 lớp 11: Friendship

Bài tập trắc nghiệm Unit 1 Friendship SGK Tiếng Anh lớp 11 có đáp án cung cấp cho các em những dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 11 thường gặp nhất cho các em học sinh lớp 11 giúp các em nhanh chóng nắm được các kiến thức về từ vựng và ngữ pháp đã được học trong bài. Mời quý thầy cô giáo và các em học sinh tham khảo nhằm nâng cao chất lượng dạy và học môn Tiếng Anh.

* Xem thêm hướng dẫn học Unit 1 SGK tiếng Anh 11 tại: Soạn Unit 1 lớp 11 Friendship hệ 7 năm

PRONUNCIATION

Choose the word that has main stress placed differently from the others.

1. a. generous b. suspicious c. constancy d. sympathy

2. a. sorrow b. mutual c. pursuit d. influence

3. a. acquaintance b. unselfish c. attraction d. humorous

4. a. intelligent b. interesting c. hospitable d. favourite

5. a. loyalty b. success c. incapable d. sincere

LANGUAGE FOCUS

Choose the one word or phrase- a, b, c, or d - that best completes the sentences or substitutes for the underlined word or phrase.

6. Sarah brightened ________ considerably as she thought of Emily's words.

a. with b. on c. up d. for

7. Does he tell you how he is getting ________ his new friends?

a. on with b. on of c. away with d. out of

8. There is no truth in the ________ that Margaret has lost her job.

a. rumour b. case c. instance d. news

9. Friendship is a two-side ________; it lives by give-and-take.

a. affair b. event c. way d. aspect

10. Jen had confided her secret to Mark; but he betrayed her ________.

a. loyalty b. trust c. constancy d. sympathy

11. They were extremely ________ to my plight.

a. sympathized b. sympathetic c. sympathy d. sympathetieal

12. The President expressed his deep sorrow over the bombing deaths.

a. sadness b. anxiety c. disappointment d. interest

13. Let me know if you see anyone acting ________.

a. properly b. constantly c. suspiciously d. carefully

14. Business leaders gave an ________ welcome to the proposal.

a. official b. exciting c. enthusiastic d. warmly

15. The school appeared essentially ________ since my day.

a. changed b. unchanged c. changeable d. unchangeable

Choose the one word or phrase –a, b, c, or d- that best completes the sentences.

16. 'How about going to the theater?' 'OK,' but I would rather ________ a concert.'

a. attend b. to attend c. attending d. have attended

17. Neither my friends nor I ________ particularly interested in the training course next month.

a. are b. am c. be d. being

18. It's time you ________ harder for the next exam.

a. work b. are working c. worked d. have worked

19. Jim doesn't speak very clearly ________.

a. It's difficult to understand him b. It's difficult for understanding him

c. He's difficult in understand him d. It's difficult to understand.

20. Only when she apologizes ________ to her again.

a. I'll speak b. will I speak c. that I speak d. I speak

21. Let's go ahead and do it now. Nothing ________ by waiting.

a. accomplishes b. accomplished

c. has accomplished d. will be accomplished

22. Last night, we saw a meteor ________ through the sky.

a. streaked b. to streak c. streak d. to have streaked

23. At the end of this month, we ________ friends for ten years.

a. will be b. are c. has been d. will have been

24. The skiers would rather ________ through the mountains than go by bus.

a. to travel on train b. traveled by train

c. travel by train d. traveling by the train

25. If we leave now for our trip, we can drive half the distance before we stop ________ lunch.

a. having b. to have c. having had d. for having

C. Identify the one underlined word or phrase - A, B, C or D - that must be changed for the sentence to be correct.

Bài tập Tiếng Anh lớp 11

READING

Choose the correct words or phrases that best complete the passage.

Dear Jane,

I'm sorry for not (31) ______ to you for two months. In my postcard sent to you when I was on vacation in July, I told you about a new friend of (32) ____, Lisa Moran, who lives near my uncle's farm in Napan Valley, California. You may be curious to know what she is (33) ______.

Well, Lisa is of our age - 17 - and not very tall or slim. In fact, she has (34) ______ rounded shoulders and a plump face. The best (35) ______ on Lisa's face are her green eyes and the two dimples on her checks. She (36) ______ lively with her hair cut short and dressed in (37) ______ clothes - jeans and a T-shirt. When I first met her at my cousin's birthday party, I was attracted by her (38) ______ and pleasingly direct manners. Curiously enough, Lisa has the same (39) ______ in music as you and I.

That's (40) ______ about Lisa for the moment. How have you been doing with your school work? Please write soon.

Best wishes

Ann Maxfield

31. a. write b. to write c. writing d. wrote

32. a. I b. me c. my d. mine

33. a. looking b. like c. seen d. similar

34. a. slightly b. hardly c. scarcely d. reasonably

35. a. aspects b. points c. features d. marks

36. a. feels b. seems c. appears d. looks

37. a. casual b. formal c. sports d. trendy

38. a. light-hearted b. high-handed c. self-centered d. easy-going

39. a. taste b. hearing c. sense d. way

40. a. all b. enough c. end d. most

Read the passage carefully, then choose the correct answers.

Having a best friend to confide in can bring a positive effect on our emotional health. An evening out with the closest friend may be the best guarantee of a good time. In fact, our best friend can prevent us from developing serious psychological problems such as depression and anxiety.

Best friendship evolves with time - we cannot go out and pick our best friend. We become friends with people who share common interests – at school or through hobbies, for example.

Best friends have usually known each other for years and stuck together through good and bad times. If you haven't got one, perhaps you are being too distant from people, or focusing too much on your work.

41. A best friend can ________.

a. give us a healthy life b. go out with us in the evening

c. spend much time finding d. share joy and sadness with us

42. Close friends need to ________.

a. study at the same school b. have the same interests

c. pursue the same hobbies d. spend time together

43. According to the passage, ________.

a. it takes a lot of time to make close friendships

b. we can go out and choose a good friend easily

c. best friends have good and bad times

d. It's very difficult to make lasting friendships

44. The word 'one' in the last paragraph refers to ________.

a. good time b. bad time c. a friendship d. a close friend

45. Which of the following sentences is not mentioned?

a. We often have satisfaction being with a close friend.

b. the ties of close friendship will never be broken.

c. An unsociable person may not have a close friend.

d. Friendships need time to develop.

WRITING

Choose the sentence - a, b, c, or d - which is closest in meaning to the sentence above.

46. At the factory he likes people to let him have his own way.

a. He doesn't like it when people tell him what to do.

b. He often needs the help of other people in his work.

c. He doesn't accept help from people he dislikes.

d. He likes people to think all good ideas are his own.

47. I would rather have an egg for breakfast.

a. I would eat an egg for my breakfast.

b. I don't want an egg for breakfast.

c. I prefer to have an egg for breakfast.

d. I'll have an egg if there, is nothing else for my breakfast.

48. It would have been a perfect paper except for some mistakes.

a. It was a perfect paper b. The word was spelt perfectly.

c. The paper had some mistakes d. The teacher did not accept the paper

49. It's waste of time to try to explain anything to Tony.

a. Tony should be given explanation.

b. It's not worth trying to explain anything to Tony.

c. To save time, explain it to Tony.

d. It's well worth trying to explain things to Tony.

50. The workers are threatening to go on strike unless the company raises the hourly wage.

a. If their wages are not increased, the workers plan to strike.

b. The company raised the workers' wages to avoid a strike.

c. The company demands that the workers strike.

d. The company threatened to pay the workers less.

B. Choose the best sentence -a, b, c, or d - made from the given cues.

51. I/ had/ An/ clean/ bedroom/ before/ let/ her/ go out/ play//

a. I had An clean up her bedroom before I let her going out to play.

b. I had An cleaned her bedroom before letting her go out for playing.

c. I had An clean up her bedroom before I let her go out to play.

d. I had An to clean her bedroom before letting her go out to play.

52. It/ wonderful/ hear/ magnificent performance//

a. It was wonderful to hear such a magnificent performance.

b. It was wonderful of hearing a magnificent performance.

c. It's wonderful to hear such magnificent performance.

d. It will be wonderful to hear a such magnificent performance.

53. He/ not keep/ promise/ visit me/ regularly//

a. He doesn't keep promising and visiting me regularly.

b. He didn't keep his promise to visit me regularly.

c. He hasn't kept to promise to visit me regularly.

d. He doesn't keep his promise to visit to me regularly.

54. We/ listen/ old man/ say/ his story/ beginning/ end//

a. We listened to the old man saying his story from beginning to end.

b. We listened the old man say his story from the beginning to the end.

c. We listened to the old man say his story from beginning to end.

d. We listened to the old man to say his story from beginning to end.

55. boys/ clever/ see/ solution/ problem/ so quickly//

a. The 'boys were clever to see the solution to the problem so quickly.

b. Boys are clever to see the solution of problem so quickly.

c. The boys are clever at seeing the solution to the problem so quickly.

d. The boys were clever to see the solution of the problem so quickly.

ĐÁP ÁN

PRONUNCIATION

Choose the word that has main stress placed differently from the others.

1 - b; 2 - c; 3 - d; 4 - a; 5 - a;

LANGUAGE FOCUS

Choose the one word or phrase- a, b, c, or d - that best completes the sentences or substitutes for the underlined word or phrase.

6 - c; 7 - a; 8 - a; 9 - a; 10 - b;

11 - b; 12 - a; 13 - c; 14 - c; 15 - b;

B. Choose the one word or phrase –a, b, c, or d- that best completes the sentences.

16 - a; 17 - b; 18 - c; 19 - a; 20 - b;

21 - d; 22 - c; 23 - d; 24 - c; 25 - b;

C. Identify the one underlined word or phrase - A, B, C or D - that must be changed for the sentence to be correct.

26 - D; 27 - B; 28 - C; 29 - D; 30 - B;

READING

A. Choose the correct words or phrases that best complete the passage.

31 - c; 32 - d; 33 - b; 34 - a; 35 - c;

36 - d; 37 - a; 38 - d; 39 - a; 40 - b;

B. Read the passage carefully, then choose the correct answers.

41 - d; 42 - b; 43 - a; 44 - d; 45 - b;

WRITING

A. Choose the sentence - a, b, c, or d - which is closest in meaning to the sentence above.

46 - a; 47 - c; 48 - c; 49 - b; 50 - a;

B. Choose the best sentence -a, b, c, or d - made from the given cues.

51 - c; 52 - a; 53 - b; 54 - c; 55 - a;

Download Đề thi và đáp tại tại: Bài tập tiếng Anh 11 Unit 1 Friendship có đáp án.Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 11 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 11 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
8 9.984
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm