Bài tập tiếng Anh lớp 11 Unit 1 Friendship hệ 7 năm

Tiếng Anh Unit 1 lớp 11 Friendship

Để có thể củng cố, hệ thống lại những kiến thức của chương trình tiếng Anh 11 hệ 7 năm, VnDoc.com mời các em tải và luyện tập ngay với những bài tập tiếng Anh lớp 11 Unit 1 có đáp án. Đây là những bài tập tiếng Anh lớp 11 hay, bao gồm bài tập trắc nghiệm và tự luận tiếng Anh lớp 11 được chúng tôi sưu tầm và chọn lọc để gửi đến các em. Chúc các em học tốt.

* Xem thêm hướng dẫn học Unit 1 SGK tiếng Anh 11 tại:

Soạn Unit 1 lớp 11 Friendship hệ 7 năm

Choose the words which contain the sound /tʃ/ and /dʒ/

education, engineer, damage, mutual, computer, children, teach, Christmas, machine, village, religion, hamburger, enjoy, dirty, schedule, literature, information, question, orchestra, cheap, pleasure, feature, imaginary, jealous, cheese, jacket, geometry, green, purchase, suggest, instruction, essential, nature, fortunate.

/tʃ/ ____

/dʒ/ ____

Complete these sentences with the correct form of the word in the box.

constant capable selfish loyal suspicion

acquaint enthusiast sympathize hospitable friend

1. His ________ for music has stayed strong, throughout his 23 years in radio.

2. He showed unswerving ___________ to his friends.

3. We all have great __________ for the victims of the flood.

4. __________ is very important because uncertain people cannot have a lifelong friendship.

5. It was very ___________ of him to offer us his room.

6. We were delighted by the wonderful _________ of the local people.

7. The wine had made him ________ of thinking clearly.

8. Playing a game with the children is a good way of getting them _________.

9. Inform the police immediately if you see anything ___________.

10. ________ need time to develop.

Complete the sentences with the correct form of the verb in brackets.

1. I didn't have enough time ________ (finish) my work yesterday.

2. As she drove past his house, she noticed him _____ (run) away from home.

3. I was relieved ________ (find out) that I had passed the exam.

4. She made her son _______ (wash) the windows before he could go outside ______ (play) with his friends.

5. She lets her children __________ (stay) up very late.

6. We had nothing __________ (do) except look at the cinema posters.

7. We both heard him _________ (say) that he was leaving.

8. It made him angry __________ (wait) for people who were late.

9. I couldn't understand what the passage said, so I had my friend ______ (translate) it for me.

10. It's important _______ (start) the meeting on time.

11. There are too many people here for me ________ (talk) to all of them.

12. It took ages ________ (download) the pictures from the Internet.

13. Whenever I have free time, I like ______ (watch) the basketball team _______ (practice).

14. She sent me an e-mail _________ (inform) me that the meeting had been canceled.

15. It was a thrill _____ (see) my brother ______ (win) the chess tournament last year.

Combine the given idea into one sentence. Add to when an infinitive is required.

1. use/ scissors/ tool are/ for/ sharp/ very young children

2. wrong/ consider/ they/ smoke/ it/ in public places

3. let/ I/ stay/ think/ them/ should/ the weekend/ until/ we

4. climb/ the first/ oxygen/ who/ Everest/ without/ person/ was?

5. noticed/ run/ him/ from/ away/ she/ home

6. made/ the film/ laugh/ right from/ them/ the first few minutes.

7. I'll/ look at/ the plumber/ have/ the central heating boiler

8. the answer/ you/ it/ work out/ clever/ of/ was

9. the tourists/ back/ when/ be/ the guide/ didn't/ tell/ at the coach

10. hear/ enough/ the guide/ clearly/ everyone/ didn't/ loudly/ for/ speak

Choose the correct answers.

1. Instead of buying a new pair of shoes, I had my old ones _________ .

a. repair b. to repair c. repairing d. repaired

2. It's possible _______ a train across Canada.

a. take b. to take c. taking d. to be taken

3. Now that we've finished painting the house, there is nothing left ________.

a. to do b. for doing c. to be done d. for being done

4. Before we leave, let's have Shelley ________ a map for us so we won't get lost.

a. draw b. to draw c. drawing d. drawn

5. I can hear a cat ________ at the window.

a. scratches b. to scratch c. scratching d. was scratching

6. I think your mother should let you __________ your own mind.

a. make up b. to make up c. making up d. made up

7. The police never found the money __________in the robbery.

a. stealing b. be stolen c. steal d. stolen

8. Do you know what made so many people _________ their home?

a. evacuate b. to evacuate c. evacuated d. be evacuated

9. ________ bread, you usually need flour, salt, and yeast.

a. Make b. To make c. Making d. For make

10. We saw our favorite ballet _________ at the theater last night.

a. perform b. performing c. performed d. in performing

11. He was never heard _________ 'thank you' in his life.

a. say b. to say c. saying d. said

12. I was delighted ________ my old friends again.

a. to see b. seeing c. seen d. to be seen

13. _________ to friends is nice but __________alone is also enjoyable.

a. Talk / to be b. To talk / be c. Talk / be d. Talking / being

14. I'd rather _________ to Elvis than the Beatles.

a. listen b. to listen c. listening d. listened

15. I can make myself _________pretty well in English.

a. understand b. to understand c. understanding d. understood

Complete each of the sentences with an appropriate preposition.

1. A selfish person is incapable __________ true friendship.

2. He was accused _________ being disloyal _________ the government.

3. How much time do you spend ________ homework?

4. Good friendship should be based ______ mutual understanding.

5. Do you keep in touch _________ any school friends?

6. Some adults have a total lack ______ sympathy _______ young people.

7. He's more concerned ______ what people think about him than anything else.

8. She had been briefly acquainted ______ him more than 20 years earlier.

9. She thought _________ him very often.

10. Some people take __________ interest with enthusiasm, but they are soon tired ________it.

Rewrite the sentence or join the pairs of sentences beginning with the word(s) given.

1. He worked out the answer. It was clever of him.

It was__________________________.

2. Marie always pays her bills regularly. She's careful that way.

Marie is always__________________________.

3. He was crossing the road. I caught sight of him.

I noticed_____________________.

4. When we finally heard that David had arrived, we were very relieved.

We were relieved______________________.

5. Why have you thrown up your job? You're mad.

You are___________________________.

6. Jimmy got into his car and drove away. I saw this.

I saw________________________.

7. It is disappointing that we haven't heard from Molly.

We are____________________________.

8. Contacting her at work is usually quite easy.

She is_______________________________.

9. The house shook violently and all of us felt that.

All of us felt__________________________.

10. Can you sign the papers please? They are ready now.

The papers are_______________________________.

ĐÁP ÁN

Choose the words which contain the sound /tʃ/ and /dʒ/

/tʃ/: mutual, children, teach, literature, question, cheap, feature, cheese, purchase, nature, fortunate

/dʒ/: education, engineer, damage, village, religion, schedule, imaginary, jealous, jacket, geometry, suggest

Complete these sentences with the correct form of the word in the box.

1 - enthusiasm; 2 - loyalty; 3 - sympathy; 4 - Intimate; 5 - unselfish;

6 - hospitality; 7 - incapable; 8 - acquainted; 9 - suspicious; 10 - Friendships;

Complete the sentences with the correct form of the verb in brackets.

1 - to finish; 2 - running; 3 - to find out; 4 - to play; 5 - stay;

6 - to do; 7 - say; 8 - to wait; 9 - translate; 10 - to start;

11 - to talk; 12 - to download; 13 - to watch - practicing; 14 - to inform; 15 - to see - win;

Combine the given idea into one sentence. Add to when an infinitive is required.

1 - Scissors are too sharp for very young children to use.

2 - They consider it wrong to smoke in public places.

3 - I think we should let them stay until the weekend.

4 - Who was the first person to climb the Everest without oxygen?

5 - She noticed him running away from home.

6 - The film made them laugh right from the first few minutes

7 - I’ll have the plumber look at the central heating boiler.

8 - You was clever to work out the answer of it.

9 - The guide didn’t tell the tourists when to be back at the coach

10 - The guide didn’t speak loudly enough for every one to hear

Choose the correct answers.

1 - d; 2 - b; 3 - c; 4 - a; 5 - c;

6 - a; 7 - d; 8 - a; 9 - b; 10 - c;

11 - b; 12 - a; 13 - d; 14 - a; 15 - d;

Complete each of the sentences with an appropriate preposition.

1 - of; 2 - of - to; 3 - on; 4 - on; 5 - with;

6 - of - forward; 7 - about; 8 - with; 9 - of; 10 - up - of;

Rewrite the sentence or join the pairs of sentences beginning with the word(s) given.

1 - It was clever of him to work out the answer.

2 - Marie is always careful of paying her bills regularly

3 - I noticed him crossing the road

4 - We were relieved to hear that David had arrived

5 - You are mad to throw up your job

6 - I saw Jimmy get into his car and drive away.

7 - We are disappointed not to hear from Molly.

8 - She is usually quite easy to contact at work

9 - All of us felt the house shaking violently

10 - The papers are ready for you to sign

Download Đề thi và đáp tại tại: Bài tập tư luận tiếng Anh 11 Unit 1 Friendship có đáp án.Mời thầy cô tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 11 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 11, Bài tập Tiếng Anh lớp 11 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 11, Đề thi học kì 2 lớp 11,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 11 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 11 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
1 4.770
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm