200 câu trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 có đáp án

200 bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 9 có đáp án

Trong bài viết này, VnDoc.com xin chia sẻ tuyển tập 200 câu trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 có đáp án với nhiều câu trắc nghiệm hay và hữu ích giúp các em học sinh ôn tập và rèn luyện đúng cách chuẩn bị sẵn sàng cho mọi kỳ thi. Dưới đây là 2 bài test, mỗi bài 100 câu trắc nghiệm, mời các em làm bài và theo dõi đáp án ở cuối bài.

I. Choose A, B, C or D to complete the following sentences: (6 ps)

1. Malaysia is divided.....................two regions.

A. to B. on C. in D. into

2. She often goes to the..........to pray because her regions is Islam.

A. church B. pagoda C. temple D. mosque

3. Mary was really.............by the beauty of Hanoi.

A. impress B. impression C. impressive D. impressed

4. The United State has a..............of around 250 million.

A. population B. separation C. addition D. introduction

5. Mathematics and Literature are..............subject in high schools.

A. adding B. compulsory C. optional D. religious

6. It's very kind..............you to say so!

A. in B. to C. for D. of

7. I wish Susan...............harder for her examination.

A. will work B. worked C. has worked D. works

8. The 'ao dai' is the...............dress of Vietnamese women.

A. beautiful B. traditional C. casual D. baggy

9. The word Jeans comes..............a kind of material that was made in Europe.

A. in B. at C. from D. on

10. He...............with friends in apartment in HCMC since last week.

A. living B. has lived C. lived D. live

11. They often go to that...............to pray.

A. market B. hotel C. hostel D. shrine

12. There is a small bamboo...............at the entrance to the village.

A. forest B. forestation C. forest ranger D. forestry

13. There is a meeting..................9 AM and 2 PM.

A. on B. between C. till D. at

14. He was born..............15th, January.

A. in B. of C. at D. on

15. We have lived in Hanoi............... 4 years.

A. in B. since C. for D. at

16. We have many well.............. teachers here.

A. qualify B. quality C. qualified D. qualification

17. She asked me where I.............. from.

A. come B. came C. to come D. coming

18. What aspect of................ English do you find difficult?

A. study B. studied C. learnt D. learning

19. Who told you of the news? The.............. may not be correct.

A. inform B. information C. informational D. informative

20. She thinks chatting on the Internet is time...................

A. consume B. consumer C. consuming D. consumption

21. Can you tell me who ...............this kind of machine?

A. invented B. invention C. inventor D. inventive

22. Your teacher writes poems or stories,...............she?

A. don't B. won't C. didn't D. doesn't

23. Excuse me. Can I................in this area?

A. smoke B. smoking C. smoked D. to smoke

24. If he...............a student, he will get a discount.

A. is B. was C. were D. will be

25. Can you turn..............the light? It's too dark.

A. on B. off C. in D. for

26. We can..............easily in the daylight.

A. to read B. reading C. reads D. read

27. What can we do to spend less...............lighting?

A. in B. on C. about D. of

28. She is very tired;................., she has to finish her homework.

A. moreover B. so C. and D. however

29. Is he an actor ...............a singer? An actor.

A. and B. or C. with D. so

30. I suggest ...............money for the poor people in our neighborhood.

A. save B. to save C. saving D. saved

31. Who looks ................your children when you are away from home?

A. for B. at C. after D. to

32. He got wet ...............he forgot his umbrella.

A. because of B. because C. but D. and

33. He is going to the post office..............he wants to send a letter.

A. because B. but C. and D. moreover

34. She studies well...............she is busy.

A. because B. since C. although D. and

35. The people..............live in Greece speak Greek.

A. which B. whom C. where D. who

36. Auld Lang Syne is a song..............is sung on New Year's Eve.

A. which B. who C. whom D. when

37. Peter, ...............can compose many pieces of music, sings very well.

A. which B. whom C. who D. whose

38. Do you know the man ................you met yesterday?

A. who B. whom C. which D. whose

39. The car ..............he has just bought is very expensive.

A. who B. whom C. which D. whose

40. According to the weather..............it will be raining tonight.

A. forecast B. forecaster C. forecasted D. forecasting

41. Yesterday a hurricane hit the................of Vung Tau City.

A. coaster B. coast C. coasting D. coastal

42. The ..............can know when a volcano will erupt nowadays.

A. science B. scientific C. scientists D. scientifically

43. Many people become ..................because of the natural disaster every year.

A. homeland B. homesick C. homeless D. homework

44. Daddy, it's the weather forecast .................TV.

A. in B. to C. on D. at

45. I am preparing for the picnic .................my friends tomorrow.

A. at B. to C. in D. with

46. Kangaroos, which come .................Australia, have long tails.

A. to B. in C. from D. for

47. Mount PinaTubo, ..................is a volcano in the Philippines, erupted in 1991.

A. which B. who C. whom D. whose

48. We ...............since we left school.

A. don't meet B. didn't meet C. won't meet D. haven't met

49. In 1995, a huge earthquake ................the city of Kobe in Japan.

A. strike B. struck C. striking D. striked

50. I can't hear what you are saying. Can you................the radio?

A. turn on B. turn off C. turn up D. turn over

51. Neil Armstrong, .................walked on the moon, lived in the USA.

A. which B. whom C. who D. whose

52. UFOs mean ................flying objects.

A. unknown B. unidentified C. unable D. unimaginary

53. There is no ..................that he has been here.

A. evident B. evidential C. evidentially D. evidence

54. Do you think you will be able ................a space trip?

A. take B. to take C. talking D. taken

55. If I ..............a bird, I would be a drove.

A. am B. is C. are D. were

56. If we became rich, we would travel .................the world.

A. on B. in C. at D. around

57. She would come to see you if she .................your address.

A. have B. has C. had D. having

58. Where will you go if you ................a car?

A. have B. has C. had D. having

59. Where would you go if you .................a car?

A. have B. has C. had D. having

60. This test must be done....................

A. carefully B. care C. careful D. careless

II. Read the following sentences .Then write True or false and correct them: (1.5p)

1. My uncle was a music. He has a large collection of musical instruments.

2. Vietnamese women prefer wear modern clothing at work.

3. Peter got dressing quickly and went to school.

4. Why have fashion designers done to modernize the 'ao dai'?

5. Nguyen Du is considered a famous Vietnamese poetry.

6. I wish you come here tomorrow.

7. I teach English here since I graduated from university.

8. We often go for a walk at the weekends.

9. They will come here in 11:30 AM.

10. She has come here since yesterday.

11. He used to work full time, but now he is a part time worker.

12. Minh wishes he will have a new bike.

13. If you study at The Brighton Language Center-UK, you can live in mobile on campus.

14. She said that she liked learning English with you.

15. She asked me where I come from.

III. Combine each pair of sentences into one, using a relative clause. Some clauses need commas, some do not: (1. 5p)

1. This is a newspaper. I want you to buy it.

2. Have you ever spoken to the people? They live next door.

3. It's the book. It will interest children of all ages.

4. The Pikes keep having all-night parties. They live next door.

5. Where are the eggs? They are in the fridge.

6. People live longer. They take physical exercise.

7. Have you got something? It will get ink out of the carpet.

8. Tom and Peter didn't come. They were invited.

9. Paris is the city. I've always wanted to visit it.

10. Mrs. White has just had her second baby. She's been married for 4 years.

11. I bought a new typewriter. It cost me a lot of money.

12. Tom is one of my closest friends. He is very intelligent.

13. That woman over there is a singer. She is talking with your father.

14. I went to see a doctor. She saved the life of my son.

15. She looked up at the stars. They were twinkling in the sky now.

IV. Fill in each gap with one suitable word:

so; electronic; way; entertainment; use; Internet; users; virus; consuming; means;

The Internet has rapidly developed and become park of our daily life. It’s a very fast and convenient ................(1) to get information. People ................(2) the Internet for many purposes: education, communication,.................(3) and commerce. The...............(4) help people communicate with friends relatives by ............(5) of mail or chatting.

However, the Internet has limitations. It is time ..............(6) and costly. It is also dangerous ...............(7) of..............(8) sometimes have to suffer various risks such as spam or..............(9) junk mail, and personal information leaking..............(10), while enjoying surfing, be alert!

ĐÁP ÁN

I. Choose A, B, C or D to complete the following sentences

1. D 13. B 25. A 37. C 49. B

2. D 14. D 26. D 38. B 50. B

3. D 15. C 27. B 39. C 51. C

4. A 16. C 28. D 40. A 52. B

5. B 17. B 29. B 41. B 53. D

6. D 18. D 30. C 42. C 54. B

7. B 19. B 31. C 43. C 55. D

8. B 20. C 32. B 44. C 56. D

9. C 21. A 33. A 45. D 57. C

10. B 22. D 34. C 46. C 58. A

11. D 23. A 35. D 47. A 59. C

12. A 24. C 36. A 48. D 60. A

II. True or false?

1. false

music => musician

2. false

wear => wearing

3. false

dressing => dressed

4. false

Why => What

5. false

poetry => poet

6. false

come => would come

7. false

teach => have taught

8. false

at => on

9. false

in => at

10. True

11. True

12. false

will => would

13. false

mobile => dormitory

14. True

15. false

come => came

III. Combine each pair of sentences into one, using a relative clause. Some clauses need commas, some do not.

1. This is a newspaper which I want to buy.

2. Have you ever spoken to the people who live next door?

3. It’s the boot which will interest children of all ages.

4. The Pikes, who live next door, keep having all-night parties.

5. Where are the eggs which are in the fridge?

6. People who take physical exercise live longer.

7. Have you got something which will get ink out of the carpet?

8. Tom and Peter, who were invited, didn’t come.

9. Paris is the city which I’ve always wanted to visit.

10. Mrs. White, who has been married for 4 years, has just had her second baby.

11. I bought a new typewriter which cost me a lot of money.

12. Tom, who is very intelligent, is one of my closest friends

13. That woman over there, who is walking with your father, is a singer.

14. I went to see a doctor who saved life of my son.

15. She looked up at the stars which were twinkling in the sky now.

IV. Fill in each gap with one suitable words: (0, 1 x 10 = 1 p)

1. Way 6. Consuming

2. Use 7. Virus

3. Entertainment 8. Users

4. Internet 9. Electronic

5. Means 10. So

Download Đề thi & Đáp án tại: Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 9 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Đánh giá bài viết
79 60.206
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm