Bài tập Tiếng Anh Unit 1 lớp 12 Home Life

Ôn tập tiếng Anh lớp 12 Unit 1 Home Life có đáp án

Nhằm nâng cao chất lượng dạy và học môn Tiếng Anh lớp 12, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu bài tập tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit có đáp án khác nhau. Tài liệu bài tập tiếng Anh Unit 1 lớp 12 Home Life có đáp án gồm nhiều dạng bài trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Xem thêm: Soạn Unit 1 lớp 12 Home Life hệ 7 năm

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A. B. C or D to indicate the word or phrase which does not contain the same sound as the other three.

1. A. aid

B. aide

C. add

D. ade

2. A. aisle

B. all

C. isle

D. I'll

3. A. they're

B. their

C. there

D. the

4. A. bus

B. by

C. bye

D. buy

5. A. carrot

B. carat

C. carries

D. caret

6. A. sense

B. sent

C. scents

D. cents

7. A. does

B. doze

C. doughs

D. dust

8. A. form

B. four

C. fore

D. for

9. A. praise

B. prays

C. prize

D. preys

10. A. cite

B. site

C. sink

D. sight

Part II. VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. Martin Luther King devoted his life to the ____ of voting right for black people.

A. effort

B. realization

C. achievement

D. performance

12. His father used to be a____ professor at the university. Many students worshipped him..

A. distinct

B. distinctive

C. distinguishing

D. distinguished

13. Mark Zuckerberg's enormous success has taken a lot of hardwork and ____.

A. indifference

B. dedication

C. loyalty

D. reputation

14. I can't believe she didn't do anything for the company. I will____ and be in charge.

A. take over

B. take on

C. take up

D. take in

15. During the Medieval period, people were made public____ of being witches.

A. complaint

B. criminal

C. trouble

D. accusation

16. That disable boy's victory in the race set the____ example to all students in the school.

A. finest

B. first-class

C. rarest

D. most convenient

17. A____ once said “It is a sweet and honourable thing to die for your country.”

A. patriotism

B. patriotic

C. patriot

D. patrol

18. He is____-influenced by his father and grandfather. His behaviors and decisions are exactly the same.

A. mightily

B. strongly

C. terribly

D. weakly

19. IPhone 7 is the latest____ in the field of smartphone design of Apple.

A. creator

B. create

C. creativity

D. creation

20. Einstein ____a great impact on modern physics.

A. feels

B. does

C. a

D. has

21. It is the underserved____ that damaged his life and his family.

A. reputable

B. repute

C. reputation

D. disrepute

22. At the age of 50, Robby William____ his career after spending his twenty years playing electric guitar.

A. moved

B. changed

C. adjusted

D. stopped

23. She has a wonderful voice but unfortunately, she never gets the____ to sing in public.

A. event

B. occasion

C. ability

D. chance

24. Michael Hart was the____ of Project Gutenberg, one of the longest-lasting online library projects.

A. founder

B. author

C. architect

D. father

25. She is not a very nice girl. She seems to enjoy the____ of others.

A. unfortune

B. misfortune

C. disfortune

D. infortune

26. We ____ the kittens carefully and sold them for a good profit.

A. brought up

B. grew up

C . rose

D. aroused

27. The stores will inevitably end up____ with each other to increase their market shares.

A. contesting

B. contending

C. competing

D. completing

28. Bill Gates has made large donations to numerous____ organizations.

A. charitable

B. charitably

C. charity

D. charities

29. Thanks to the help of the teacher, she is _____ encouraging progress in math.

A. doing

B. making

C. checking

D. stopping

30. The____ of the soil reduced the productivity of the farm.

A. fertility

B. hardship

C. poverty

D. inadequacy

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

31. The speaker paused. He hesitated to answer the direct question raised by the audience.

A. decided

B. continued

C. determined

D. wavered

32. Her courage not only inspired her followers but moved her rivals as well.

A. depressed

B. motivated

C. overlooked

D. rejected

33. The government's plans to cut taxes really stimulated the economy.

A. discouraged

B. started

C. weakened

D. improved

34. Chauvet Jeans was a well-known nineteen century painter whose paintings are extraordinarily sophisticated.

A. old-fashioned

B. basic

C. primitive

D. complex

35. Some rock stars started off as rebels with strong and broad principles.

A. beliefs

B. honour

C. formulas

D. law

36. I used to idolize David Beckham because of his dedication and talent.

A. hate

B. impress

C. worship

D. detest

37. Linda is very outgoing, however, her brother is quite reserved.

A. open

B. sociable

C. easygoing

D. shy

38. Ideally, I'd like to work at home but there is no way my boss agrees with that.

A. Generally

B. Luckily

C. Preferably

D. Fortunately

39. Morgan Freeman began to land big roles and won critical and popular acclaim afteryears of small parts and limited success.

A. arrive

B. gain

C. deliver

D. Cause

40. Recognizable smaller than most of the kids in his age group, Lionel Messi wasdiagnosed by doctors as suffering from a hormone deficiency that restricted his growth.

A. inadequacy

B. sufficiency

C. abundance

D. strength

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

41. During the Great Depression, many people suddenly found themselves jobless after anight.

A. unemployed

B. redundant

C. unoccupied

D. supplementary

42. I was relieved by the news that they had gone home safe and sound.

A. comforted

B. concerned

C. relaxed

D. lightened

43. She comes from an admirable and respectable family.

A. good

B. respected

C. unworthy

D. dignified

44. They are going to have to amputate his left leg which was badly injured in the accident.

A. remove

B. separate

C. cut off

D. mend

45. Her identity will never be revealed in order to protect her children from being judged.

A. uncovered

B. proclaimed

C. leaked

D. hid

46. There are several interesting things emerging from the report.

A. fading

B. rising

C. coming up

D. developing

47. This boy is poorly-educated and doesn't know how to behave properly.

A. uneducated

B. knowledgeable

C. ignorant

D. rude

48. I prefer reading fictional stories to hearing about real events.

A. imaginary

B. unreal

C. existent

D. legendary

49. It is not fair to give such a challenging task to an inexperienced staff like her.

A. comprehensible

B. difficult

C. provocative

D. intriguing

50. White blood cells help defend the body against infection.

A. fight

B. cover

C. protect

D. abandon

Part III. GRAMMAR

Exercise 5. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

51. We ____ to the hospital to visit Mike when he ____ to say that he was fine.

A. were driving - was calling

B. drove - called

C. were driving – called

D. drove - was calling

52. What ____ to you on Sunday night?

A. happen

B. happened

C. was happening

D. would happen

53. Last night, we ____ for you for ages but you never ____ up.

A. waited – showed

B. would wait - showed

C. were waiting - were showing

D. waited – was showing

54. We ____ our quality time when the unexpected guess ____.

A. had – came

B. were having - came

C. had been having – came

D. have had – would have come

55. Since they ____ us they ____ to visit us last Sunday, we ____ forward to the day

A. were telling - came - looked

B . would tell – would visit - would look

C. told – would come - were looking

D. tell - are coming - will look

56. I ____ out last night but at the last minute I ____ that I had a quiz this morning.

A. was going to go – realized

B. went – realized

C. had gone – would realize

D. would go - have realized

57. She hasn't paid as much attention to her children as she ____ since she ____ working.

A. does – starts

B. did - started

C. was doing - was starting

D. has done - would start

58. My brother ____ at the road when he ____ into a hole.

A. wasn't looking - was falling

B. didn't look - has fallen

C. wasn't looking – fell

D. won't look - fall

59. Magellan ____ the first European who ____ through the strait.

A. was - was sailing

B. was being - was sailing

C. had been – sailed

D. was - sailed

60. The first self-sufficient village in Britain ____ the Norman's idea. They were some
strange invaders who ____ to change the country in a better way.

A. was – hoped

B. is - have hoped

C. have been - were hoping

D. was being - had hoped

61. Who is ____ girl over there with Jimmy?

A. the

B. a

C. an

D. Ø

62. The boss needs an assistant with ____ good knowledge of foreign trade.

A. a

B. the

C. any

D. Ø

63. We are having ____ terrible weather which is quite strange. Usually ____ weather in UK
is not this bad.

A. the – the

B. a – the

C. Ø - the

D. the - a

64. Could you please close ____ window? I don't think it is necessary to open all the four.

A. a

B. the

C. some

D. Ø

65. ____ Gordons is a very interesting family. They like to travel around ____ world.

A. A – the

B . The - the

C. A – a

D. A-Ø

66. To absorb more oil from spring rolls, we can use materials like ____ newspaper to wrap
them after frying.

A. the

B. any

C. Ø

D. a

67. After a hard-working day, I went to ____ bed and had ____ most beautiful dream ever.

A. the - the

B. a – the

C. a – a

D. Ø - the

68. I have visited ____ Portugal but I have never been to ____ Netherlands.

A. the – the

B . Ø - the

C. a – the

D. a - a

69. Every week, his mother goes to ____ university to visit him while my mother has never
come to visit me since I went to ____ university.

A. the - Ø

B. the - the

C. Ø - Ø

D. a - the

70. He left on ____10 o'clock train yesterday to see his father who was taken to ____ hospital
last week when he broke ____ right leg.

A. the - the - the

B. the - a - a

C. a - a - the

D. the - Ø - Ø

ĐÁP ÁN

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A. B. C or D to indicate the word or phrase which does not contain the same sound as the other three

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - B; 7 - D; 8 - A; 9 - C; 10 - C;

Part II. VOCABULARY

Exercise 2. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions

11 - C; 12 - D; 13 - B; 14 - A; 15 - D;

16 - A; 17 - C; 18 - B; 19 - D; 20 - D;

21 - C; 22 - B: 23 - D; 24 - A; 25 - B:

26 - A; 27 - C; 28 - A; 29 - B; 30 - C;

Exercise 3. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to
the underlined word(s) in each of the following questions.

31 - D; 32 - B; 33 - D; 34 - D; 35 - A;

36 - C; 37 - D; 38 - C; 39 - B; 40 - A;

Exercise 4. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to
the underlined word(s) in each of the following questions.

41 - D; 42 - B; 43 - C; 44 - D; 45 - D;

46 - A; 47 - B; 48 - C; 49 - A; 50 - D;

Part III. GRAMMAR

Exercise 5. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions

51 - C; 52 - B; 53 - A; 54 - B; 55 - C;

56 - A; 57 - B; 58 - C; 59 - D; 60 - A;

61 - A; 62 - D; 63 - C; 64 - A; 65 - B;

66 - C; 67 - D; 68 - B; 69 - A: 70 - D;

Xem thêm: Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 mới Unit 1 Life Stories

Download đề thi và đáp án tại: Trắc nghiệm tiếng Anh 12 Unit 1 Home Life có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 - 2021.

Đánh giá bài viết
6 24.697
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm