Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Phonetics:

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. other        B. leather       C. wealthy      D. brother

2. A. television    B. elephant     C. section       D. Swedish

3. A. explain      B. current       C. desire        D. electric

Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. dangerous   B. expensive    C. enormous     D. convenient

5. A. schedule     B. unique      C. puzzle        D. awesome

6. A. collapse     B. damage     C. erupt         D. affect

II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences:

7. It’s recommended that we become more concerned ____ the environment around us.

A. of

B. to

C. with

D. about

8. The ______ use of pesticides and herbicides has led to contamination of groundwater in some areas.

A. widespread

B. occasional

C. general

D. experimental

9. Air ____, together with littering, is causing many problems in our cities today.

A. pollute

B. pollution

C. polluting

D. polluted

10. Singapore is famous for its _____ and green trees.

A. cleanliness

B. cleanly

C. cleaning

D. clean

11. On Christmas Eve, most big cities, especially London are _____ with coloured lights across the streets and enormous Christmas trees

A. decorated

B. hang

C. put

D. made

12. In the United State, there are 50 ____ and six different time zones across the country.

A. states

B. nations

C. towns

D. countries

13. The _____ buried the whole village while people were sleeping in their houses.

A. mudslide

B. tornado

C. drought

D. thunderstorm

14. ____ workers were sent to the area immediately but no villager was survived when the landslide happened.

A. Rescue

B. Help

C. Assistance

D. Volunteer

15. What _____ we do to prevent these natural disasters?

A. may

B. ought

C. should

D. be able

III. Complete the following sentences with the correct form (ing form or to infinitive) of the verbs in the brackets:

16. Would you mind _____ (close) the window?

17. I’d really love _____ (see) you again.

18. It was a nice day, so we decided ____ (go) for a walk.

19. I’ve got a new smart phone. I haven’t learnt ___ (use) it yet

20. I hate ____ (have) get up early on Sunday!

IV. Identify a mistake in each sentence and correct it

21. As soon as he will come back from his office, tell him to see me.

                       A      B          C      D

22. He regretted not say goodbye to his girlfriend at the airport.

               A  B         C            A

23. The town we visited was a four-days journey from our hotel, so we took the train

                     A         B                          B

instead of the bus.

          D

V. Read and choose the best option A, B, C or D to complete the passage.

More than a billion people all over the world are (24) _____ the threat of desert expansion, but few of them are aware that they themselves cause it and are also its (25)___. People cut (26) ____ trees for fuel and farmland. Their herd eat (27) _____ the grass covering valley floors and hillsides. The climate and soil quality, therefore, are affected and forests are turned into (28) ____.

In some places, many people had to leave their homes when their wells became dry and sand buried their houses and crops. Therefore, government in nearby areas have had local people (29) ____ trees and banned burning firewood for fuel. Many techniques have been (30) _____. For example, in Iran, a thin covering of oil was poured on Sandy areas to retain (31) _____ for planting trees, but this method may harm the environment. Other countries built long canals or pipelines (32)____ water to desert areas. Unless people find more (33) _______ methods, their homes and land will be lost. The last against the desert is continuing.

24. A. Of       B. in         C. on        D. under

25. A. victims   B. enemies    C. friends     D. effects

26. A. off      B. back       C. down      D. in

27. A. up      B. away       C. into       D. out

28. A. blanks   B. deserts     C. spaces     D. bareness

29. A. planting  B. plant       C. to plant    D. planted

30. A. using    B. use        C. used      D. uses

31. A. fertilizer  B. soil        C. earth      D. water

32. A. to carry  B. take       C. fetch       D. bring

33. A. great    B. effective    C. major      D. useful

VI. Rewrite the sentences:

34. People don’t care much about environment, so they keep making it worse.

If people___________________

35. The earthquake has destroyed a big number of buildings in the city.

A big number _______________

VII. Read the passage and choose the best answer:

Television is one of man's most important means of communication. It brings picture and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President making a speech or visit a foreign country. Through television, home viewers can see and learn about people, places, and things in far away lands. Television even takes its viewers out of this world. It brings them coverage of American's astronauts as the astronauts explore outer space

In addition to all these things, television brings it viewers a steady stream of programmes that are designed to entertain. In fact, television provides many more entertainment programmes than any other kind. The programmes include action-packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures

36. What is the main idea of the passage?

A. The importance of television

B. Visiting foreign countries through television

C. Exploring outer space.

D. Entertainment programmes on television.

37. On television what can see the president do?

A. Make a speech

B. Visit a foreign country

C. Bring about peace

D. A & B

38. What does the word “them” in the last sentence of the first paragraph refer to?

A. Places

B. Viewers

C. Astronauts

D. Statements

39. According to the passage, which of the following is NOT in the list of entertainment programmes?

A. Drama

B. Comedy

C. Sport event

D. Quiz show

40. According to the passage, which of the following statement is NOT true?

A. TV only brings pictures around the world into homes.

B. Through TV we can learn about people in far away lands

C. TV viewers can watch spacemen explore outer space.

D. TV provides more entertainment programmes than any other kind.

-The end-

Đáp án đề thi lớp 8 cuối kì 2 môn Tiếng Anh - Đề 1

I. Phonetics:

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. C

3. B

Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A

5. B

6. B

II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences:

7. B

8. A

9. B

10. A

11. A

12. A

13. A

14. A

15. C

III. Complete the following sentences with the correct form (ing form or to infinitive) of the verbs in the brackets:

16. closing

17. to see

18. to go

19. to use

20. having

IV. Identify a mistake in each sentence and correct it

21. A (comes)

22. B (saying)

23. B (four-day journey)

V. Read and choose the best option A, B, C or D to complete the passage.

24. D

25. A

26. C

27. A

28. B

29. B

30. C

31. D

32. A

33. B

VI. Rewrite the sentences:

34. If people don’t care much about environment, they will keep making it worse.

35. A big number of buildings has been destroyed by the earthquake in the city.

VII. Read the passage and choose the best answer:

36. A

37. D

38. B

39. D

40. A

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 1. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020, Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lần 3 lớp 8 năm 2020.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
4 1.651
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh Xem thêm