Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 cấp huyện môn tiếng Anh năm học 2018-2019 - Đề số 904

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 cấp huyện môn tiếng Anh năm học 2018-2019 - Đề số 904 được sưu tầm và đăng tải dưới đây bao gồm các dạng bài từ vựng, verb form, tìm lỗi sai hay tự luận là những dạng bài hay gặp trong bất kì bài thi nào sẽ giúp các bạn ôn luyện và củng cố kiến thức rất hữu ích.

PHÒNG GD&ĐT………..

Trường THCS………..

KÌ THI KSCL CÁC ĐỘI TUYỂN HSG KHỐI 9 Năm học 2017-2018

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian 90 phút)

I. Choose the best option among A, B, C, or D provided to finish each of the following sentences.

1. Do you like jazz? You should go to the jazz festival________ you like that kind of music.

A. unless

B. if

C. while

D. or

2. I think he will join us, _______?

A. doesn't he

B. don't I

C. won't he

D. will he

3. The flood was responsible________ the crop.

A. for damaging

B. to damage

C. damaging

D. about damaging

4. People________ outlook on life is optimistic are usually happy people.

A. who

B. whom

C. that

D. whose

5. Some people are________ interested in animals than other people.

A. further

B. far more

C. much

D. most

6. This time tomorrow________ by swimming pool.

A. I'm relaxing

B. I'll be relaxing

C. relax

D. I'm relaxed

7. The bus driver was so tired________ the same route that he asked for a transfer.

A. to drive

B. of driving

C. with driving

D. driving

8. The police must try to catch those men________ drive dangerously.

A. they

B. which they

C. who they

D. who

9. You________ better be careful not to miss the train!

A. would

B. should

C. did

D. had

10. What would happen to our life if the forest did not _____.?

A. destroy

B. exist

C. take place

D. occur

11. She will be disappointed________ she gets the job.

A. but

B. unless

C. because

D. if

12. The dog________ had been very quiet, suddenly started barking.

A. who

B. that

C. whom

D. it

13. Why don't you apply________ the job advertised in the paper today?

A. with

B. of

C. for

D in

14. We're made great________ in economy in the past few years.

A. result

B. effect

C. business

D. progress

15. He types________ than you do.

A. more fast

B. much faster

C. most fast

D. more faster

16. Home computers are more________ used in Vietnamese families now than they were a few years ago.

A. to widen

B. wide

C. widely

D. wider

17. She has to look after the children all day because they haven’t got used to________ after themselves.

A. look

B. to look

C. looked

D. looking

18. We waited________ at the bus stop for an hour but the bus didn't come.

A. patient

B. patiently

C. impatient

D. impatiently

19. English is an________ medium of international communication.

A. effective

B. effectively

C. effect

D. effection

20. Drinking much wine is________ to your health.

A. harm

B. harmful

C. harmless

D. harmlessly

21. My brother doesn't have a job. He's_______.

A. lonely

B. sick

C. unused

D. unemployed

21. He was absent from school________ his illness.

A. because

B. because of

C. as

D. for

23. Where have you been? I've been trying________ you for nearly an hour.

A. phone

B. to phone

C. phoning

D. for phoning

24. Is that the woman________ is going with Alice?

A. the son of whom

B. whose son

C. that's son

D. the son of who

25. I finally finished________ at 7.00 p.m. and served dinner.

A. cooking

B. being cooked

C. to cook

D. to be cooked

26. My sister is very________ of collecting stamps.

A. keen

B. interested

C. liked

D. fond

27. If you leave the cake in the oven for too long, it_______.

A. burns

B. burnt

C. will burn

D. will be burning

28. Reading the newspapers is a good way of increasing your general_______.

A. know

B. knowledgeable

C knowledge

D. knew

29. The town is very_______. Thousands of tourists visit it each month.

A. attract

B. attractive

C. attraction

D. attracted

30. I hope you have not much________ in finding this place.

A. difficult

B. difficulty

C. difficulties

D. more difficult

31. It is the first time_______.

A. I come here

B. I came here

C. I have come here

D. I will come here

32. He began looking for a job_______.

A. six months ago

B. for six months

C. six months

D. since six months

33. Jimmy is not________ to go to school.

A. young enough

B. old enough

C. enough old

D. enough young

34. The ghost film we saw on TV last night was not________ at all.

A. frighten

B. frightened

C. to frighten

D. frightening

35. More money________ in education.

A. should be invested

B. should invest

C should to be invested

D. should being invested

36. Each park in London has its own_______

A. attract

B. attractive

C. attraction

D. to attract

37. Anna looks very________ in her new dress.

A. attract

B. attractive

C. attraction

D. to attract

38. Nam feels________ because he did very badly on his last test.

A. happy

B. unhappy

C. happiness

D. unhappiness

39. Never put________ until tomorrow what you can do today.

A. off

B. for

C. in

D. down

40. I'm not very keen________ playing chess.

A. of

B. on

C. with

D. for

II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps.

I have always wanted to go fishing. Last summer, I went on a trip to Taiwan. (41)______ the last day of my vacation, I went fishing on a beautiful lake. Unfortunately, I didn't catch (42)______ fish, and I got bored. I decided to go (43)______. When I stood up, my wallet (44)______ my pocket and into the water. It had all my money, my passport, my plane tickets- everything. I (45)______ into the lake to look (46)______ it, but I didn't find anything. The next morning, I wasn't able to leave the hotel. I had (47)______ money to pay the bill and no plane ticket or passport to go home. So what did I do? I called my boss and asked (48)______ some money. I have (49)______ had (50)______ a terrible experience.

41. A. at

B. on

C. in

D. during

42. A. any

B. a

C. an

D. some

43. A. swim

B. swam

C. swimming

D. to swim

44. A. out of

B. out

C. of

D. into

45. A. jump

B. jumping

C. to jump

D. jumped

46. A. for

B. after

C. into

D. out

47. A. any

B. much

C. some

D. no

48. A. X

B. for

C. after

D. to

49. A. ever

B. still

C. never

D. just

50. A. so

B. too

C. also

D. such

_______THE END________

Key Test 8

I- 1. B 2. C 3. A 4. B 5. B 6. B 7. B 8. D 9. D 10. B 11. B 12. B 13. C 14. D 15. B 16. C 17. D 18. B 19. A 20. B 21. D 22. B 23. B 24. B 25. A 26. D 27. C 28. C 29. B 30. B 31. C 32. D 33. B 34. D 35. A 36. C 37. B 38. B 39. A 40. B

II- 41. B 42. A 43. C 44. A 45. D 46. A 47. D 48. B 49. C 50. D

Sau kì thi giữa học kì 1, các bạn lại tất bật cho kì thi cuối năm quan trọng. Mời các bạn vào tham khảo và tải về các đề ôn thi học kì 1 ngoài môn tiếng Anh còn có môn Toán, Ngữ Văn, Vật lý, Hóa học...được VnDoc.com sưu tầm từ các trường THCS và các thầy cô uy tín trên cả nước rất hữu ích cho các bạn ôn luyện. Chúc các bạn ôn thi thật tốt!

Đánh giá bài viết
1 2.527
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm