Đề thi mẫu đánh giá năng lực môn Tiếng Anh trường ĐHQG TP. Hồ Chí Minh năm 2021

Đáp án Đề thi mẫu đánh giá năng lực Tiếng Anh năm 2021

Đề thi đánh giá năng lực đại học Quốc Gia TP HCM có đáp án nằm trong bộ đề thi năng lực Đại học Quốc Gia TP.HCM năm 2021 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề mẫu môn Tiếng Anh gồm 20 câu trắc nghiệm tiếng Anh giúp học sinh lớp 12 ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp Tiếng Anh lớp 12 trọng tâm hiệu quả.

Questions 21-25: Choose a suitable word or phrase (marked A, B, C, or D) to fill in each blank.

Câu 21: Jack always casts doubt _____ any call for donation. He never gives anything away.

A. to

B. about

C. on

D. with

Câu 22: Before saying goodbye, we _____ a warm party together, probably in three days.

A. will have

B. will have had

C. would have

D. had

Câu 23: Nancy offered to clean the kitchen, but Jack said he could do it _____.

A. better than her

B. better than

C. more well than her

D. good enough

Câu 24: As a critical writer, Tim often writes _____ articles for his newspaper.

A. realism

B. realistic

C. really

D. reality

Câu 25: _____ sadness or disappointment is not good. Everybody needs positivity for a happy life.

A. A great amount

B. A lot

C. Too much

D. Many

Questions 26-30: Each of the following sentences has one error (A, B, C, or D). Find it and
blacken your choice on your answer sheet.

Câu 26: I bought a (A) flower pot to decorate a (B) living room, but (C) my mom said it was (D) not very beautiful.

Câu 27: Called (A) Father Christmas in certain (B) places, Santa Claus are believed (C) to come from the North Pole (D).

Câu 28: The Johnsons’s (A) garden is (B) very big, but it (C) is not very well-cared (D).

Câu 29: As soon as we see Jack, we’ll (A) give her (B) the birthday gift which (C) you have just sent (D) to our home address.

Câu 30: Two months ago, Tony shared (A) a story about his childhood (B), that (C) caused a shock in the media (D).

Questions 31-35: Which of the following best restates each of the given sentences?

Câu 31: Mary said, “I’ve just got a new job, so I can’t ask for a day off this week”.

A. Mary told me about her new job, but I couldn’t get a day off that week to go out with her.

B. Mary said that when she got a new job, she was not allowed to ask for a day off a week.

C. Mary was glad that she had got a new job, but she was sad that she could not have a day off a week.

D. Mary told me that she could not ask for a day off that week because she had just got a new job.

Câu 32: Not many people like Tim because he is not very polite.

A. Tim will like more people if they are more polite.

B. If Tim were more polite, more people would like him.

C. Unless Tim is polite, people will not like him at all.

D. If Tim had been more polite, more people would have liked him.

Câu 33: Susan is interesting, but her two sisters are even more interesting.

A. Compared with her sisters, Susan is the most interesting.

B. Of the three sisters, Susan is the least interesting.

C. Susan and her two sisters are the most interesting of all.

D. One of Susan’s sisters is more interesting than Susan.

Câu 34: The guest is singing a very sad song which upsets me.

A. I want to upset the guest by singing a very sad song.

B. A very sad song is sung by the guest who wants to upset me.

C. The upset guest is singing a very sad song to me.

D. I’m upset by a very sad song currently sung by the guest.

Câu 35: Peter must be very happy if I offer to accompany him by car.

A. I think that Peter will probably feel happy if I offer to go with him by car.

B. I must offer to accompany Peter by car so that he will feel happy.

C. I’m certain that Peter will be very happy if I offer to go with him by car.

D. It is possible that Peter will feel happy if I am his company going by car.

Questions 36-40: Read the passage carefully.

1. Organic food is very popular. It is also expensive. Some organic food costs twice as much
as non-organic food. New parents and pet owners pay up to 200% more for organic food.
Some people think organic food is a waste of money.

2. There is one main difference between organic and non-organic food. Organic farms do not
use agricultural chemicals such as pesticides. In many countries, organic foods have special
labels. These guarantee that the products are natural.

3. Some people think organic means locally grown. Originally this was true. Over time,
organic farming became more difficult. The demand for organic food grew larger than the
supply. Small companies had to sell out to large companies. There were not enough organic
ingredients such as grain and cattle. This made it difficult for many organic companies to
stay in business. Today, many large companies have an organic line of products.

4. Is organic food more nutritious? This is part of the debate. A large number of farmers and
consumers believe it is. They think agricultural chemicals cause health problems such as
cancer or allergies. Many health professionals disagree. Few studies prove that organic
foods prevent health problems. Health specialists worry more about bacteria such as E.coli
and salmonella. These can come into contact with organic and non-organic food. Doctors
recommend washing produce very carefully. Handling meat carefully is important, too.

5. Most people agree that naturally grown food tastes better. Is tastier food worth extra
money? This is a matter of opinion. Whether it is healthier or not may require more
research. However, organic consumers argue it is better to be safe than sorry.

Choose an option (A, B, C, or D) that best answers each question.

Câu 36: What is the passage mainly about?

A. Comparison of organic food and non-organic food.

B. Nutritious values of organic food.

C. General information of organic food.

D. The origin and development of organic food.

Câu 37: In paragraph 3, what is the word Originally closest in meaning to?

A. Specially.

B. Initially.

C. Positively.

D. Basically.

Câu 38: In paragraph 4, what does the word it refer to?

A. Organic food.

B. Part

C. Debate.

D. Number.

Câu 39: According to paragraph 4, what is TRUE about organic food?

A. It is widely recommended by doctors for nutrition.

B. It was proved to prevent many health problems.

C. It may cause some types of cancer or allergies.

D. It also causes worries for healthcare experts.

Câu 40: According to paragraph 5, what can be inferred about organic consumers?

A. They are sorry about organic food’s low values.

B. They do not mind spending to protect their health.

C. They are totally safe by eating organic food.

D. They require more research on organic food

ĐÁP ÁN

21 - B 22 - B 23 - A 24 - B 25 - C
26 - B 27 - C 28 - D 29 - B 30 - C
31 - D 32 - B 33 - B 34 - D 35 - C
36 - C 37 - B 38 - A 39 - D 40 - D

Mời bạn đọc tải trọn bộ nội dung đề thi và đáp án tại đây: Đề thi mẫu đánh giá năng lực môn Tiếng Anh trường ĐHQG TP. Hồ Chí Minh. Ngoài ra, VnDoc.com đã cập nhật rất nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh cơ bản khác: Luyện viết Tiếng Anh, Luyện nghe Tiếng Anh, Luyện đọc Tiếng Anh, Luyện nói Tiếng Anh,.... Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download phục vụ việc học tập và giảng dạy.

Đánh giá bài viết
1 235
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi thpt Quốc gia môn tiếng Anh Xem thêm