Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3

Đề kiểm tra giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 8

Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập bám sát đề thi, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 học tập Tiếng Anh 8 tốt hơn. Mời các em tham khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Bài tập tự luận và trắc nghiệm môn Anh lớp 8 Unit 1 đến Unit 6 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 8 và môn Ngữ văn 8.

Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1. A. customer

B. delicious

C. grocery

D. resident

2. A. area

B. comfort

C. market

D. concern

3. A. organize

B. discussion

C. restaurant

D. neighbor

Choose the word that has the underlined part pronounced differently the others.

1. A. tasty

B. mall

C. stadium

D. change

2. A. exhibition

B. neighborhood

C. hot

D. humid

Choose the best answers A, B, C or D to complete the sentences.

6. She has read__________interesting book.

A. a

B. an

C. the

D. Ø

7. I always enjoy _______ to my grandfather. He always tells me great stories.

A. to talk

B. to talking

C. talking

D. talk

8. We are going to prepare _________ sticky rice served with grilled chicken for the celebration.

A. five colours

B. five-colours

C. five-colour

D. five-coloured

9. According to the _________ in England, we have to use a knife and fork at dinner.

A. table ways

B. table manners

C. behaviours

D. differences

10. In Australia, you shouldn’t ____________ on a person’s accent.

A. comment

B. criticize

C. hate

D. dislike

11. Always take your shoes off before you enter a temple in India, __________ you will be considered impolite.

A. otherwise

B. therefore

C. however

D. moreover

12. During the Buddhist Festival, visitors join the procession and make offerings to _________ Buddha at the pagoda.

A. think about

B. consider

C. worship

D. believe

13. In Vietnam, the _________ we mostly use is chopsticks.

A. cut

B. cutting

C. cutlery

D. cutlet

14. Don’t worry. It is ____________ to travel to that village event at night.

A. safe

B.unsafe

C. difficult

D. inconvenient

15. Yoga helps us learn ___________ to co-ordinate breathing and movement.

A. what

B. when

C. why

D. how

Choose the underlined word or phrase, A, B, C or D that needs correcting.

16. Although (A) the island has no (B) clean water and electric (C), it attracts lots of tourists (D).

17. Xo Dang men are (A) good at architecture (B), sculpting (C), and paint (D).

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage.

My village is about 50 kilometers from the city center. It is a very (18)_________ place where people (19)_________ flowers and vegetables only. It is very famous of its pretty roses and picturesque scenes. The air is quite fresh, however, the smell of the roses make people (20)___________ cool. In spring, my village looks (21)____________ a carpet with plenty of colors. Tourists come to visit it so often. Nowadays, with electricity, it doesn’t take the villagers much time (22)___________ the roses.

16. A. beauty

B. beautiful

C. beautify

D. beautifully

17. A. plant

B. plants

C. grow up

D. grows up

18. A. feel

B. feeling

C. felt

D. To feel

19. A. as

B. like

C. alike

D. same

20. A. water

B. watering

C. to water

D. watered

Complete the sentences with the correct form of have to and the verbs in brackets.

23. When visiting a temple, tourists ___________ (follow) some important customs.

24. The secretary ___________ (answer) all the phone calls at work.

25. I ___________ (go) to work tomorrow. There’s a holiday.

26. ___________ we ___________ (buy) another ticket to see this part of the castle?

27. Everyone ___________ (recycle) as much as possible.

Read the passage and then decide whether the statements are true (T) or false (F).

Culturally, in Thailand there are many practices and beliefs that are very different to those from other countries.

The Royal Family of Thailand is held in very high respect. Making impolite remarks about any of the royal family is against the law.

The traditional greeting is with two hands prayer-like palms together known as a “wai”. If a local gives a “wai” to you, to be polite, it is nice to “wai” back. A “wai”, however, is always appreciated.

Thai culture places certain spiritual importance to certain parts of the body. You should not point your feet at people, touch people with your feet, prop your feet up on seats or tables or step over people sitting on the ground. The head, in contrast, has a much higher importance. Avoid touching people on the head as this is considered very rude. You should also avoid sitting on pillows meant for head rests. In some rural areas, food is often served while seated on the ground. Stepping over food on the ground is another extremely rude gesture and will surely embarrass your Thai host.

Throughout all of Thailand, if you notice a pile of shoes at or near an entrance to a home, shop or guesthouse, you should remove your shoes before entry; it is considered rude not to do so.

28. All people in Thailand respect the Royal Family highly

29. A local person gives a “wai” to you, and you respond by saying “hello” if you are foreigner.

30. The feet maybe considered to be dirtiest part of the body.

31. Never touch people on the head because the head is considered to rest on the pillow.

32. Remember to remove your shoes before entering a building.

Rewrite the sentences without changing their meaning. Use the words in brackets.

33. Although Hue is far from Hanoi, Peter often travels to Hanoi by motorbike. (but)

Hue __________________________________

34. Christian went to Soc Trang to join Ok Om Bok Festival. (because)

Christian _____________________________

35. Sebastien is a French, but he plays Vietnamese folk games well. (although)

Although ____________________________

-The end-

Đáp án đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3

Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

1. B

2. D

3. B

Choose the word that has the underlined part pronounced differently the others

4. B

5. A

Choose the best answers A, B, C or D to complete the sentences.

6. B

7. C

8. D

9. B

10. A

11. A

12. C

13. C

14. B

15. D

Choose the underlined word or phrase, A, B, C or D that needs correcting.

16. C

17. D

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage.

18. B

19. A

20. A

21. B

22. C

Complete the sentences with the correct form of have to and the verbs in brackets.

23. have to follow

24. has to answer

25. don’t have to go

26. do ____ have to buy

27. has to recycle

Read the passage and then decide whether the statements are true (T) or false (F).

28. T

29. F

30. T

31. F

32. T

Rewrite the sentences without changing their meaning. Use the words in brackets.

33. Hue is far from Hanoi, but Peter often travels to Hanoi by motorbike.

34.Christian went to Soc Trang because he wanted to join Ok Om Bok Festival.

35.Although Sebastien is a French, he plays Vietnamese folk games well.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 3. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 1 năm 2020 - 2021 - Đề 2, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 356
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 1 Xem thêm