Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2021-2022 - Đề 2

Đề khảo sát chất lượng môn Anh lớp 9

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong chuyên mục lớp 9 môn tiếng Anh 9 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tiếng Anh THCS để nhận thêm những tài liệu hay: Tiếng Anh THCS

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh vào lớp 9 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh thi khảo sát đầu năm lớp 9 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 9 và môn Ngữ Văn 9. Mời các em tham khảo bài sau đây.

A. Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 9 môn Tiếng Anh - Đề 2.1

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined. Read the words aloud

1. A. find

B. site

C. this

D. high

2. A. agreed

B. helped

C. listened

D. cleaned

3. A. heat

B. meat

C. great

D. seat

Exercise 2: Find the word which has a different position of the main stress in each line.

1. A. cigarette

B. referee

C. newspaper

D. engineer

2. A. educate

B. valuable

C. interesting

D. committee

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1.Justine was …… to John's birthday party last month.

A.invited

B. inviting

C. invite

D. invites

2.This new word is too difficult for me……

A remember

B. to remember

C. C. remembers

D. D. remembering

3.Thousands of people……..by natural disasters every year.

A.are affected

B.are affecting

C.have affected

D.were affected

4.Our teeth…… at least once a day.

A.should clean

B. should cleaning

C. should be cleaned

D. should be cleaning

5.Was this beautiful house…… by Mark?

A.buy

B. bought

C. buying

D. Buyer

6.These old pictures won't…… in the bedroom

A. is hung

B. are hung

C. be hung

D. been hung

Exercise 4: Choose the correct word A, B or C for each gap to complete the following passage.

Rivers are (1) ………… of the world’s most important natural resources. Many cities are on large rivers, and (2) ………….. every country has at least one river that (3)…….an important part in the lives of its people.

Besides transportation, rivers (4) ……….. food, water for crops, water to drink, and opportunities for recreation for people who live along their (5) ……….. And in order to get water for crops, engineers sometimes build a dam across a river and let the water become a lake (6)………the dam. Then people can use their water not only to (7) ………… fields but also to make electricity for homes and industries.

(8) ……………, the water often becomes polluted when cities on river banks grow (9) …………size and the number of industries increases. We are learning that it is necessary to (10) …………..rivers clean if we want to enjoy the benefits of the natural resource.

1. A. one

B. ones

C. among

D. those

2. A. most

B. mostly

C. almost

D. about

3. A. takes

B. makes

C. occupies

D. plays

4. A. supply

B. provide

C. distribute

D. bring

5. A. banks

B. shores

C. sides

D. beaches

6. A. behind

B. on

C. below

D. under

7. A. take

B. irrigate

C. drain

D. give

8. A. Moreover

B. Therefore

C. Thus

D. However

9. A. of

B. about

C. in

D. for

10. A. keep

B. get

C. hold

D. maintain

Exercise 5: Rewrite the following sentences without changing meaning

1. My science exam starts at ten tomorrow morning. (taking)

At ten past ten tomorrow,……………... my science exam.

2. We’ll get some more information and then we’ll make a decision. (once)

Let’s make a decision ……….. got some more information.

3. Let’s watch the space documentary before we have supper. (watched)

Let’s have supper ……….the space documentary.

Exercise 6: Write the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. Too many office buildings (build) in the city over the last ten years.

2. It (report) that many buildings had been damaged by the fire.

3. I suggested to Mike that we (go) out for a meal with his colleagues.

4. Mary wishes she (take) part in the festival at Perfume Pagoda.

5. It (expect) that we will have more than a dozen guests this evening.

Exercise 7: Read the text then choose the correct answers.

Practical stress management can help students deal with their worries and become more productive, competent and efficient. First of all, students must be able to design and stick to a timetable. Choose a relaxing break between work and study, even if it’s just taking out time to breathe. In addition, a healthy lifestyle is essential for students. Let’s drink more water as well as take out time to get some air and exercise. Furthermore, organization is very important in academic life for dealing with stress. By keeping academic notes organized, turning in assignments on time, and keeping track of all deadlines, stress can be reduced to a great extent. Stress can also get worse if a person feels lonely. Therefore, by letting out all your thoughts to someone you trust, you immediately feel a lot better. However, if you feel extremely stressed out, take a break and do something you love. Whether it is painting or listening to music, doing something you enjoy can cheer up your mood and distract you from a stressor. It’s about time that we students accept that we can achieve just as much in life without all the stress.

1. Practical stress management can help students .

a.deal with stress

b. have more time

c. face up to the worst situation

d. think critically

2. What should students pay attention to when designing a timetable?

a.They have to arrange time to breathe.

b.They need to set time for relaxation.

c.They don’t need to take notice of certain tasks.

d.They should stop working and studying.

3. What can students do to lead a healthy lifestyle?

a.Visit their doctor as scheduled.

b.Not to put much pressure on time management.

c. Follow the timetable strictly.

d. Go outside for fresh air, do regular exercises and drink more water.

4. Why is organization important in academic life?

a.Because it can help students get good grades.

b.Because it is a must for all students.

c.Because it can help students reduce stress.

d.Because it leads to better results.

5. Which of the following sentences is true?

a.You should stay alone when being under pressure.

b.When you feel lonely, you should grab someone to talk.

c.The more lonely you are, the more stress you can have.

d.It is believed that stress can control itself.

6. What should you do when you are feeling stressed?

a.Take time for reflection on your progress.

b.Ease your soul and your mind.

c.Stay away from other people.

d.Take a break and do what you enjoy.

B. Đáp án đề thi KSCL đầu năm lớp 9 môn Tiếng Anh - Đề 2.1

Exercise 1: Find the word which has a different sound in the part underlined. Read the words aloud

1. C

2. B

3. C

Exercise 2: Find the word which has a different position of the main stress in each line.

1. C

2. D

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. B

3. A

4. C

5. B

6. C

Exercise 4: Choose the correct word A, B or C for each gap to complete the following passage.

1. A

2. C

3. D

4. B

5. A

6. A

7. B

8. D

9. C

10. A

Exercise 5: Rewrite the following sentences without changing meaning

1. At ten past ten tomorrow, I will be taking my science exam.

2. Let’s make a decision once we have got some more information.

3. Let’s have supper after we watched the space documentary.

Exercise 6: Write the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. have been built

2. was reported

3. go

4. took

5. is expected

Exercise 7: Read the text then choose the correct answers.

1. A

2. B

3. D

4. C

5. C

6. D

C. Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 9 môn Tiếng Anh - Đề 2.2

I. MULTIPLE CHOICE

Find the word which has different sound in the underlined part

1. A. debt

B. climbing

C. timber

D. lamb

2. A. apply

B. maximum

C. cactus

D. national

3. A. housework

B. vision

C. hospital

D. classroom

Choose a word in each line that has different stress pattern.

4. A. notification

B. individual

C. competition

D. geographical

5. A. habitable

B. experiment

C. simulated

D. missionary

6. A. observatory

B. historical

C. activity

D. parabolic

Find one mistake in each sentence

7. The spacecraft which (A) Yuri Gagarin flew (B) in his historical (C) travel into space (D) was Vostok 1.

8. My sister who (A) looks (B) up ten new words in a (C) dictionary daily want (D) to travel.

9. If I have (A) a clear (B) accent, I would speak (C) English more coherently (D).

Choose the correct answer A, B, C or D

10. Do you know the reason_____________humans are interested in Mars and other planets in the solar system?

A. which

B.that

C.why

D.whose

11. Interesting movements have been launched to attract the _____________ of a large number of youths.

A.participate

B.participation

C.participant

D.participating

12. I have a______________ that within 5 years from today, there shall be a significant improvement in the numbers of women leaders at various levels.

A.sight

B.decision

C.vision

D.scene

13. Ann was very surprised to find the door unlocked. She remembered_________it before she left.

A.to lock

B.locking

C.lock

D.she locks

14. You can make_________by starting up your own business.

A.a difference

B.a fuss

C.headway

D.a bundle

15. I hope they take her age into___________when they judge her work.

A.account

B.note

C.thinking

D.attention

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Nearly every teen can benefit from job experience, but there are risks you must assess.

First, a teenager's job can teach work (16)____________that will serve him well in college and (17)____________him for careers in adulthood. Second, he can (18)____________confidence, develop a(n) (19)____________of responsibility and feel more independent. In addition, studies find that students who work a moderate amount - no more than 10 to 15 hours a week during the school year - tend to (20)____________higher grades than (21)____________who don't work at all. Next,earning money will enable him to buy things he wants and will provide an opportunity for learning responsible money (22) ____________.

However, there are some drawbacks. Working more than 13 to 20 hours a week is associated with lower grades. Teens who work (23)____________ hours (24)____________difficult to keep up extracurricular activities and social relationships. Some studies have found that teens who work long hours are more likely to (25)____________in such risky activities as using cigarettes or alcohol because they are exposed to older coworkers who lead them astray.

16. A. practise

A. knowledge

B. abilities

C. skills

17. A. help

B. prepare

C. assist

D. get

18. A. demand

B. require

C. inquire

D. acquire

19. A. sense

B. meaning

C. ability

D. reason

20. A. do

B. take

C. earn

D. make

21. A. they

B. what

C. those

D. that

22. A. making

B. management

C. spending

D. control

23. A. so much

B. new

C. a few

D. too many

24. A. find it

B. find

C. finds it

D. finds

25. A. fit

B. employ

C. engage

D. arrange

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Growing up in Los Angeles, Vanessa Van Petten, at the age of sixteen, wrote a book for parents from the teenage opinions: How to Stop Fighting and Make the Teenage years Easier. By the age of twenty-one, she had created Radical Parenting.com, an online community for parents and teens. That’s where, with two full-time employees, Van Petten’s 120 bloggers aged twelve to twenty answer questions from parents. The site makes money through advertising and sponsored links to other websites.

Vanessa's advice:

Get advice and help: “Everyone said I was too young to start a company but I used online resources, read books, attended conferences and got advice from people I know. That’s how I learned about the business so quickly.”

Reach new audiences: “Social media is a great way to get in touch with new users - that’s why we went on sites for parents and personally emailed videos to big users in each community.”

Do something that works: “Most importantly, we offered advice that actually works. Parents increasingly spreading our articles by words of mouth. We want to build a brand that is not only interesting but also life-changing.”

26. How could Vanessa start her own company at an early age?

A.She got experience from her parents.

B.She wrote a book for parents.

C. She got experience from various sources.

D.She had several failures.

27. What new thing did Vanessa think she could offer parents?

A. More advice about teens

B. Useful advice from teens

C.Online advice from parents

D. A blog with her own advice

28. Why has she been successful?

A. She has built a well-known brand.

B. She knows her customers personally.

C. She employs a lot of people full-time.

D. Parents like her website’s advice.

29. What is Vanessa’s attitude toward creating the website?

A.Parents should go online more often in order to understand their children.

B.Parents should understand what their children are thinking.

C.Sending videos to parents is a good way to make parents understand their children.

D.It is the location for bloggers to express themselves.

30. What does the phrase “by words of mouth” mean?

A. in writing not in speech

B. feeling extremely nervous

C. by someone telling you

D. believing that what someone says is true

II. WRTING

Finish each of the following sentences in such a way that it is as similar as possible in meaning to the original sentences. Use the word given and other words as necessary

31. We read about an astronaut. The astronaut travelled into space in 1961.

We read about _____________________________________________

32. Hung was seriously advised by his teacher, but he insisted on disturbing the class.

In spite __________________________________________________

33. You need to peel the onion and slice it

The onion ________________________________________________

D. Đáp án đề thi KSCL đầu năm lớp 9 môn Tiếng Anh - Đề 2.2

I. MULTIPLE CHOICE

1. C

2. A

3. B

4. A

5. B

6. D

7. C

8. D

9. A

10. C

11. B

12. C

13. B

14. D

15. A

16. D

17. B

18. D

19. A

20. C

21. C

22. B

23. D

24. A

25. C

26. C

27. B

28. D

29. B

30. C

II. WRTING

31. We read about an astronaut who travelled into space in 1961.

32. In spite of being seriously advised by his teacher, Hung insisted on disturbing the class.

33. The onion needs to be peeled and sliced.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập thi vào lớp 9 hay như Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm lớp 9 môn Tiếng Anh năm 2020-2021 - Đề 1 .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 4.777
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh phổ thông Xem thêm