Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 4 (có file nghe)

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh - Đề 4 (có file nghe) do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 4

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Listen and complete the text

Mr Huynh Van Loi from Can Tho, Viet Nam, a farmer who spent most his fife in the same small Mekong Delta district, has (1) ......................... good weather and bad, droughts and floods But this rear brought something he’d never seen.

“The water is salty,” he said. “I’ve been living here since my (2) ......................... but this is the first time we’ve had salty water. All my crops were destroyed.”

The region’s worst (3) ......................... in 90 years, combined with rising sea levels and rampant development are causing a crisis in the Mekong Delta, known as Vietnam’s rice bowl. The delta is home to 20 million people and accounts for more than half of Vietnam’s rice and fruit (4) ......................... 90% of its rice exports and 60% of fishery exports.

A United Nations report released in March about the drought estimated that about 393,000 acres of rice in Vietnam was already lost, with an additional 1.2 million acres likely to be damaged. Almost 1 million people lack water for daily (5) .........................

The figures are alarming but could grow worse if weather extremes become more common in years to come.

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.

6. A. ranked

B. gained

C. prepared

D. proved

7. A. overlooks

B. beliefs

C. towards

D. rights

8. A. touch

B. foul

C. account

D. mount

Choose the words that have the different stress from the others.

6. A. reality

B. unable

C. enormous

D. benefit

7. A. experiment

B. biologist

C. ordinary

D. development

Choose the correct answer A, B, C or D

11. So far, he ____________ five stories for children.

A. writes

B. is writing

C. has written

D. has writing

12. A _____________ is sudden flooding that occurs when water rises quickly within several hours of a heavy rain.

A. quick flood

B. rapid flood

C. flash flood

D. hot flood

13. A soft, loose soil may ____________ more intensely than hard rock at the same distance from the same earthquake.

A. erupt

B. rage

C. shake

D. collapse

14. The _____________ communication services, along with chat rooms, continue to be an important part of children's online interactions.

A. online

B. offline

C. direct

D. phone

15. Email, and chat rooms let children __________ with friends and family members.

A. talk

B. say

C. speak

D. communicate

Put the verbs in brackets into the correct form of verbs

16. We (implant) _________________ chips in the brain to control devices by the year 2050.

17. Before he (go) _____________ to bed, he (read) _____________ a novel.

18. If my grandfather (be) _____________ still alive, he would be a hundred today.

Read the passage carefully, and then answer the questions below

Becky was only 10 years old when she was attempting to do homework in her mom’s car. As it got darker outside, she bad the idea that there should be a way to make her paper easier to see in the dark. Becky took matters into her own hands and began playing around with phosphorescent materials, which emitted light but without heat. She then used phosphorescent paint to cover an acrylic board and the Glow-Sheet was created.

In 1974, at the age of 12, Becky became the youngest women to be granted a U.S. patent for her Glo-Sheet invention.

19. What happened while she was doing homework in her mom’s car?

__________________________________________________

20. Why did Becky have the idea of the Glo-Sheet?

__________________________________________________

21. What did she do to make the first Glo-Sheet?

__________________________________________________

22. What is one advantage of her invention?

__________________________________________________

23. How old was Becky when she became the youngest women to be granted a U.S. patent?

__________________________________________________

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Computers are helpful (24) _________ many ways. First, they are fast. They can work with information even (25) _________ quickly than a person. Second, computers can work with a lot of information at the same time. Third, they can (26) __________ information for a long time. They do not forget things that the common people do. (27) __________, computers are almost always correct. They are not perfect, but they usually do not (28) _________mistakes.

Recently, it is important (29)__________ about computers. There are a number of things to learn. Some companies have (30) ___________at work. In addition, most universities (31) _________ day and night courses in Computer Science. Another way to learn is from a book, or from a friend. After a few hours of practice, you can (32) __________ with computers. You may not be an expert, but you can have (33) ______________.

24. A. in

A. on

B. at

C. over

25. A. much

B. rather

C. more

D. less

26. A. hold

B. carry

C. stay

D. keep

27. A. However

B. Moreover

C. Therefore

D. Nevertheless

28. A. do

B. make

C. have

D. take

29. A. know

B. knowing

C. to know

D. knew

30. A. classes

B. meetings

C. schools

D. discussions

31. A. send

B. offer

C. bring

D. spend

32. A. use

B. make

C. work

D. take

33. A. fun

B. funny

C. enjoy

D. for fun

Complete each sentence so that it means the same as the sentence above

34. He got in through the window. I saw him.

I saw _________________________________________

35. The traffic was bad. However, I arrived on time.

Though ________________________________________

36. People spend a lot of money on advertising everyday.

A lot of ________________________________________

-The end-

Đề thi Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 4

Listen and complete the text

1. experienced

2. childhood

3. drought

4. production

5. consumption

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.

6. A

7. C

8. A

Choose the words that have the different stress from the others.

9. D

10. A

Choose the correct answer A, B, C or D

11. C

12. C

13. C

14. A

15. D

Put the verbs in brackets into the correct form of verbs

16. We (implant) _____will have implanted____________ chips in the brain to control devices by the year 2050.

17. Before he (go) _______went______ to bed, he (read) _____had read________ a novel.

18. If my grandfather (be) ____was_________ still alive, he would be a hundred today.

Read the passage carefully, and then answer the questions below

19. It got darker outside.

20. She thought that there should be a way to make her paper easier to see in the dark.

21. She used phosphorescent paint to cover an acrylic board.

22. The Glo-Sheet/ It can emit light but without heat.

23. She was 12 years old then.

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

24. A

25. C

26. D

27. B

28. B

29. C

30. A

31. B

32. C

33. A

Complete each sentence so that it means the same as the sentence above

34. I saw him get in through the window.

35. Though the traffic was bad, I arrived on time

36. A lot of money is spent on advertising everyday.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi Tiếng Anh 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 4. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề thi Tiếng Anh 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 2, Đề thi Tiếng Anh 8 học kì 2 năm 2020 - 2021 - Đề 3.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 225
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm