Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 8

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 8 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh đó, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8.

Trắc nghiệm Online Đề thi HK2 Tiếng Anh lớp 8 năm 2020 - Đề 2

Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. metal B. scatter C. package D. math
2. A. smell B. press C. melt D. refill
3. A. those B. clothes C. shopping D. envelope

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. favorite B. government C. influence D. identify
2. A. economic B. volcanic C. disappointed D. scientific

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. You ought to give up smoking because it is harmful to your health.

A. should

B. could

C. may

D. am going to

2. The _____________ communication services, along with chat rooms, continue to be an important part of children's online interactions.

A. online

B. offline

C. direct

D. phone

3. Email, and chat rooms let children __________ with friends and family members.

A. talk

B. say

C. speak

D. communicate

4. Is the rubbish _____every day?

A. collect

B. collecting

C. collected

D. be collected

5. I am delighted _____ you passed your exam.

A. that

B. to

C. in order to

D. so that

6. The facial expressions for happiness, sadness, anger, surprise, fear, and disgust are the same across ____________.

A. languages

B. cultures

C. habits

D. people

7. I don’t mind ____________ up early in the morning.

A. get

B. to get

C. getting

D. to getting

8. Beer _____ for breakfast in England years ago.

A. used to drunk

B. used to be drunk

C. used to drunk

D. used to be drank

9. How many times have I told you ____________ football in the street?

A. not to play

B. do not play

C. not playing

D. will not play

10. “When is your math exam?” - “Well, at this time tomorrow, I _______for it.”

A. will sit

B. will be sitting

C. sit

D. is sitting

IV. Read the passage carefully, and then decide T (true) or F (false)

Global Positioning Systems

If you've ever said, “I wish I knew where I was going” or “If only there were some ways to find this address,” then it may be time to consider buying yourself a Global Positioning Systems, or GPS.

Let's look at some of the uses of GPS device. Maybe you travel a lot by car and cannot look at a paper map to find your way around. There is a GPS for cars that speaks to you and tells you exactly how to get to your destination. Maybe you're a golfer who has lost his golf ball and you need to find it on the field. There's a GPS for this. You're runner and want to track your speed, distance, and the courses you run. Well, there’s a GPS for this, too.

What kinds of GPS devices are there? Well, GPS devices come in all kinds of shapes and sizes, and are available in a variety of prices. Some are small and can fit into a pocket, and others are waterproof. And for people who don’t like to carry anything extra with them, GPS systems are also available on smart phones.

1. GPS is used to find out where you are going.

2. GPS cannot replace a paper map.

3. GPS can tell you how to get to a place while you are driving.

4. A GPS device can look for a small moving item.

5. A GPS device can track your speed, distance but not the directions you run.

V. Read the following paragraph and choose the correct answer A, B, C or D

Light pollution is not (1)_____ serious as water or air pollution. (2)_______ it is the type of pollution that (3) _____ more in cities than in rural areas. In the past, we could sit out at night and (4) _____ at glittering stars in the sky and light from objects in the outer space. Nowadays, cities are covered with lights from buildings, streets, advertising displays, many of which direct the lights up into the sky and into many unwanted places. The real problem is that it is very (5) _______ to apply light to almost everything at night.

1. A. As B. more C. much D. only
2. A. Moreover B. However C. Therefore D. Nevertheless
3. A. Happen B. occur C. occurs D. is occurred
4. A. Watch B. see C. spend D. gaze
5. A. Waste B. wasteful C. wasting D. wastes

VI. Rewrite the following sentences:

1. It is interesting to go camping with friends in the summer.

Going _______________

2. Their teacher is making students study hard in order to pass the exams

The students are _______

3. “You have to wear school uniform next Monday,” our former teacher said.

Our former teacher said ______

VII. Use the correct form of the words given to complete the sentences.

1. There is no ____________ reason why Japan will not be able to make progress in robotics. (technology)

2. The key to Youtube’s success is the ____________ for anyone from anywhere in the world to broadcast themselves for free. (able)

-The end-

Đáp án đề thi lớp 7 cuối kì 2 môn Tiếng Anh nâng cao

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A

2. D

3. C

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. D

2. B

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. A

2. A

3. D

4. C

5. A

6. B

7. C

8. B

9. A

10. B

IV. Read the passage carefully, and then decide T (true) or F (false)

1. T

2. F

3. T

4. T

5. F

V. Read the following paragraph and choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. B

3. C

4. D

5. B

VI. Rewrite the following sentences:

1. Going camping with friends in the summer is interesting

2. The students are being made to study hard in order to pass the exams

3. Our former teacher said that we had to wear school uniform the following Monday

VII. Use the correct form of the words given to complete the sentences.

1. Technological

2. Ability

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề thi lớp 8 cuối kì 2 năm 2020 môn Tiếng Anh nâng cao - Đề 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề cương tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2019 - 2020, Đề thi nói Tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm học 2019 - 2020.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 346
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm